Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi (ANKARA K

Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> KEÇİÖREN
Kurum Kodu964300
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı0
Öğrenci Sayısı0
Telefon312 3319111
Web Sitesihttp://ozunenek.meb.k12.tr/tema/okulumuz_hakkinda.php
Güncelleme Tarihi12 Şubat 2017
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (01 Haziran 2011)

Abdullah M.Ö.A.L.-2



Gönderen: S.OZKAN (01 Haziran 2011)


T.C.
KEÇİÖREN KAYMAKAMLIĞI
Abdullah Mürşide Özünenek Anadolu Lisesi Müdürlüğü (Okul Kodu: 964300)
Okulumuz arsası Keçiören Belediyesi tarafından istimlak edilerek hayırsever Abdullah ÖZÜNENEK ve Eşi Mürşide ÖZÜNENEK'e okul yaptırmak üzere verilmiştir. Hayırseverler de Binanın yapım işlerini takip etmek için Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'na vekalet vermişlerdir. Bu sürece baktığımızda;
Okulumuz arsası Keçiören Belediyesi tarafından istimlâk edilerek hayırsever Abdullah ÖZÜNENEK ve Eşi Mürşide ÖZÜNENEK'e okul yaptırmak üzere verilmiştir. Hayırseverler de Binanın yapım işlerini takip etmek için Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'na vekâlet vermişlerdir.
Okulumuzun temeli, 20 Nisan 1999 tarihinde 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından atılmış, İnşaatı beş ayda tamamlanmıştır.
Okulumuz, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen DURAL ve Kurucu Müdür Adnan SARI'nın özverili ve yoğun çalışmaları sonunda 2000-2001 Eğitim ve Öğretim Yılına hazır hale getirilmiştir.
2000-2001 Eğitim ve Öğretim yılında 11 öğretmen ve 115 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan Okulumuzun resmi açılışı 9. Cumhurbaşkanı Sayın Süleyman DEMİREL tarafından 17 Ekim 2000 tarihinde yapılmıştır.
Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı'nın ve hayırsever Abdullah Özünenek'in katkılarıyla Etlik'te yaptırılan okulun açılış törenine katıldı. Abdullah Mürşide Özünenek Cumhuriyet 75. Yıl Lisesi'nin açılışında Demirel'in yanı sıra DSP Ankara Milletvekili Oğuz Aygün, Ankara Valisi Yahya Gür, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Alkan da hazır bulundu. Demirel, törene Gelişi sırasında öğrencilerin büyük sevgi gösterisiyle karşılaştı. Şapkasıyla öğrencileri selamlayan Süleyman Demirel, çiçek yağmuru altında yerine oturdu. Öğrencilerin Folklor Gösterileri ve söyledikleri marşlarla başlayan Törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Genel Başkanı Gülgen Dural, Demirel'in vakıflarına her zaman sevgi şemsiyesi olduğunu ve desteğini hiçbir zaman esirgemediğini belirtti. Okulun hayırsever Abdullah Özünemek'in kendilerine ışık tutmasıyla Ankara Valiliği'nin gösterdiği 2 bin 600 metrekarelik arsa üzerine yapıldığını söyleyen Dural, "Ülkemize bir hizmet yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu köprüyü hep beraber geçiyoruz" diye konuştu.
9. Cumhurbaşkanı Demirel ise konuşmasında Türkiye'de hayırseverlerin birçok okul yaptırdıklarına değinerek, "Ülkemizde daha çok hayırsevere ihtiyacımız vardır. Hayırseverler çok güzel Görevler yapmışlardır. Daha birçok Özünenek'ler olsun istiyoruz" dedi. Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Yöneticilerini de tebrik eden Demirel, güçsüzlere, kimsesizlere, yaşlılara ve çocuklara uzatılan Hizmetin bir Ülkenin gücünü ve dayanışmasını gösterdiğini kaydetti. "Çocuğunu, ihtiyarını Sokaktan alamamış ülke güçsüzdür" diyen Demirel, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini de vurguladı. Konuşmasında öğretmenlere de seslenen Demirel, öğretmenlerden yeni Cumhuriyet nesillerini, büyük Atatürk'ün yaktığı meşaleyi omuzlarında taşıma gücü bulacak gençleri iyi yetiştirmeye gayret etmelerini istedi. Konuşmasının sonunda Demirel, hayırsever Abdullah Özünenek ve Vakıf Başkanı Gülgen Dural'a birer onur belgesi ve plaket verdi. Demirel ve Özünenek, daha sonra Abdullah Mürşide Özünenek Lisesi'nin açılış kurdelesini birlikte kestiler. Demirel, açılışa katılan diğer davetlilerle birlikte 15 derslik, 2 laboratuar ve bir bilgisayar odası bulunan okulda bir gezinti yaptı. Demirel, öğrencilerin eğitim gördüğü bir dersliğe girerek sıraya oturdu. Öğrencilerin arasında okul günlerini yad eden Süleyman Demirel, öğrencilerden daha çok çalışmalarını ve başarılı olmalarını istedi.
Okulda derslik sayımız 17, Laboratuar sayımız 2, Kütüphanemiz 1, Çok Amaçlı Salonumuz 1 olmak üzere 1 Müdür, 2 Müdür Yardımcısı, 1 Rehber Öğretmen ve 36 Öğretmen ve Personeli ile eğitim öğretime devam etmektedir.
Okulumuz Genel Lise olara ilk mezunu; 2002-2003 öğretim yılında vermiştir. 2006-2007 Eğitim Öğretim yılı sonu itibariyle Genel Liseden 100 öğrenci mezun vererek genel lise öğrencisi kalmamıştır.
2005-2006 öğretim yılında Anadolu Lisesine dönüştürülmüş, 2008-2009 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir.
Şu an itibariyle okulumuz; (Lise 1 = 120 , Lise 2 = 181, Lise 3 = 108, Lise 4 = 88 olmak üzere) 497 devam eden öğrencimiz ile eğitim öğretime devam etmektedir.
İletişim :
Telefon: 312 331 91 12

Faks: 312 3319157

E-Posta: bilgi@ozunenek.k12.tr

Web Adresi: www.ozunenek.meb.k12.tr

Adres: Yayla Mahallesi Yozgat Bulvarı Etlik Otobüsleri Son durak
KEÇİÖREN / ANKARA
Okulumuza Ulaşım
İl Merkezine Uzaklık: Kızılay'a 8 Km.
İlçe Merkezine Uzaklık: Keçiören Merkeze 4 7 Km.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK