1. Sınıf Türkçe Katlamalı Dikte Çalışması

Açıklama:
1. Sınıf Türkçe Katlamalı Dikte Çalışması Katlamalı Dikte Çalışması
Değerli arkadaşlar bu çalışmayı tüm sınıf seviyelerinde kendim hazırlayarak sürekli kullanırım ve çok faydasını görürüm. Okuma yazmaya yeni geçtiğimiz için bir ders saati içerisinde uygulanabilecek basit cümlelerle başlamayı uygun buldum. Zaman ilerledikçe kısa metinlere ve sonrasında orta uzunluktaki metinlere geçeceğim.Sizlere de faydalı olacağını umarak paylaşmak istedim.

Uygulama Şeklim:
Çalışmayı orta kısmından katlayarak dikte ettiriyorum.
Çalışmayı asıl metinle karşılaştırma işini eve bırakıyorum.
Evde çalışma açılıp asıl metinle karşılaştırılıyor, hatalı olan kısımlar kırmızı kalemle doğru bir şekilde yazılıyor.(Sadece öğrenci de yapabilir ama ben veli ve öğrencinin şimdilik birlikte yapmalarını daha uygun buluyorum.) Normalde bu çalışmanın 4.sınıf versiyonunda tükenmez kalem ve fosforlu kalem kullandırıyordum, dikte tükenmez ile yazılıyor, hatalı kısımlar evde fosforlu kalemle işaretleniyor, silinmeden altına doğrusu yazılıyordu.Birinci sınıfta bu uygun olmadığı için kırmızı ve kurşun kalem kullanıyorum.

Çalışma evde kontrol edildikten sonra öğrenci ve veli tarafından imzalanarak öğretmene teslim ediliyor.

Her hafta düzenli olarak uygulandığında; yazım kuralları, noktalama, imla ve yazı estetiğinin gelişimi konularında çok yol kat edildiğini farkedeceksiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Bölüm:
1. Sınıf Türkçe Etkinlik ve Çalışma Kağıtları
Gönderen:
Neyzen61
Tarih:
16 Şubat 2020
Boyut:
0.111 Mb
İndirme:
2.424
Teşekkür:
14

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK