13. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Başlıyor

Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından ortaokul öğrenimine devam eden öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında araştırma yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Türkiye ve KKTC’de öğrenim gören tüm ortaokul öğrencilerinin katılabildiği yarışmada öğrenciler biyoloji, coğrafya, değerler eğitimi, fizik, kimya, matematik, tarih, teknolojik tasarım, Türkçe ve yazılım alanlarında hazırladıkları özgün projeler ile katılabilecek. Bu yıl 13.’sü gerçekleştirilecek TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın başvuruları 07 Ocak 2019 – 08 Şubat 2019 tarihi arasında https://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinden yapılacak. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması bölge ve final olmak üzere iki aşamada gerçekleştiriliyor.

Türkiye genelinde Adana, Ankara, Bursa, Erzurum, İstanbul-Asya, İstanbul-Avrupa, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun ve Van olmak üzere on iki merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birincilik ödülü alan projeler final yarışmasına katılmaya hak kazanıyor.

Bölge ve final yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ve danışman öğretmenleri para ödülü ile ödüllendirilecek. Yarışmanın çağrısına ve proje hazırlama rehberine https://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar adresinden ulaşabilirsiniz.

 

  • 0 0
  • 08 Aralık 2018 12:22 2.518
  • volkankaz
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK