bu dönem farklı bir dönemdi. eğitim sekteye uğradı. öğretmen olarak deneyerek yaparak yaşayarak yılların tecrübesini bir kenara bırakarak ya da üzerine ekleyerek yeniden öğrendik. biz içerde çırpınırken kan ter içinde kalırken uykuları kaçırırken çamur ağızlı birileri de dışarda yattık ta yattık konuşmaları yaptık.
peki notları nasıl verceğiz?
pedegoji mi adalet mi? akıl mı vicdan mı? böyle bir sıkıntılı dönemde evlerde neler oldu bilmiyoruz. ailevi huzursuzluklar, kavgalar, bunalımlar, ekonomik sıkıntılar, işsizlik vs.
evet sabah kalkmayan, derse girmeyip dışarda gezen sorumsuzlar da oldu. mesajlara cevap yazmayanalar, akıl verenler ilh...peki öğrenciniz bunun neresinde? koşamayan eğlenemeyen 7 yıllık hayat birikimi ile aklı mantığı hafsalası almayan sıkılan asosyal olan kolundan tutup annesinin zorla getirdiği okula açılsın koşarak gideceğim diyen öğrenciniz tüm bu yaşananların neresinde. en şımarığı en vurdum duymazı en az çalışanı bizi en çok sinirlendireni çalışmalı notu alınca AKLI BAŞINA GELECEK PİŞMAN OLACAK ne yaşadı. bence dönem birileri terlerken öğlene kadar uyusada bunlar çocuk adaletten çok pedegojimizi konuşturmak zamanı. bu yüzden hepsine aferin hepsine yıldızlı aferin hepsine ayakta alkış.
Gerisi size kalmış.