İLKOKUL ÖĞRENCİ KİTAP OKUMA VE ANLAMA SİSTEMİ
A. HİKAYE KİTABI VEYA HİKAYE SETİ
1. Belirlenen süre boyunca beraber okunacak hikaye kitabı.
2. Uygulamada hikaye kitabı akıllı tahtaya yansıtılarak ve öğrencilerle sırasıyla beraber okuma yapılır. ( Bu arada öğrencilerin okuma ve sözlük kullanımları gözlenilir. )
3. Öğretmen Çalışma Takip Çizelgesi
4. Uygulama Süresi ( Uygulama ayda bir yeni kitap ve haftada bir Türkçe Dersi olacak şekilde yapılıyor. 1.grup ile salı , 2.grup ile cuma günü 6.derste. )
5. Hikaye Kitabı Değerlendirme Formu ( Kitabın iç kapağına öğrenci tarafından yapıştırılması sağlanır. Böylece öğrencinin hikaye kitabını tanıması , içselleştirmesi ve öğrenci velimizin çalışma sistemini takip etmesi hedeflenmektedir. )
6. " SEN DE ÇİZ" bölümü. ( Kitabın arka iç kapağına yapıştırılarak çalışma uygula süresi boyunca öğrencinin resim yeteneğini tetiklemeye çalışılır. Yani öğrencinin kitapla daha fazla bütünleşmesi sağlanır.)
7. Hikaye Kitabı Değerlendirme Çalışması ( Bu ay LEVENT BURSA'DA kitabını hazırlıyorum. )
8. Öğrenci Değerlendirme ve Sayısal Veriler Kağıdı. ( İçeriğinde optik form , çeşitli değerlendirme çalışmalarına uygun bölümler , değerlendirme sonuçları ve puan parametreleri , değerlendirme sınıf sayısal verileri , öğretmenimizden tavsiyeler ve öğrenci velisi kontrol, çalışma değerlendirme bölümlerinden oluşmaktadır... )
NOT :
* DEVLET OKULLARINDA KARŞILAŞILAN OKUMA PROBLEMLERİNE YÖNELİK SİSTEMLİ BİR ÇÖZÜM VE UYGULAMA ÖRNEĞİ OLMASI AMACIYLA YAYINLANMIŞTIR...
FAYDALI OLMASI DİLEĞİYLE...