2015-2016 İlkokullar Rehberlik Çerçeve Planı

Açıklama:
Rehberlik çerçeve planı
2015-2016 İlkokullar Rehberlik Çerçeve Planı dosyası, Rehberlik Dosya ve Testleri bölümünde bulunmaktadır. 2015-2016 İlkokullar Rehberlik Çerçeve Planı Eğitimhane, 2015-2016 İlkokullar Rehberlik Çerçeve Planı indir.
Bölüm:
Rehberlik Dosya ve Testleri
Gönderen:
sebocan
Tarih:
06 Ekim 2015
Boyut:
0.017 Mb
İndirme:
27.354
Teşekkür:
89

Teşekkür Et

Rapor Et
  • omaralper 18 Ekim 2015
    Özetle;
    Talim Terbiye Kurulu'nun 26/11/2014 tarih ve 101 sayılı kararı ile İlköğretim Sınıf Rehberlik Programı yüyürlükten kaldırılmıştır.
    Daha önce de yeni Haftalık Ders Çizelgesinde Rehberlik Dersi olmayan sınıflar için rehberlik uygulamasının -sürece yayılmış şekilde- olacağından bahsedilmişti. Haftalık ders çizelgesinde de ilkokulun hiç bir sınıfında rehberlik dersi yok! Rehberlik serbest etkinlik dersinde yapılacak deyip, 4. sınıflara zorla rehberlik dersi yaptırmaya çalışan öğretmen üstü zevat; 4. sınıfta serbest etkinlik dersi de yok!

    Vel hasılı kelam; İl RAM Müdürlüklerinin dahi, yaklaşık bir sene önce alınan Talim Terbiye Kurulu Kararı'na rağmen İlköğretim Sınıf Rehberlik Programı'nı esas alarak hazırladıklarını söyleyip yayınladıkları Rehberlik Çerçeve Planlarından hareketle plan hazırlamayalım bence.

    Zaten programı olmayan dersin planını nasıl yapacağız?
    Programı olmayan ders de yoktur. E zaten haftalık ders çizelgesinde de yok.
    Nihayetinde, olmayan dersin, olmayan programından hareketle çerçeve plan hazırlayıp, bir de valilik yazısıyla okullara göndererek icat çıkaran RAM'lar: Komiksiniz! (Bkz. Tokat RAM- Talim Terbiye Kurulu Başkanlığının 02.08.2006 tarihli ve 329 sayılı kararı ile kabul edilen dediği “İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Sınıf Rehberlik Programı”nın 11 ay önce yürürlükten kaldırıldığından haberleri yok herhalde.)

    Adınızda Rehberlik olmayaydı, iyiydi.

    Naçizane kanaatimdir.
    Saygılarımla...

    Son Not: Üzülerek belirtmek isterim ki, iletiyi göndermeden önce bilgileri son kez teyit etmek istediğimde, Valilik ve RAM'lardan gelen yazının doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Egitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlügü tarafından gönderildiğini öğrendim. Maalesef anlaşılıyor ki bu yazıyı hazırlayan ve onaylayanlar da, Milli Eğitim Bakanı'nın onayladığı Talim Terbiye Kurulu'nun kararından habersizler.
    Ne diyeceğimi bilemedim.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK