'2.5 Milyon Öğrenci Eğitim Alamıyor'

Eğitim- İş Sendikası, deprem bölgesinde eğitimde yaşanan sorunlara ilişkin rapor hazırladı.

Raporda, sahada yapılan gözlemlere yer verilen raporda, depremden etkilenen 11 ilde her 100 öğrenciden ancak 20-25’i çadırlardaki eğitime katıldığı ancak bunun da düzenli olmadığına dikkat çekildi. Resmi rakamlara göre depremin vurduğu 11 ilin 10’unda 3 milyon 250 bin öğrencinin bulunduğuna işaret edilerek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın mart sonu yaptığı açıklamaya göre, 252 bin 829 öğrenci başka illere nakil hakkını kullanmıştır. Bu rakamı baz alıp, çadır ve konteynerlerdeki eğitime katılma oranını bunun üzerinden hesaplarsak 2 milyon 400 bin civarında öğrencinin eğitim almadığı ortaya çıkmaktadır” dendi. Deprem bölgesindeki sorunların yanı sıra atılması gereken adımların da sıralandığı rapordan öne çıkanlar şöyle:

- Olağanüstü bir durumda görev yapan öğretmenlere ek dersin 2 katı ücret verilirken, bu illere gönüllü giden öğretmenlere ücret ödenmemekte.

- Yetersiz kadro ve yetersiz derslik yüzünden YKS’ye hazırlanan 12. sınıflara eşit ağırlık, sayısal, sözel ayrımı da yapılamamaktadır.

- Dil bölümünü seçen öğrencilere eğitim verecek branş öğretmeni hiç yok denecek kadar azdır.

- Deprem bölgesinde YKS’ye girecek öğrencilerin sınava girmek için tercih yaptığı illere nasıl gideceği, ulaşım ücretini nasıl temin edeceği hususu hiç düşünülmedi.

- Kurulacak konteyner bölge okulları TYT, AYT, 8.sınıf gibi sınıflara ayırarak, bu sınıflardan hangi öğrenciler yaşıyorsa onları eğitime alarak sistemi oturmak gerekmekte.

- Civar illerden şube müdürleri, müdür yardımcıları gönüllülük esasıyla geçici görevlendirmeyle bu illere getirilmeli.

 

  • 0 1
  • 24 Nisan 2023 09:20 1.267
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK