3 Nisan'da Yüz Yüze Eğitim Başlıyor

Yükseköğretım Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, dün düzenlenen basın toplantısında üniversitelerde 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

YÜZ YÜZE EĞİTİM: YÖK olarak depremin etkilerini azaltmak için birtakım tedbirler aldık. 17 Şubat'ta deprem nedeniyle uzaktan öğretime geçmiştik. 3 Nisan'da uzak öğretim ile isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verildi. Dersin hem uzaktan öğretim ile hem de yüz yüze verilmesine ilişkin kararlar ilgili kurullarda alınarak gerekli düzenlemeler yapılacak.

SINAVLAR ÇEVRİM İÇİ: Bahar dönemindeki ara sınavların, özel öğrencilik hakkı verilen uygulamalı eğitim içeren uygulamalar hariç, şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzak öğretim yöntemiyle çevrim içi yapılmasına karar verildi.

DEĞİŞLİK OLMAYACAK: Özel öğrenci olarak başka bir yükseköğretim kurumunda eğitime devam etmekte olan öğrenciler bu eğitimlerini aynı şekilde sürdürebilecek. 

 

Burcu ŞEN /

  • 2 0
  • 01 Nisan 2023 05:45 3.595
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK