2 Devlet 1 Millet Gələcəyimiz Çiçəklənəcək eTwinning Projesi

“2 DEVLET 1 MİLLET” Gələcəyimiz Çiçəklənəcək. eTwinning Projemiz Türkiye’den Burdur Yıldız Güral Kızılay Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Ebru ALTİNDAL, Azerbaycan’dan Baki, 102 nömrəli tam orta məktəb, Badirnisa Qliyeva’nin kurucu ortaklığında başlamıştır. 10 Türkiye’den, 2 Azerbaycan’dan okulların katılımı ile başlayan projemiz 3 ay sürecek.

Biz bu proje ile etkilerini her geçen gün daha çok yaşadığımız ve çok büyük bir sorun haline gelen küresel ısınma/iklim değişikliği konusunda öğrencilerimize erken yaşta doğa farkındalığı, çevre duyarlılığı, suyun önemi gibi konuları kazandırmayı hedefliyoruz.

HEDEFLER

Bilinçli bireyler yetiştirmek

Küresel ısınma iklim değişikliği farkındalığı yaratmak

Ülkelerarası öğrenci öğretmen işbirliği arttırmak

Tasarrufun önemini kavramak

Doğayı koruyan bireyler yetiştirmek

Suyun önemini kavramak

ÇALIŞMA SÜRECİ

Projemiz Ekim ayında başlayıp Aralık ayında sonlanacaktır. Ekim ayında öğretmen tanışma webinarı, Veli izin dilekçeleri, logo afiş tasarlama ve görev dağılımı çalışmaları yapılacaktır.Cevre gezisi,gözlem,geri dönüşüm çalışmaları,suyun önemi çalışmaları Kasım ,Aralık aylarında ortaklarımızın fikirleri sonucunda belirlenecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

Küresel ısınma iklim değişikliği konularında farkındalık oluşturulmuş olacak.Kuresel ısınmanın ne olduğunu ve canlılar üzerindeki etkileri ogrenilecek.İklim değişikliğinin nedenlerini ve sonuçlarını öğrenerek doğayı koruyan bireyler yetişecek.

Ülkeler arası öğrenci öğretmen etkileşimi sağlanarak işbirliği sağlanmış olacak

  • 2 0
  • 18 Eylül 2021 21:50 167
  • ebrualtindal
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK