7 Bölge 7 Türkü Beni Dinle eTwinning Projesi

Bursa / Yıldırım  KARAPINAR İHO da görevli müzik öğretmeni Esin BİÇER in kuruculuğunda hazırlanan eTwinning Projesi, UDS (Ulusal Destek Servisi)’den onay alarak uygulanmaya başlandı.

Müzik Öğretmeni Esin BİÇER  yaptığı açıklamada; “7 Bölge 7 Türkü Beni Dinle “ projesi ile öğrenciler kültürümüzü yansıtan en önemli öğelerden biri olan türkülerimizi ve türkülerimizin hikayelerini öğreniyor,müzik becerilerini geliştiriyorlar. Öğrenciler kendilerini evrensel bir dil olan Müzik ile ifade ederken aynı zamanda milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen fertler olarak, bu bilinçle elde ettikleri kazanımları daha çok kişiye ulaştırarak kültürel mirasımız olan türkülerimizi aktarmada da aktif olarak rol alıyorlar. Aynı zamanda öğrenciler bu proje ile geleceğin Web 2.0 araçlarını kullanmayı öğreniyor, farklı illerde, farklı yaş gruplarındaki öğrencilerle işbirliği içinde çalışarak, takım çalışması yapmayı benimsiyor ve yeni kültürler tanıyorlar. Projede gerçekleştirilen etkinliklerin Facebook üzerinden Yedibolge Yeditürkü Benidinle sayfasından ve 7bolge7turkubenidinle.blogspot.com adreslerinden takibi sağlanabilmekte. ” diye konuştu.

Proje Yayginlastirma Buluşmaları Çerçevesinde TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Umut SÜLÜNOGLU,  Sipsi Sanatçısı Yasin AKKAYA, Dilsiz Kaval Sanatçısı Deniz YILDIZ,  Müzik Egitimcisi Emre DAYIOGLU, TRT ve Kültür Bakanlığı emektar Sanatçısı Bedri  AYSELİ, THM Sanatçısı Turgay BAŞYAYLA VE THM Sanatçısı Sümer EZGÜ ILE canlı yayında bilgi ve fikir alışverişi yapılmış ülkemizin her bölgesinin Halk Müziği özellikleri ele alınmıştır.Bol müzikli ve sohbetli geçen bulusmalarimiz projemize ve öğrencilerimize büyük katkı sağlamıştır şeklinde konuşan Esin BİÇER , projede görev alan tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK