19 Bin Araca Yakın Takip Sistemi

Yeni eğitim-öğretim yılına, okul servisleri de 4 koldan denetimlerle başladı. 19 bin araca takip sistemi takıldı. Veliler servisleri cep telefonlarından an be an takip edebilecek

2018-2019 eğitim öğretim yılıyla birlikte okul servislerinde de yeni bir dönem başladı. Servis araçları teknik donanımdan rehber personeline, şoför profilden güzergâhına kadar farklı kurum ve kuruluşları tarafından denetime altında olacak.

Okul servislerine ilişkin güvenlik ve denetimleri İçişleri Bakanlığınca, servis araçlarının teknik niteliği Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca, kreş, gündüz bakımevi, çocuk kulübü taşımaları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, araçlarda bulundurulacak personelin eğitimi ve servislere ilişkin hizmet satın alınması işlemleri Millî Eğitim Bakanlığınca yerine getirilmeye başlandı. Tüm bunlara ek olarak özellikle metropollerde büyükşehir belediyeleri de denetim zinciri içerinde yer alacak. Örneğin okul taşımacılığı yapmak isteyen taşımacılar servis yetki belgesi, servis taşımacılık kartı ile güzergâh izin belgesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden alacak. İBB bu kapsamda internette de bu uygulama geliştirdi. Veliler İBB'nin internet sitesinden okul servislerinin ilgili belgelerini ve ücret bilgilerini buradan sorgulayabilecek. Yükümlülüklere uymayan taşımacılar, taşımacıyı tespit komisyonunca verilecek sürede eksikliği gidermekle yükümlü olacak ve verilen süre içerisinde eksikliği gidermeyen taşımacının özel izin belgesi ilgili belediye tarafından iptal edilecek.

ANBEAN TAKİP İMKÂNI

Yeni uygulamalar kapsamında servis araçlarına zorunlu takip sistemi konulması şartı da getirilmişti. Bu kural gereği İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi firmalara ait 19 bine yakın araca araç takip sistemi yerleştirildi. Veliler özel bir firma tarafından geliştirilen uygulamayla servis aracının hız yapıp yapmadığını takip edebiliyor. Servis aracı eve yaklaştığında velinin cep telefonuna bildirim geliyor. Okul yönetimi de servis araçlarının her hareketini ve hızını sistem üzerinden online takip edebiliyor. Velilerden herhangi bir şikâyet geldiğinde sistem üzerinden bakarak doğru yanıtı veren okul yönetimi, aynı zamanda servis araçlarının zamanında okulda olup olmadığını da takip ederek eğitim ve öğretim saatlerinin aksamadan devam etmesini sağlıyor.

İNİŞ BİNİŞLERDE 'DUR' YAZISI

Okul servis aracının arkasında, öğrenci ve çocukların iniş ve binişleri sırasında yakılmak üzere kırmızı ışık veren lamba bulunacak ve bu lambanın yakılması halinde üzerinde "DUR" yazısı okunacak şekilde düzenlendi. Okul servis araçlarını kullanan şoförler de 26 yaşından gün almış ve 66 yaşını geçmemiş olacak.

MİNİKLERE GÜNLÜK ÇİZELGE

KREŞ, gündüz bakımevi ve çocuk kulüplerinin servis hizmetlerinin yürütülmesi esnasında çocukların evlerinden alındıktan sonra isim listesi tutulacak. Çocukların güvenli bir şekilde kuruluş müdürüne teslim edildiğine dair şoför ve rehber personelin imzalayacağı günlük çocuk takip veya devam defteri tutulacak, gelmeyen ya da teslim alınmayan çocuklarla ilgili olarak aileye bilgi verilmesi zorunlu olacak.

CEYDA KARAASLAN / 

  • 2 0
  • 21 Eylül 2018 23:50 4.997
  • Aktif Haberler
  • göbekligeneral
    22 Eylül 2018 23:16
    0 0
    Keşke alperenler ölmeden başlasaydı bu uygulamalar.illa birilerinin can vermesi mi lazım?
  • cmustafaengin
    22 Eylül 2018 14:36
    3 0
    Keşke resmi kurum ve kuruluşların araçları da takip edilse! Maalesef israf diz boyu :( Hususi kullanım diz boyu :(
  • mCtawn
    22 Eylül 2018 13:44
    4 1
    Haberler güzel de, hangi ülke olduğu belirtilmemiş.
  • gülbahçem2
    22 Eylül 2018 09:31
    2 0
    her ilave ...ek tedbir.. maliyet demek..çocuğuna pantolon alamadığı için kendini asan veli... ve ilave yüklerin altına giren milyonlar...ve bunun sonunda üniversite sınavında sıfır çeken 600 bin aday... resimdeki yedi hatayı bul bilmecesi
  • İMPARATOR1
    22 Eylül 2018 09:15
    1 0
    Yok öyle takip sistemi falan. Servisler bildiğiniz yürüyen teneke. Kimseninde denetlediği yok.
  • Herz
    22 Eylül 2018 01:04
    1 1
    Çok doğru bir uygulama hatta servis firmaları ihale aldıklarında gidecekleri güzergahları ihalede beyan etmeli, taşıma esnasında güzergah dışına çıkıldı ise okul aile birliklerine ve okul idarelerine bunu yazılı beyan etmeli, sebebini belirtmeli, hatta araç içinde gsm bağlantılı oanik butonu olmalı öğrncinin istediği zaman basabileceği bir yerde olmalı.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK