1.sınıflar İçin Sınıf Yönetimi

didooist
01 Ekim 2025 18:34

Sınıf yönetimini bir türlü sağlayamadım. En son davranış panosu oluşturdum ve kuralları söyledim. Her güzel davranışa bir kalp ve her beş kalbe de bir hediye vereceğim, Hafta boyu en çok kalp alana da büyük ödül var dedim. İlk başta etki etti ama tam oturmadı, sürekli ayaktalar konuşuyorlar. Bu sefer bağırmak durumunda kalıyorum. Önerisi olan var mı acaba?

ogrtmnm_cnm_bnm
01 Ekim 2025 19:13

Sembolik pekiştireçler okula yeni başlamış birinci sınıflarda işe yaramaz. Çocuklar daha somut işlemler döneminde. Yerinizde olsam bu tip pekiştireçlere 2. sınıftan sonra başlarım. Al bir kutu şeker koy öğretmen masasının üstüne. Sınıfta güzel davranış gösteren çocuğu çıkar tahtaya. Yaptığı davranışı çocuklara anlat. Misal çok güzel yazı yazdığını gördün bir çocuğun hemen tahtaya bakın çocuklar de bu arkadaşınız çok güzel yazı yazdığı için bu ödülü haketti. Yahut sen sınıfa gelmeden önce seni usluca bekleyen çocuğu sen sınıfa gelir gelmez hemen tahtaya çıkar beni çok uslu beklediği için bu ödülü haketti de, çocuğu ödüllendir ve alkışlat. Çok daha etkili olacaktır. Yalnız şeker, gofret, çikolata vs yiyeceklerle çocukları ödüllendirmeye başlamadan önce velilerden çocuklar hakkında bilgi almayı unutma herhangi bir gıdaya karşı alerji, hassasiyet vs durumlarını öğren. Öyle aferin tablosu, kalp, davranış panosu bunlar birinci sınıfta değil 3. 4. sınıfta işe yaramaya başlar.

Harmoni
01 Ekim 2025 22:11

Ne yapıyorsanız kesin ve kim ne söylerse cevap vermeyin sadece sınıf düzenini bozan öğrencileri ifadesizce seyredin.Herkes yerine oturup sessizlik sağlanınca konuşmaya devam edin.Ama bunu her seferinde yapın hocam.Sınıfa girdiğinizde de aynı tablo varsa kapının önünde durun kapıyı kapatmayın ve yine aynı şeyi yapın derim.İstikrar herşeydir🙂


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK