Akçakonak İlkokulu (AYDIN SÖKE)

Akçakonak İlkokulu

TÜM OKULLAR -> AYDIN -> SÖKE
Kurum Kodu719560
Hizmet Puanı12
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı3
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (14 Mart 2012)

Akçakonak İlköğretim Okulu Akçakonak Köyünde 1957 yılında iki derslik , bir müdür odası , bir tuvalet , bir öğretmen lojmanı olarak inşa edilmiş ; daha sonraki yıllarda öğrenci sayısının artması üzerine iki derslik bölünerek dört dersliğe dönüştürülmüştür. Uzun yıllar dört derslik olarak hizmet veren okul, ilköğretim okullarının oluşturulmasına ilişkin genelgeler doğrultusunda 1992-1993 öğretim yılının birinci döneminde taşımalı eğitime geçerek Güllübahçe Kasabası Atatürk ilköğretim Okulu’na taşınmıştır.Fakat aynı yılın ikinci yarısında öğretmen lojmanının da dersliğe dönüştürülmesiyle eğitim öğretim tekrar köy okulunda devam etmiştir. Derslik ihtiyacının giderek artması sonucunda 1999-2000 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin BOSTANCIOĞLU’nun da açılışına katılmış olduğu Dünya Bankası-nın desteği ile Avrupa standartlarında modern bir okul yaptırılmıştır.

MLO kapsamında öğretimine devam eden okulumuzun on iki dersliği, laboratuarı, bilgi teknoloji odası ,sanat ve iş eğitimi odası , müzik odası , ana sınıfı, çok amaçlı salonu, kütüphanesi, projeksiyon odası gibi birimleriyle kendi çevresinde ve bölgesinde örnek bir okul görüntüsü çizmektedir.

2006-2007 ÖĞRETİM YILI KÜÇÜK ERKEKLER FUTBOL SÖKE İLÇE BİRİNCİLİĞİ. -2007-2008 ÖĞRETİM YILI YILDIZLAR SATRANÇ SÖKE İLÇE İKİNCİLİĞİ.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK