6 Ay Sonra İlk Ders Zili

Mart ayında pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimde ilk ders zili, okula yeni başlayan ilkokul 1’inci sınıflar ve anaokulu öğrencileri için çaldı. Minikler maske ve mesafe kurallarına uyarak girdikleri okullarda 30’ar dakikalık beş ders yaptı. Okul binalarına ve bahçelerine veliler alınmadı.

Yeni eğitim öğretim dönemi, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos’ta başlatılmıştı. Dün sabah da okullara giden minik öğrenciler hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyarak ilk yüz yüze derslerini yaptı.

İSTEMEYEN GÖNDERMEDİ

Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılımı zorunlu olmadığı için isteyen veliler çocuklarını okula göndermeyip uzaktan eğitime devam etmesini sağladı. Okulların yüz yüze eğitime açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül’de gerçekleştirilecek uyum programı için okulöncesi ve ilkokul 1’inci sınıfa başlayanlar okula bir gün gidecek.

DERSLER 30’AR DAKİKA

Uyum haftasında öğrencilerin okula hangi gün geleceğine okul yönetimleri karar veriyor. Yani hafta boyunca öğrenciler okullara gruplar halinde gitmeye devam edecek. Dersler, okulöncesi için 30’ar dakikalık beş etkinlik saati, ilkokul 1’inci sınıflarda ise 30’ar dakikalık beş ders saati ve aralarda 10’ar dakika teneffüs olarak yapılacak.

HAFTAYA 2 GÜN OKUL

Teneffüslerde öğrencilerin sosyal mesafeye uymaları için gerekli yönlendirmeler yapılıyor, öğretmenlerin kontrolünde temassız oyunlar oynanıyor. Uyum haftasından sonraki 3 hafta, haftada iki gün her biri 30’ar dakikalık beş ders saati yüz yüze eğitim yapılacak. Ders saatleri arasında yine 10’ar dakikalık teneffüsler olacak.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ MASKE

Önümüzdeki üç hafta boyunca okula gelen tüm öğrencilere ücretsiz maske desteği verilecek. 81 ilde ihtiyaç duyulan maskeler, mesleki eğitim kurumları ve halk eğitim merkezlerinde üretilerek okullara ulaştırıldı.

ATEŞLER ÖLÇÜLDÜ

Yüz yüze eğitimin başladığı 21 Eylül öncesinde, ülke genelinde tüm okullar virüs ve mikroplara karşı dezenfekte edildi. Öğrenci, öğretmen ve personel için gerekli hijyen malzemeleri ile dezenfektanlar temin edildi. Tüm okullarda ateşölçer bulundurulması sağlandı.  

 
BAKAN’DAN SÜRPRİZ ZİYARET: ‘HİÇ BU KADAR SEVİNMEMİŞTİK’ 
 
Okulların kademeli olarak açılışının ilk günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından mesajlar paylaştı. Bir mesajında, “Bu sabah, ülkemin dört yanından gelen bu kavuşmanın fotoğraflarını bir bayram tebriği almış gibi karşıladık. Okulların açılmasına, geçmişte hiçbirimiz bu kadar sevinmemiştik. Şükür!” diyen Bakan Ziya Selçuk, Ankara’da yüz yüze eğitime başlayan okullara da sürpriz ziyarette bulundu. Çocuklara temassız oyunlarında eşlik eden Selçuk, sınıflarda ilk dersini yapan öğrenciler ve öğretmenlerle de sohbet etti. 
 
 
  • 4 11
  • 22 Eylül 2020 14:00 3.048
  • Aktif Haberler
  • mCtawn
    22 Eylül 2020 19:41
    3 2
    Sevgili egitimhane, bu günkü kaosu neden haber yapmıyorsunuz?
  • Oguz8
    22 Eylül 2020 19:19
    5 2
    Tavandaki yapmacıklıkla tabandaki sayısız eksik bu ülke eğitiminin mezar taşıdır.
  • hagrid34
    22 Eylül 2020 19:17
    7 1
    Almanya'da 800 bin öğretmene dizüstü bilgisayar verilecek ve öğrencilere de aylık 10€ sabit ücretle sınırsız internet tarifesi sunulacak. İhtiyaç sahibi öğrencilere internet ücretsiz olacak.

    YORUMSUZ...
  • HAMZA97
    22 Eylül 2020 18:23
    6 1
    müdür tacizi başladı .herif resmen personel seçiyor . hiç bir hakkı yok
  • laylaylom_
    22 Eylül 2020 18:22
    16 0
    Komik ya. Çocuklar gelir gelmez maskeyi çıkarmak istediler, oynamaktan iplerini kopardılar. Tek öğretmen hem binaya hem tuvalete hem bahçeye nasıl bakacak? İki dk gözünüzü ayırsanız hemen kümeleşip bir araya gelmeye çalışıyorlar. Tuvaletten sonra el yıkama alışkanlığı oturmamış çocuklarla 3. katta tuvalet sonrası ilgilenirken bahçede çocuklar el ele gezse ne yapabilirim? Bizim okula maske falan da gelmemişti ayrıca. Ateş ölçer de ateşimi 34 derece ölçtü. Çocuklarda 35 in üzerine çıkabilen olmadı. Çocuk bu maske mesafeden anlamıyor. İlk günden dibime kadar gelip sarılmaya çalıştılar. Yere düşen kalemleri ağızlarına sokmasınlar diye sürekli uğraştım durdum. Teoride her şey uygundu ama bir de uygulamayı sorun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK