5 Avrupa Ülkesinden 15 okul Zorba Olma Dostum Ol Projesinde Buluştu

DON’T BE BULLY BE MY BUDDY  (Zorba Olma Dostum Ol)

Sarayönü 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu’ndan Ali ELER ve Karatay Şekibe Aksoy İlkokulu’ndan Mevlüt TABAN’ın kuruculuğunda Hırvatistan, Romanya, Polonya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 5 ülkeden 15 Okul ‘’Don’t Be Bully Be My Buddy’’ (Zorba Olma Dostum Ol) eTwinning projesinde buluştu.

              5 Avrupa ülkesinden 15 okulun katıldığı projede ortakların hazırladığı 16 proje logosu anketi oluşturuldu. 377 kişinin oy kullandığı anket seçimlerinde Sarayönü İlçemizin 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu öğretmeni Ali ELER’in logosu 117 oyla proje logosu seçildi

              Proje kurucusu Ali ELER;   "OECD’nin (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) analizine göre Zorbalık, çocuk ve gençlerin akademik kapasitelerini de etkiliyor. Bunun yüksek olduğu okullarda PISA 2015’te fen bilimleri ortalaması 47 puanlık daha düşük. Öğrencilerin yaşam tatmin düzeyleri de etkileniyor. Zorbalığa uğrayanlar özellikle Türkiye, Güney Kore ve İngiltere’de diğer ülkelere göre daha mutsuz. Sıklıkla zorbalığa uğrayanların okulda devamsızlık yapma olasılıkları 3-4 kat artıyor. Zorbalığın yüksek olduğu okullarda öğretmen-öğrenci ilişkileri zayıflıyor ve okul iklimi olumsuz etkileniyor.

İşte bu sebeplerden dolayı Projemizin hedefleri

1-Öğrencilerimizi, velilerimizi akran zorbalığı konusunda bilgilendirmek, 2.Öğrencilerimize ve velilerimize akran zorbalığıyla baş etme yollarını öğretmek, 3.Öğrencilerimiz arasında empati kurma becerisini geliştirmek, 4- Öğrencilerin kendilerini huzur ve güven ortamında hissetmelerini sağlamak, 5- Öğrencilere ekip ruhu iş birliği ve merhamet duygularını kazandırmak, 6.Öğrencilerimize yardımlaşmanın önemini kavratarak akran zorbalığının yaygınlığını azaltmak, 7. Eğitim öğretim ortamlarını olumsuz öğrenci davranışlarından arındırmak, olumlu okul iklimi geliştirmek. 8. Öğrencilerin zorbalıkla karşılaştıklarında başvurabilecekleri yerleri ve kişileri öğrenmelerini sağlamak, 9. Eğlenceli-öğretici oyun ve yarışmalarla öğrenciler arasındaki bağlılık ve aidiyet duygularını güçlendirmek.

Projemiz bu önemli noktadan yola çıkarak, öğretmen, öğrenci ve velileri akran zorbalığı ile farkındalık oluşturmak ve bu olumsuz durumları azaltmak ve ortadan kaldırmak, mutlu çocuklar ve mutlu yarınlar için bu proje kuruldu.

Projeye Polonya’dan Szkoła Podstawowa nr 18 im. Orła Białego w Olsztynie okulu, Romanya’dan Scoala Gimnaziala nr.29"Mihai Viteazul", Hırvatistan’dan  Osnovna škola Vodnjan-Scuola elementare okulu, İtalya’dan Istituto Comprensivo Don Milani ,Orbetollo(GR)  ve  ICS "P. Aldi" - Manciano, Capalbio (Gr)  okulları, Sarayönü ilçesinden 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu, Karatay ilçesinden Şekibe Aksoy İlkokulu, İsmet Paşa İlkokulu, Mahide Koşukcu İlkokulu, Çumra İlçesinden İçeriçumra Mithat Paşa İlkokulu, Selçuklu İlçesinden Ahmet Acar İlkokulu, Zeki Altındağ İlkokulu, Osman Gazi İlkokulu, Kulu ilçesinden Yavuz Selim İlkokulu, Meram ilçesinden Selçuk İlkokulu olmak üzere 15 okul katılmakta" ifadelerini kullandı.

Projenin etkinliklerine https://zorbaolmadostumol1.blogspot.com adresinden ulaşabilirsiniz.

  • 2 0
  • 21 Aralık 2020 18:44 888
  • HÜRRİYET123
  • Aktif Haberler
  • cell0077
    27 Aralık 2020 23:38
    0 0
    mükemmel
  • HÜRRİYET123
    23 Aralık 2020 00:19
    0 0
    harika
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK