Ziya Öğretmen İle Eğitim Buluşmaları

Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk, Tokat’ta “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” adlı programda eğitim camiası ile bir araya geldi.
 
 
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen programa Vali Dr. Ozan Balcı, Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Özer, AK Parti Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, akademisyenler, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.
 
Programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, eğitimde 2023 vizyonuna uyumlu olarak Tokat’ta Eğitim Tokat Projesinin başladığını, proje ile Tokat’ın kitabın başkenti olacağını söyledi.
 
Tokat’ın bin yıllık tarihi ve kültürü ile nitelikli, kültür birikimli insanlar barındıran ayrıcalıklı bir il olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı, bu ayrıcalıklı şehirde insanlara eğitim ordusuyla birlikte hizmet etmekten gurur duyduğunu kaydetti.
 
Tokat 7 büyük ovasıyla insanları besleyen Türk tarımının parlayan yeni yıldızı; 10 bine yakın sanayi işçisinin üretime katkı sağladığı bir il olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, bunun yanında 113 bin öğrencisi, 9 bine yakın öğretmenin fedakarlığıyla faaliyet gösterdiği  Milli Eğitim Bakanlığına Taşra’da destek ve omuz verdiği bir şehir olduğunu kaydetti.
 
Sayın Prof. Dr. Ziya Selçuk’un bakan olmasıyla beraber Türkiye’de eğitime ilişkin bir umut ışığının yeşerdiğine dikkat çeken Vali Dr. Ozan Balcı, şunları söyledi.
 
“Sizin Bakan olmanızla birlikte hem beklentiler arttı. Hem de şahsınıza karşı sevgimizin, sempatimizin arttığını da ifade etmek isterim. Milletimizin sizden beklentisi, size karşı olan sevgisi, geleceğe karşı olan güveni, geleceğe karşı olan inancı. Çünkü eğitim gelecek nesiller ve kuşaklar için bir şeyler yapmak. Gelecek kuşaklar için bir şeyler yapma inancı sizinle beraber yeşermeye başladı. Siz enerjinizle, birikiminizle, tecrübenizle, memleket, millet sevdanızla, eğitim camiasına olan aşkınızla enerji ürettiniz.Ekibinizle  ülkemizin 2023 hedefine paralel  eğitim vizyonunu en iyi anlayan bir eğitim kadrosu var. İnsana, gelecek kuşaklara vurgu yapan kendi değerleriyle barışık ama aynı zamanda evrensel dünyayı da algılayan, karakterli, nitelikli insan olma yolunda ilerleyen, aklını kullanabilen, analitik düşünebilen, sorgulayan, konulara  eleştirel bakabilen ama aklını da cesurca kullanabilen  nesillerin, öğrencilerin olduğu ama bu da yetmez  aklını kalbine veren nesillerin olduğu ve bu nesilleri anlayan bir eğitim camiası var. Bunu da bir şans olarak nitelendiriyorum. Sizi anlayan eğitim camiası olarak şunu ifade etmek isterim. Size verilen destek Türkiye’ye ve gelecek nesillere verilen destektir. Çocuklarımızın dünya çocuklarıyla rekabet edebileceğine bilimde, sanatta, kültürde, iş dünyasında hayatın ve yaşamın her alanında ülkemizi en iyi temsil edeceklerine inanıyoruz. Buna inanmak yetmez aynı zamanda icraat gerekir. Çalışmak lazım. Aşkla, şefkatle, sevgiyle, yılmadan, yılgınlık göstermeden çalışmak lazım. Mücadeleci olarak çalışmak ve anlamak gerekir. Bunu da Tokat’ta 2023 vizyonu ile uyumlulaştırdık. Eğitim Tokat ile Tokat’ı kitabın başkenti yapacağız. Sporun da başkenti yapacağız. Tokat’ın, Türkiye’deki illere her alanda örnek olacağına inanıyorum. Eğitim camiasını seven bir vali olarak, öğretmenlerimizin ve eğitimin emrindeyiz. İnşallah bu buluşma memleketimizin ve milletimizin yükselmesine, zenginleşmesine, her alanda ilerlemesine sebep olur. “ 
 
Vali Dr. Ozan Balcı’nın konuşmasının ardından eğitim camiası ile buluşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu ile ilgili milli eğitim camiasına düşüncelerini paylaşarak destek istedi. 
  
  • Aktif Haberler
  • öğretmen6502
    21 Şubat 2019 20:50
    0 2
    Gaziantep dört gözle bekler Ziya hocayi
  • kayadibi555
    21 Şubat 2019 11:21
    0 2
    Gümüşhane'ye de bekliyoruz ....
  • carkin
    20 Şubat 2019 22:55
    14 0
    yanii yine siyasiler konuştu, yine öğretmenler dinledi...ve alkışşşşşşş
  • mışmış
    20 Şubat 2019 21:25
    14 3
    Peynirrrrr.... Sorunlar bitti. Dağılabilirsiniz...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK