1. Sınıf Uzaktan Eğitim Canlı Ders Planlaması

Açıklama:
1. Sınıf Uzaktan Eğitim Canlı Ders Planlaması MEB’in 23.09.2020 tarihli, İlkokul ve Ortaokullarda Canlı Ders Saatleri konulu yazı kapsamında 1. Sınıflarda yüzyüze ve uzaktan eğitim; 2,3 ve 4. Sınıflarda Uzaktan Eğitim süreci:

23.09.2020 tarihli, İlkokul ve Ortaokullarda Canlı Ders Saatleri konulu yazıda;
Öğretim programlarının tamamının yüz yüze ve/veya uzaktan eğitim yolu ile tamamlanacağı, Öğrencilerimizin öğretim programlarındaki konu ve kazanımların tamamından sorumlu olacağı,
EBA TV yayın akışının öğrencilerimiz tarafından takibinin sağlanması,
Pedagojik ilkeler doğrultusunda canlı dersler için günlük toplam 4 saati aşmaması gerektiği…
hususları ifade edilmektedir.
Bu bağlamda öğrencilerin İlköğretim kurumları haftalık ders çizelgesinde belirtilen tüm derslerden sorumlu oldukları anlaşılmaktadır. Mevcut açıklamalarda sadece mihver derslerin işleneceği gibi bir ifade olmadığı gibi aksine tüm müfredattan sorumlu olduğu belirtilmektedir. Bu bağlamda çizelgede belirtilen tüm derslere planlamada yer verilmesi gerekliliği ortaya çıkmaktadır.
eba.gov.tr’de Pazartesi, Salı Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri canlı yayın tanımlanabilmekte.
2,3 ve 4. Sınıf seviyelerine göre açılabilecek canlı yayın saati incelendiğinde, haftalık 6 gün 4 er saatten toplam 24 saat canlı yayın yapılabilmektedir. Bu ders saati de haftalık ders çizelgesinde belirtilen saatlerin altında kalmaktadır.

Uzaktan eğitim süreci ile ilgili gönderilen resmi yazı ve açıklamalar uyarınca ve EBA TV’de yayınlanan ders saatleri de dikkate alınarak, sınıflar arası bütünlüğü sağlamak amacı ile haftalık olarak hangi dersten kaç saat okutulacağı okulumuz bünyesinde belirlenmiştir.
1. Sınıflarımız için ise aynı usul ve esaslara göre yüz yüze yapacakları eğitim ve uzaktan eğitim yolu ile yapacakları canlı yayın saatleri belirlenmiş olup,
Haftalık ders saat çizelgeleri ve örnek ders programları göndermiş olduğumuz dosyada mevcuttur.
Bölüm:
1. Sınıf Genel Dosyalar
Gönderen:
mufi
Tarih:
26 Eylül 2020
Boyut:
0.215 Mb
İndirme:
5.100
Teşekkür:
8

Teşekkür Et

Rapor Et

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK