2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Çalışma Planı

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokul ve ortaokullarda sene başında yapılacak iş ve işlemlere ilişkin resmi yazı ;

 

 TEMEL EĞİTİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ OKUL ÖNCESİ EĞİTİM KURUMU, İLKOKUL VE ORTAOKULLARIN 2020-2021 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI AÇILIŞ HAZIRLIĞI

1. HAFTA: HAFTALIK DERS PROGRAMI HAZIRLIĞI VE UYGULANMASI (31 Ağustos – 4 Eylül 2020)
GÜNDEMAÇIKLMALAR

Öğretmen Bilgilendirme Toplantısının Yapılması

- Bakanlık Bilgilendirme Kılavuzlarının İncelenmesi 2020/5 sayılı Genelgenin incelenmesi

- Kritik Konu ve Kazanımların incelenmesi

- Bakanlık tarafından yayınlanan Kılavuzlar (Öğrenci Bilgilendirme Rehberi, Veli Bilgilendirme Rehberi, Yönetici ve Öğretmen Bilgilendirme Rehberi, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu) incelenecektir.

- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından illere gönderilen 2020/ 5 sayılı Genelge hakkında bütün öğretmenler bilgilendirilecektir.

Haftalık Ders Programının Hazırlanması

-Ders Programının Hazırlanması

-Zümre İstişare Toplantılarının Yapılması

- Okul Öncesi Eğitim Programı Uygulamalarının Planlanması

-Haftalık ders programları hazırlanırken kritik konu ve kazanımları içeren öğretim programları ile etkinlik örneklerinin ve uzaktan eğitim içeriklerinin kullanılacağı, imkân ve şartlar dâhilinde canlı ders uygulamalarının nasıl yapılacağı açıklanacaktır.

-TRT EBA TV, EBA portal ve Canlı Ders şeklinde gerçekleştirilecek uzaktan eğitim için haftalık ders programı sınıf seviyesi ve mevcudu, teorik ve uygulamalı derslerin işleniş biçimi, dezavantajlı öğrencilerin yaşayabileceği sorunlar ve çözüm önerileri bağlamında hazırlanacaktır.

-Haftalık ders programı yapıldıktan sonra zümreler tarafından kontrol edilecek ve ders saatlerinin dağılımı üzerinde istişare edilerek zümre çalışmalarına yönelik planlamalar yapılacaktır

- Okul öncesi eğitim kademesinde yerleşim yerinin genel şartları, çocukların hazırbulunuşluk düzeyleri ve ihtiyaçları da dikkate alınarak eğitim programı uygulamaları için zümreler tarafından gelişim alanları ve kazanımlar önceliklendirilecektir.

Veli Bilgilendirme Toplantısının Yapılması-Veliler ile iletişime geçilerek okulda yapılanların ve yapılacakların (uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, hijyen ve güvenlik önlemleri, uyum programları gibi) açıklanmasına yönelik toplantılar gerçekleştirilecektir. Salgına yönelik tedbirler kapsamında veli bilgilendirmelerinin bireysel veya küçük gruplar halinde dönüşümlü, sınıf ve kademelere göre farklı zaman diliminde programlanmış görüşmeler ya da çevrimiçi-sosyal medya gibi elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
2. HAFTA: UZAKTAN EĞİTİMİN KONTROLÜ VE DEĞERLENDİRİLMESİ (7-11 Eylül 2020)
GÜNDEMAÇIKLAMALAR
Uzaktan Eğitimin Yürütülmesi- Okul yönetimi ve zümre öğretmenleri tarafından 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihlerini kapsayan haftada yapılan planlama doğrultusunda uzaktan eğitime (TRT EBA TV, EBA portal ve Canlı Ders şeklinde) devam edilecektir.
Uzaktan Eğitimin Değerlendirilmesi-Zümre öğretmenleri olarak uzaktan eğitim süreci ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesine yönelik raporlar hazırlanacak ve uygulamada birliktelik sağlanmaya çalışılacaktır.
Okul Öncesi Eğitim Uygulamaları- Okul öncesi eğitim kademesinde yerleşim yerinin genel şartları, çocukların hazırbulunuşluk düzeyleri ve ihtiyaçları da dikkate alınarak eğitim programında yer alan gelişim alanları, kazanım, gösterge ve kavramlar doğrultusunda her öğretmen kendi sınıfına özgü planları hazırlayacaktır.
Veli Bilgilendirme Toplantısının Yapılması- Veliler ile iletişime geçilerek okulda yapılanların ve yapılacakların (uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, hijyen ve güvenlik önlemleri, uyum programları gibi) açıklanmasına yönelik toplantılar gerçekleştirilecektir. Salgına yönelik tedbirler kapsamında veli bilgilendirmelerinin bireysel veya küçük gruplar halinde dönüşümlü, sınıf ve kademelere göre farklı zaman diliminde programlanmış görüşmeler ya da çevrimiçi-sosyal medya gibi elektronik ortamda üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
3. HAFTA: YÜZYÜZE EĞİTİM HAZIRLIĞI (14-18 Eylül 2020)
GÜNDEMAÇIKLAMALAR
Yüz yüze Eğitim Hazırlığı- Okul yönetimi ve zümre öğretmenleri tarafından 31 Ağustos – 4 Eylül 2020 tarihlerini kapsayan haftada yapılan planlama doğrultusunda uzaktan eğitime (TRT EBA TV, EBA portal ve Canlı Ders şeklinde) devam edilecektir. - Bakanlık tarafından yayınlanan öğretim programı kapsamında ders kitaplarındaki etkinlikler incelenerek bireysel veya grupla yapılacak etkinlikler belirlenecek ve güvenlik/hijyen önlemlerine ilişkin hazırlıklar yapılacaktır.
Eğitim Ortamı Hazırlığı- Okul öncesi eğitim sınıflarıyla birlikte bütün eğitim kademelerinde oturma düzenlerinin sosyal mesafe kuralına göre düzenlenmesi, temizliği zor olan araç gereç ve materyallerin kaldırılması gibi salgına yönelik hijyen tedbirlerine ilişkin düzenlemeler yapılacaktır.
Okula Uyum Programı Hazırlığı

-Okul ve sınıf bazlı Okul Öncesi Uyum Programı hazırlıkları tamamlanacaktır.

- Okul ve sınıf bazlı İlkokul 1. Sınıf Uyum Programı hazırlıkları tamamlanacaktır.

-Okul ve sınıf bazlı Diğer Sınıflar Uyum Programı hazırlıkları tamamlanacaktır.

Bu çalışmalar yapılırken rehber öğretmenlerden de destek alınacaktır.

Eğitim Araçlarının İncelenmesi - Ders Kitaplarının İncelenmesi

İnternet Sitelerinin İncelenmesi eba.gov.tr tegm.meb.gov.tr okulöncesi.eba.gov.tr egitimdebirlikteyiz.org okuyanbalik.com

-Derslerin uzaktan veya yüzyüze eğitimle işlenmesi sırasında kullanılabileceği düşünülen materyallere yönelik inceleme çalışmaları yapılacaktır. Bu bağlamda aşağıdaki yayınlar özellikle incelenecek ve uygulanmasına ilişkin planlamalar yapılacaktır:

-İlkokul Çalışma Kitapları - “Arkadaş, Bilgiyle, Oyunla Seninle Arkadaş” (1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf) Kitapları - “1. Sınıf Tohum” Kitaplarının (1. Kitapçık, 2. Kitapçık, 3. Kitapçık) - “Öğrenmeye Hazırım (1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf, 4. Sınıf)” Kitapları - Ortaokul Akademik Destek Materyalleri - TEGM Dijital İçerikleri - Eba İçerikleri (Tv/Portal) - Okul Öncesi Eğitim Etkinlikleri Okul Öncesi Öykü Kitapları - Kriz Durumunda Oyun

- Bakanlıkça Yayınlanan Diğer Materyaller

Veli Bilgilendirme Toplantısının Yapılması- Veliler ile iletişime geçilerek okulda yapılanların ve yapılacakların (uzaktan eğitim, yüz yüze eğitim, hijyen ve güvenlik önlemleri, uyum programları gibi) açıklanmasına yönelik toplantılar gerçekleştirilecektir. Salgına yönelik tedbirler kapsamında veli bilgilendirmelerinin bireysel veya küçük gruplar halinde dönüşümlü, sınıf ve kademelere göre farklı zaman diliminde programlanmış görüşmeler ya da çevrimiçi-sosyal medya gibi elektronik ortamda üzerinden gerçekleştirilmesi sağlanacaktır.
  • 5 18
  • 28 Ağustos 2020 14:11 33.145
  • tekmen
  • Aktif Haberler
  • alyaa
    29 Ağustos 2020 01:34
    3 16
    Sayın bakanımız, harika bir şekilde yürütüyor süreci, çok teşekkürler.., çok şanslıyız....
  • YS40
    28 Ağustos 2020 21:17
    6 1
    Kayseri mem tüm öğretmenleri çağırıyor zümre zümre falan değil nasıl olacak bu iş her il her okul kafasına göre bu nasıl iş şaştım kaldim
  • nazifer5180
    28 Ağustos 2020 18:34
    14 1
    bence her şey aceleye getirildi..karayollarının yaptığı gibi bak diyorum..sen dök mucuru zifti arabalar gele gide halleder hesabı...ama ne zarar görüyor..:)
  • naciekinci
    28 Ağustos 2020 18:32
    3 7
    Bence gözü karartıp komple okulu açacaklar MEB den 8 ve 12. Sınıf açılması durumu ile ilgili yalanlama da geldi. İlk carpiyi da kendime atıyorum :)
  • nazifer5180
    28 Ağustos 2020 18:31
    13 1
    meb öğretmenleri bombardımana tuttu..yazı üstüne yazı yazı yazı yazı yazı....vs.vs.vs....
  • bendensin
    28 Ağustos 2020 18:26
    1 1
    Yazıya göre canlı dersler 7 Eylül'de başlıyor. Öğrencilerin alamadığı önemli konuların planı yapılıp 7 Eylül'den itibaren başlıyor.
  • snfci
    28 Ağustos 2020 18:06
    0 2
    Canlı dersler üçüncü hafta başlıyor
  • Oguz8
    28 Ağustos 2020 17:00
    9 0
    Meb, şu çok sesliliği bitirecek bir şeyler yap. Kayseri Mem, tüm ilde uzaktan eğitim eğitimi planlamış önümüzdeki hafta. Meb'in gönderdiği plan başka Kayseri İl Mem'in gönderdiği plan bambaşka. Nasıl oluyor bu işler?
  • meral73
    28 Ağustos 2020 16:28
    3 0
    Pazartesi okula geliniz denildi.peki ogrencilerle telafi egitimini eba tv yi nasil takip edeceğiz
  • frd03
    28 Ağustos 2020 16:23
    0 1
    21 eylül de anasınıfı ve 1 mi gelecek sadece
  • dikkat_dinarli
    28 Ağustos 2020 16:21
    3 0
    canlı dersler 2.hafta başlıyor o zaman
  • erdi52300
    28 Ağustos 2020 15:56
    9 0
    Bu çalışma planını göre, ilk hafta planlamalar yapılacak. 2.ve 3.hafta canlı dersler yapılacak gibi. Öğretmenler zümreleriyle birlikte haftada 1 gün okula gelecek gibi görünüyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK