17 Mayıs'tan Sonra Kademeli Normalleşme

17 Mayıs’tan sonra normalleşme kademe kademe gelecek. Normalleşmenin insan hareketliliğinin en az olduğu sektörlerden başlaması bekleniyor. Küçük esnaf ve işletmeler belli kurallar dahilinde açılacak. AVM’lerin en az 10 günlük kademeli esnemenin sonuçları görüldükten sonra %50 kapasite ile açılabileceği belirtiliyor.

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; Kovid-19’da yaşanan üçüncü piki önce kısmı, ardından tam kapanma ile frenleyen Türkiye, yeni normale ilişkin planlamalarını önceki uygulamaların tecrübesi ışığında yapıyor. Ülke genelinde 29 Nisan saat 19.00’da başlatılan tam kapanma 17 Mayıs saat 05.00’te sona erecek. Sonrasına ilişkin süreç için ise gözler Cumhurbaşkanlığı kabinesine çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İnşallah 17 Mayıs itibarıyla başlayacak yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. İlk kabine toplantımızın en önemli gündem maddelerinden bir tanesi de zaten bu olacak” demişti.

KAPANMA UZAYACAK MI?

Günlük vaka sayılarının Ramazan Bayramı sonrasında 10 binlerin altına, daha sonra da 5 binlere ineceği hesaplanıyor. İstenen sonucun alınamaması halinde 19 Mayıs’ı içine alacak şekilde kapanmanın uzatılıp uzatılmayacağı da merak ediliyor. Bu konunun da kabinede gündeme gelmesi bekleniyor.

 HER İLE AYRI NORMAL

Geçen yıl 1 Temmuz’da uygulamaya sokulan normalleşmeden farklı olarak 17 Mayıs sonrası farklı bir metot değerlendiriliyor. Tüm illerdeki Hıfzıssıhha Kurulları şehir bazlı olarak tam kapanmanın sonuçlarını masaya yatıracak. İnceleme sonucunda vaka sayıları, hasta, ağır hasta ve ölüm oranlarına göre illerin yavaş yavaş normalleşme adımlarını atacağı belirtiliyor.

AÇILMA YAVAŞ AŞILAMA HIZLI

Sağlık Bakanlığı tüm sektörlerde normalleşme sürecinde uygulanacak salgın tedbirlerine ilişkin rehber dokümanlara uyulmasına dikkat çekecek. Tüm iş yerleri, kurumlar, AVM’ler eskinin aksine bir anda açılmayacak. Kapanma sürecinde izlenen kademeli yöntem açılmada da izlenecek. Açılmada haziranda 30 milyon doz BioNTech aşısının gelinceye kadar kontrol elden bırakılmayacak. Aşıların gelmesi ile aşılama hız kazanacak. Böylece normalleşme ile aşılama paralel ilerleyecek.

YOĞUNLUĞA GÖRE AÇILIM

Kademeli esnemede ilk olarak okulların seyrekleştirilmiş açılması, insan sirkülasyonunun daha az olduğu yerlerin normalleşmesi, küçük esnaf ve işletmelerin belli kurallar dahilinde faaliyetine başlaması planlanıyor. Havaların ısınması ile bahçeleri bulunan kafe ve restorantların, avukatlık, ütücü, berber, kuaför gibi yoğun müşterisi olmayan ve tekli müşterisi olan yerlerin ilk normalleşen yerler olacağı ifade ediliyor. Yaş kısıtlaması bulunan kişilere yönelik sokak yasakları da hafta sonlarından başlayarak kademeli hafifletilecek.

ÖNCE SONUCA BAKILACAK

Giyim, çanta, süs eşyası ve züccaciye gibi ürünler satılan yerlere metrekareye düşecek insan sayısı dikkate alınarak izin verilecek. Nikah salonlarının azami yüzde 25 kapasitesinin aşılmaması şartlarına uyarak kademeli açılması da beklentiler arasında. Cami ve mescitlerde benzer kurallar çerçevesinde cemaatle namaz kılınmaya başlanacak ve vaazirşat hizmetlerine başlanacak. Kalabalığın yoğun olduğu AVM ve benzeri yerlerin ise en az 10 günlük kademeli esnemenin sonuçları görüldükten sonra yüzde 50 kapasite ile açılacağı belirtiliyor.

 

  • 4 35
  • 10 Mayıs 2021 15:09 20.967
  • Aktif Haberler
  • Tolga223
    12 Mayıs 2021 23:58
    10 6
    okullar hiç açılmasın bence.Tamamen kapatın gitsin.Dikis nakış kursları açılsın. Çocuklar okuyup ilim sahibi olacaklarına cahil kalsınlar. Okullar açılınca virüs patlama yapıyor. Denizde,alışveriş merkezlerinde virüs kesinlikle yok.Orda virüs hemen yok oluveriyor.Sanayilerde,fabrikalarda çalışanlar çelik zirh giyiyor kesinlikle buluşma riski sıfır.
  • necip767
    12 Mayıs 2021 18:01
    6 1
    Türkiye'de viroloji kürsüsü sadece bazı veteriner fakültelerinde var.Tıp fakültelerinde olmayan bir kürsü bu.Tıpçıların virüsler hakkındaki bilgisi aslında mahdut;daha çok insan üzerindeki etkilerine münhasır.Kanallar aşırı uzman tıpçıların zaman zaman birbirini nakzeden açıklamalarıyla korku yayıyor.
    Bu hastalık gerçek ;kimileri zor atlatıyor veya vefat ediyor ama sanki hastalık hakkında dünyada da bir şeyler çarpıtılıp halklar bilinçli olarak yanlış yöne sevkediliyor.
  • LegendArrow
    12 Mayıs 2021 17:51
    9 1
    Hayırdır, kapanma mı ki oldu normalleşme oluyor:)):)) Bunun tam kapanma olduğuna inanan var mı? Turist için kapanma olmaz. Kapanmamın amacı virüsü tamamiyle yok etmek ve hızlı aşılama olmalıydı. Ama malesef kapanma amacına ulaşmadı benim fikrim bu. Sebebini geçen sene ki gibi vaka sayılarını turistler için gizlemezlerse 2 3 hafta sonra artışlarda hepimiz görücez
  • smyi
    12 Mayıs 2021 16:54
    4 2
    @KASIM05 hocam, açıklamalarınız için teşekkür ederim. fakat internette sırf başkalarını kızdırmak için yazı yazan insanlar var, yani anlamadıklarından değil, güya akıllarınca trollük yaptıkları için. yani bu adamları, gündüz vakti sokağa çıkarsanız, güneşi gösterip işte güneş deseniz sırf sizi kızdırmak için "ben güneşi görmüyorum, güneş yok" derler. ardından da "ne güzel trolledim" diye kendi kendilerine mutlu olurlar.
  • KASIM05
    12 Mayıs 2021 14:35
    8 6
    pfatih hocam, videoyu izledim, enfeksiyon uzmanı doktor aşı çalışmalarını desteklediğini, bir çok enfeksiyon hastalıklarına aşı ile çözüm bulunduğunu, yalnız bu korona aşısının uzun vadede sonuçlarının görülmediği için bu aşıyı olmayacağını söylüyor. Bu onun görüşleri, ben de yorumumda aşı olmayanlara saygı duyduğumu, bunun doğal hak olduğunu belrttim zaten. Burada sorun komplo teorileriyle işin sulandırılması. Bilimsel olarak 1960'lı yıllarda tespit edilmiş olan korona virüs, mutasyonlara uğrayarak insana bulaşır hale gelmiştir ve şu anki mevcut durumda her insanın bağışıklığına göre farklı bir sonuca yol açmaktadır. Burada bahsedilen bir t hücre bağışıklığı olayı varki, bu da insanların koronaya yakalandıklarında hastalığı nasıl geçireceklerini belirleyen bir durum. Kimbilir belki o uzman hocamız kendi detaylı testlerini yaptırarak koronaya karşı vücut bağışıklığı olduğunu önceden tespit etmiş de olabilir, olmayadabilir.
    Benim anlatmak istediğim, ortada bir salgın var ve bazı vatandaşlarımız bu nedenle ölüyor, her şey yalansa bile ölümler gerçek ve benim de yakın çevremde en az 4,5 kişiyi koronodan kaybettik. Şu an tıbbın sunduğu çözüm bu. İsteyen kullansın, istemeyen kullanmasın ama sürekli bir komplo teorileriyle, varsayımlarla, trol sosyal medya hesaplarından yayılan temelsiz açıklamaları temel alarak insanların zihni bulandırılmasın. Aşağıda bir arkadaşım cehalet her şeyi sorgulamadan kabul etmektir gibi bir ifade kullanmış, asıl şu an aşırı karşı olanların sorgulamadığını düşünüyorum. Çünkü birincisi bu virüs türü 50 yıldır bilinen bir virüs, hayvanlarda etkiliydi ve bunun tedavisi için veterinerlik alanında çalışmalar yapılıyordu, iki; ilk kez 2002 ve 2012 yıllarında sars ve mers korona türleri insanlara bulaşma özelliği kazanmıştır, ancak tekrar geçirdiği bir mutasyonla bulaşıcı özelliğini kaybettiği için bölgesel bir salgın olarak kalmıştır. O günden beri de (insana bulaştığı tespit edildikten sonra) korona virüsleri ile ilgili aşı vb bilimsel çalışmalar hız kazanmıştır. Yani bu aşı çalışmaları yeni başlamamış, sadece hızlanmıştır.2019 yılında da tekrar uğradığı mutasyonla insanlara hızlı bir şekilde bulaşma özelliği kazanmış ve hızla yayılmaya başlamıştır. Eğer bunlar bir oyun ve yalan olsaydı emin olunuz ki zengin ve emperyalist diye adlandırılan devletler bir birleriyle aşı savaşına ve yarışına girmez, hatta şirin görünümlerle fakir ve sömürgrleştirdikleri ülkelere yüklü aşı bağışları yaparlardı.
    Şimdi deniyorki bu bir pazar haline geldi, emperyalist güçler para için dünya insanlarının sağlığını hiçe sayıyorlar falan filan... Tamam bir yere kadar haklı olabilir ama, bu yeni bir durum değil, adam yıllardır bunun üzerinde çalışmış, onun karakteri bunu gerektiriyor( biz olsak öyle yapmayız ama, onların yapmadına şaşırıp kızma hakkımız yok çünkü adamların karakteri bu) Bize düşen onlardan daha çok çalışıp bilimsel alanlarda bu buluşları( her alanda ama, konu özelinde örneğin aşı) bizim onlardan önce yapmamız. Adamlar 1965'ten beri korona virüsü tespit etmiş ve üzerinde çalışıyor, işin traji komik tarafı,
    biz bir taraftan 2019 yılında adını duyduğumuz için daha virüse ve hastalık yaptığına inanmıyoruz, diğer taraftan da adamların çalışmalarını bedava (patent anlamında) vermelerini bekliyoruz. Gerçi bu arada Türk bilim insanlarımızda bu konuda önemli mesafeler almış durumdalar, onlarında hakkını ayrıca vermemiz gerekir.
    Yani anlatılabilecek çok şey var ama, hepsi buraya sığmıyor, spnuçta herkes yine kendi bildiğini söyleyip kendi bildiğini yapacak.
    Allah herkesin işini rast getire, kalın sağlıcakla...
  • öğretmen1934
    12 Mayıs 2021 12:41
    7 4
    Bilim kutsal değil. Söyledikleri de öyle. Bilimi meydana getiren insandır. Insan da yalan söylemekle, yanılmakla bilinir. Bilim insanları melek değildir.
  • pfatih
    12 Mayıs 2021 09:33
    6 8
    KASIM05 hocam Demişsiniz ki

    Peki aşı ve enfeksiyon alanlarında hangi uzman hocamız ne zaman bu aşıları olmayın demiş gerçekten merak ettim doğrusu.

    Buyrun bu sadece bir örnek.

    https://www.youtube.com/watch?v=Tk0EeaK2cig

    Pek çok kişi var araştırmak isteyen bulur. İstemeyen de sadece TV ile yetinir.

    https://www.youtube.com/watch?v=Tk0EeaK2cig
  • hamurcu38
    12 Mayıs 2021 00:48
    5 11
    KASIM05 hocam alkışlıyorum sizi
  • KASIM05
    11 Mayıs 2021 23:53
    14 15
    Burada koronanın varlık/ yokluğunu sorgulayacak değilim, bu bir virüs ve insanları hasta ediyor, bazıları hafif atlatıyor, bazıları ağır atlatıyor, maalesef bazıları da atlatamıyor. Tıp dünyası bir tedavi uygulamaya çalışıyor isteyen inansın isteyen inanmasın, tabii tıp bir bilim olduğuna göre mutlaka içinde tartışmaları, doğruları, yanlışları olacaktır ama bugün geçerli olan durum bu.
    Benim çocukluğumda da çocuk felci aşısına karşı böyle bir kampanya vardı. Burada kulanılan ilaç vb. vücudumuza yararını/zararını anlatacak durumda da değilim, zaten kimse keyfinden kullanmıyor bu ilaçları, aşıları, kimyasalları.
    Her zaman bilimin karşısında bir kitle olmuştur, bundan sonra da olacaktır.
    Ama her şeyi komplo teorileri üzerinden değerlendireceksek bir de şu ters açıdan bakmayı deneyin;
    Diyelim ki bütün yaşananlar bir oyun, ama şu anda aşıyı zengin ülkeler alıp kullanabiliyor ve fakir ülkelere yardım eden yok. Eğer aşı ve korona ilaçları böylesine öldürücü zararlı olsaydı, bu dünya düzeninde önce Afrika'da denenmesi gerekmez miydi?
    Komplo teorilerini sevenler için biraz beyin jimnastiği yapalım o zaman; virüs dünyaya bilinçli yayıldığını varsayalım, bunu yapanlar bir virüsün sadece aşı ile durdulabileceğini ve bir aşınında mevcut prosedürlere göre en az 3-5 yılda üretileceğini bildikleri için gayet rahattılar ve dünyada büyük bir kaos yaşatacaklardı. Ama işler umdukları gitmedi ve bilim dünyası kendi sınırlarını aşarak 1 yıl içinde aşıyı üretip kullanmaya başlayınca büyük bir şaşkınlık yaşadılar, kısa bir şaşkınlığın ardından son kozlarını oynadılar ve aşıların ve ikaçların çok zararları olduğu ve kesiblikle kullanılmaması gerektiği yalanını uydurdular. Çünkü çok iyi biliyorlardı ki, bilime karşı bu yalanlara da inanacak bir çok insan olacaktı.
    NOT: Yukarıdaki yazıyı içinde bulunduğumuz traji komik duruma binaen tamamen mizansen olarak yazdım. Şimdi gelelim gerçek dünyaya.
    Arkadaşlar lütfen, bizler bilime inanmalıyız, yani aşıyı olmayabiliriz bu bizim hakkımız ama yokefendim aşı olunca şöyle oluyır, ilaç nce böyle oluyor diye bir karşıtlık içinde olnayı doğru bulmuyorum.
    Aşağıda bir arkadaş yazmış sadece tv'de izlediğiniz hocalara inanırsanız böyle dersiniz diye. Peki aşı ve enfeksiyon alanlarında hangi uzman hocamız ne zaman bu aşıları olmayın demiş gerçekten merak ettim doğrusu. İlk başlarda bir çok sağlık çalışanımızı koronadan kaybettik, aşılardan sonra koronadan kaybedilen kaç sağlıkçımız var? Bu bile bir şey ifafe etmiyor mu?
    Tekrar belirteyim, isteyen aşı olur istemeyen olmaz bu herkesin en doğal hakkı, ama çıkıpta bilgimiz olmayan bir konuda bu aşı şöyle yapıyormuş, aslında vşrüs yokmuş gibi ifade beyan eymeyi doğru bulmuyorum.
    Neyse kalın sağlıcakla.

  • nazifer5180
    11 Mayıs 2021 22:13
    5 1
    HER İLE AYRI Normal...
    Bende diyorum ki Her İl Ayrı Telden..
  • ssszmzh
    11 Mayıs 2021 20:58
    13 10
    Polis zoruyla mı inandıracaksınız Deniz hocam?
    Dışarıda maske takıyorum, evden de çıkmıyorum.
    Ama inanmıyorum da.
    Hastalığı da evde geçirdim. Test yaptırmadan, ilaç kullanmadan.
    Covid bir grip versiyonudur.
    Salgın olsa biz aşı olmak için baskı yapardık, devlet aşı ikna timleri kurmazdı.
  • Deniz_03
    11 Mayıs 2021 19:39
    6 16
    Madem inanmıyorsunuz, samimiyetinizi görelim ssszmzh hocam;
    Bu akşam çıkın araçla, maske de takmayı, kontrol noktasında da durmayın, ben inanmıyorum yalan bunlar deyin polislerimize bakalım... Yapabilir misiniz? :)
  • hamurcu38
    11 Mayıs 2021 19:28
    10 13
    Kovid bir din mi?Bir düşünce sistemi mi?Bir inanış mı?İnanmıyorum ne demek yaaa..sadece gülüyorum kovide inanmıyorum yazanlara..kovidin şakası yok ama sizler gerçekten çok komiksiniz...!!!!
  • smyi
    11 Mayıs 2021 19:10
    9 15
    "salgının varlığına inanmıyorum"
    salgın bir din değildir, haliyle inanıp inanmama mevzusu da olmaz. fakat salgın derken salgının oluşmasına sebep olan virüslerin varlığına inanmıyorum derseniz ben de şöyle derim, Galileo'yu yargılayanlar da Dünya'nın Güneş'in etrafında döndüğüne inanmıyordu, fakat bu Dünya'yı durdurmuyor, o dönmeye devam ediyordu. yani inanmasanızda virüs adı verilen varlıklar var, insanların UMURSAMAZ davranışları yüzünden yayılmaya devam ediyor.

    "virüs küreselcilerin oyunu"
    evet, bizim mahallede bakkal işleten yaşlı bir amca vardı. aynı zamanda kendisi bir küreselcidir. sırf küreselcilerin oyunu ortaya çıkmasın diye bir süre hasta numarası yaptı. daha inandırıcı olsun diye hastaneye yattı ve öldü. rolünü çok iyi oynadı.

    yok sen virüsü küreselciler labaratuvarlarında imal etti diyorsan bir önceki cümlenle çakışırsın. çünkü virüse inanmıyordun. olmayan birşeyi çıkarmış da olamazlar.

    yok sen virüs yok ama insanları korkutuyorlar diyorsan, ölen insanlara saygısızlık etmiş olursun.

    yok sen virüs var fakat salgın yok, olmayan salgınla bir şekilde insanları hasta edip (5G antenleri) bir kısmını öldürüp diğer kısmına korku salıyorlar diyorsan o zaman bu işlemi gerçekleştirmek için gerekli kaynakları ve insan gücü inanılmaz fazladır.

    "maske ve aşıya karşıyım"
    çünkü kendi 1 saniyelik rahatımı başka binlerce kişinin ölümüne tercih ederim demektir bu. büyük bencilliktir. belki taşıyıcısın ve belirtin yok , takacağın 1 TL'lik maske ile başkasına virüs bulaştırma ihtimalini %75 azaltacakken maske takmayıp insanların hasta edeceksin ve %2'sinin ölümünden doğrudan sorumlu olacaksın. aşı konusunda ise senin kararın derim. insanlara zorla medikal tedavi uygulanmasına ben de karşıyım. şu anda aşının bir zorunluluğu yok zaten, isteyen oluyor.

    "Bazı insanların bilime kutsal bir inek muamelesi yaptıklarını düşünüyorum" daha doğrusu demek istediğin, insanların bilime dinlerden daha çok önem verdiği. günümüzde öyle, hatta şu anda işin içindesin. okulda verdiğin eğitim bilim eğitimi, üniversiteyi de dahil edecek olursak insanlar bu işe yıllarını veriyor. fakat bazılarının hoşuna gitmiyor bu. özellikle de dinleri ile farklı şeyler söylüyor ise.

    İslamiyetin güzelliği ise burada ortaya çıkıyor. çünkü İslamiyet bilimle çatışmıyor, aksine bilimin buldukları İslamiyeti doğruluyor. Mesela Hz Ömer veba olan yere gitmemiştir. bunun üzerine bazıları "Allah’ın kaderinden mi kaçıyorsun?" deyince "Evet, Allah’ın kaderinden, Allah’ın kaderine kaçıyoruz!..." demiştir. o sırada toplulukta bulunan birisi Peygamberimizin (s.a.v) şu sözünü hatırlatmıştır: "Bir yerde veba olduğunu işitirseniz oraya girmeyin. Eğer bulunduğunuz yerde veba ortaya çıkarsa oradan ayrılmayın."

    yani bizim dinimiz de salgın hastalık olduğunda tedbir alınmasını emrediyor. dinimizde en önemli şey insanın kendi canıdır. insanın canı tehlikede ise ibadetler bile ertelenebilir.
  • Oguz3842
    11 Mayıs 2021 19:00
    15 7
    Cehalet, sana sunulan her şeyi sorgulamadan yutmaktır. Hatta onu derinlemesine bilmediğin halde savunmaktır.
    Dünya tarihinin en hızlı bulunan, bir çok kişide ölümcül etkiler bile bırakan aşısını savunmak nedir peki?
    2 doz yetmedi 3. doz da gerekli diyen bir bilim adamı mıdır yoksa ticaretçi mi?
    Ülkeler aşı bilançosunu neden açıklamıyor?
    Bilim kimin tekelinde?
    Bağışıklık sistemi bilimin en önemli çalışma alanıyken bağışıklık sistemini savunanlara bilim karşıtı gözüyle bakmak büyük cahillik.
    Yapay şeylerle gelen sağlık ne kadar sağlıklı olabilir ki!
    Her ay aşı olunuz efendim. Her ay laboratuvarlara deneklik ediniz!
  • ssszmzh
    11 Mayıs 2021 18:01
    21 14
    Salgının varlığına inanmıyorum Deniz_03 hocam.
    Virüs de küreselcilerin oyunu.
    Maske ve aşıya da karşıyım.
    Bazı insanların bilime kutsal bir inek muamelesi yaptıklarını düşünüyorum.
  • Deniz_03
    11 Mayıs 2021 17:36
    16 20
    şu covid in salgın olmadığını savunan, virüsün küreselcilerin oyunu olduğuna inanıp maske ve aşı karşıtlığı yapanların, hindistanda yüzüne gözüne inek dışkısı sürenlerden farkı yok benim için... cehalet her yerde cehalet...
  • pfatih
    11 Mayıs 2021 15:27
    17 4
    -----KASIM05---- hocam o sağlıkçıların davetine pek çok aşı karşıtı yanıt verdi ancak yanıt verilince hemen twiterden ordan burdan bunu paylaşanlar tarafından engel yediler. Böylece sanki herkes korkmuş gibi bire izlenim verdiler. ----faul hocam------ İşin uzmanları aşısız bitmez diyen sevgili hocam. aynı işin uzmanı 3 yıldan evvel aşı çıkmaz diyordu. Hiç bir salgın aşı ile bitmemiştir diyorlardı. Yani sizin gördiğiniz uzmanların karşısında sayısız pek çok uzmanda farklı konuşuyor. Başka uzmanlarda var sadece tv de gördükleriniz kişilerin uzmanlığına güvenirseniz çok pişman olabilirsiniz. sevgili Canan Karatay hocamı ekranlardan sildiler. Çünkü farklı görüş istemiyorlar ki tüm doktorlar aynı şeyi söylüyorlar izlenimi vermek için.

    Bir de aşı olmak istemeyen illa coronaya inanmıyor demek değildir. Yağmurdan kaçarken doluya tutulmak istemiyor kimse. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar insanları.
  • cihan4444
    11 Mayıs 2021 14:33
    9 1
    Batının materyalist fıtratı bir kez daha belli oldu. Aşının formülünü diğer ülkelere verip süreci hızlandırmak ve maliyeti düşürmek yerine para, para, para
  • öğretmen1934
    11 Mayıs 2021 12:59
    12 5
    Sürekli değişen virüse aşı da fayda vermez.
  • tarkan555
    11 Mayıs 2021 02:32
    3 26
    cimbom_80 hocam yorumunuza çarpı atılması bu okuyup reddedildiği anlamına gelmiyor bazen çarpı çalışıyor mu diye de çarpı atılıyor bu durum herkese arada bir denk gelir
  • ismil003
    11 Mayıs 2021 02:26
    18 9
    Normalleşmeme başladı. Kudüs için dua edilebilir, yardım yapılır elbet ancak iç içe yürümek, protesto etmekte nedir. Bir de Filistin yönetimi zaten bu duruma kendini bile bile sürüklüyor. Azerbaycan'ı tanımayan, Ermeni soykırımını kabul etmeyen, Osmanlı'da çelme takan yönetimi için değil Kudüs içindir mücadelemiz. Bunu unutmamak lazımdı. O zaman belki Covid'e karşı bilinçli bir önlem alabilirdik. Yine olmadı..
  • Oguz3842
    11 Mayıs 2021 01:41
    13 9
    Salgına inanıyoruz; ama aşının da bizi düşündükleri için değil daha fazla para kazanmak için olduğunu biliyoruz.
    Bağışıklık sistemi parayla satılsaydı milyonlar önünde kuyruk olurdu.
    Bağışıklık sisteminizi güçlü tutun. Aşıyı isteyen zaten oluyor. Ama senelerdir hastaneye bile gitmeyen bir insana neyin aşı dayatması?
  • smyi
    11 Mayıs 2021 01:10
    10 3
    siz ne yazarsanız yazın, gece 10 da yine ne karar çıkacak diye bekliyor olucaz. bir gün sonra okul açık olacak mı olmayacak mı bilmiyor vaziyette olucaz.

    tabi siz de haklısınız. gazetecisiniz. ekmeğinizi bir yerden doğrultmanız lazım. bazen böyle haber sallarsınız bazen de halkın yüzde bilmem kaçı diye devam eden haberler yazarsınız.
  • KASIM05
    11 Mayıs 2021 01:00
    16 18
    Aşı olmak istemeyenlere saygı duyuyorum ama bu aşı karşıtlığına saygı duymuyorum. Hani bizimle (eğitimle) ilgili bir konu hakkında başkaları konuşunca kızıyoruz ya, şimdi konu sağlıksa bırakalım sağlıkçılar konuşsun, işin uzmanı hocaların neredeyse tamamı bu iş aşı ile çözülür diyor, sağlıkçıların büyük çoğunluğu aşı oldu. ( aşı olmadı denilen sağlıkçıların çoğunun da korona geçirdiği için aşı olmadığı ortaya çıkmıştı). Aşı karşıtı olanlara veya koronaya, salgına inanmayan o kesime karşı sağlıkçı arkadaşların latife yollu bir paylaşımını okumuştum, paylaşımda koronaya veya aşıya inanmayan arkadaşları, hastanelerin pandemi servislerinde ve yoğun bakımlarında gönüllü çalışmaya davet ediyorlardı. Düşününce bana da mantıklı geldi aslında. Her şey öyle klavye başındaki gibi olmuyor maalesef.
    Aşı bir tarafa, açılma konusunda da haberle ilgili eleştirim şöyle ki, devlet başkanımız ve yetkililer kabine toplantısında görüşeceğiz, gidişata göre kararlar olacak diyor, haber metnine bakarsan bütün kararlar şimdiden alınmış gibi haber yazmışlar.
  • teknoport
    11 Mayıs 2021 00:12
    17 28
    Hala Türkiye bir salgın olduğuna inanıyor musunuz?
    Neden bu aşı ısrarı
  • Tolga223
    10 Mayıs 2021 23:57
    6 7
    Hocam burası öyle maalesef... Burada her olumlu haber, her olumlu yorum hemen X yiyiyor... ((Kabine yok mu diye soru sordum. X yedim. Hayır artı da verme sadece soru bu. Bir de o saatte belirsizlik vardı ondan sormuştum. Biz de haberleri takip ediyoruz.))
  • cimbom_80
    10 Mayıs 2021 21:06
    8 15
    Kabine yok mu diye soru sordum. X yedim. Hayır artı da verme sadece soru bu. Bir de o saatte belirsizlik vardı ondan sormuştum. Biz de haberleri takip ediyoruz.
  • frd03
    10 Mayıs 2021 19:22
    7 15
    Hindistan vartantı aşıya karşı etkisizmiş
  • Oguz3842
    10 Mayıs 2021 17:28
    32 35
    Arkadaşlar aşı aşı diye tutturanlar var.
    Adamlar şimdi de 3. doz çıkardı. Paraya doymayacaklar. Gerçekten sağlığımız için aşı çıkardıklarını düşünenler çok iyimser.
    Hangi ülke kaç milyon doz alıp kaç milyon ödediğini bile açıklayamıyor.
    Öğretmenler olarak bu küresel cinliklere biz uyanık olmalıyız.
    Yaşananlar doğal bir seyir değil.
  • yorgunhipokrat
    10 Mayıs 2021 16:14
    17 12
    Olur mu ya? Önce en güvenli yerler olan okulları açalım.
  • cimbom_80
    10 Mayıs 2021 16:00
    8 12
    Kabine bu hafta yok mu
  • Oguz3842
    10 Mayıs 2021 16:00
    29 36
    Kronik hastalığı olanlar aşı olsun. Aşı olmak istemeyen kronik rahatsızlığı olmayan insanlar da rahat bırakılsın aşı konusunda. Tam açılma yapılması gerekiyor artık. Çünkü başka sağlık, maddi ve manevi bir çok sorun ortaya çıkıyor.
  • faul
    10 Mayıs 2021 15:32
    24 23
    İşin uzmanları aşısız bu iş bitmez diyor hala yok şöyle olacak yok böyle olacak..Aşılama işi olmadan yine anormal durumlarla karşılaşacağız ve maalesef hep birlikte göreceğiz..Geçici önlemlerle bu iş bitmeycek bunu 1 yıldan fazla olan tecrübeyle gördük..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK