Akıl ve Zeka Oyunları Her Yerde/Mind and Intellıgence Games Everywhere e-Twinning Projesi

Kuruculuğunu İzmir Bayraklı  Osman Faruk Verimer İlkokulu sınıf öğretmeni Sibel Kara ve Gaziantep Nizip  Asiye Ziylan İlkokulu  sınıf öğretmeni Arzu Güven'in yaptığı “Akıl ve Zeka Oyunları Her Yerde /MindandIntelligence Games Everywhere"Projesi  10 ülke 29 ortağın katılımı ile  2020/2021 Eğitim Öğretim Yılında uygulamaya başlanacaktır.

Akıl ve Zeka oyunları “Eğlenirken öğrenme” ilkesine dayanan, zihni açan , öğrenmeyi kolaylaştıran bir eğitim metodudur. Projemizde amaç akıl ve zeka oyunları ile öğrencilerimizin mantıklı düşünme, akıl yürütme, sorgulama becerilerini geliştirip, yeteneklerini keşfetmelerini sağlamak istiyoruz. “Akıl ve Zeka Oyunları Her yerde” projemiz ile istediğimiz her yerde (evde ,okulda ,bahçede ,piknikte vb.) ailemiz ve arkadaşlarımızla oynayarak eğlenip ,öğreneceğiz.

Oyunlarımız ile öğrencilerimizin zekasını sürekli taze tutarak, olaylara farklı bakış açısı kazanmalarını, yaratıcılıklarını ortaya çıkarıp, düşünme becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz. Akıl ve zeka oyunları ,Web2.0 araçları ve dijital oyunlarla , derslerimizi eğlenceli hale getirip, teknolojiyi verimli kullanıp dijital medya okuryazarlığını sağlamayı planlıyoruz.

Akıl ve Zeka Oyunları Her Yerde projesi Eylül 2020 de başlayıp, Ocak 2021 de bitirilmesi hedeflenmektedir. Pandemi sürecinin koşullarına göre projemizi online veya yüz yüze öğretim yöntemi ile sürdürüceğiz.Öğrenci ve velilerimizi pandemi sürecinde zeka oyunları etkinliklerimiz  ile motive ederek , evlerinde,  bahçelerinde  kaliteli vakit geçirmelerine olanak sağlayacağız.

Projemizde;Türkiye, Moldova Cumhuriyeti, Azerbaycan, Romanya, Portekiz, Litvanya, İtalya, Ukrayna, Bulgaristan, Gürcistan olmak üzere 10 ülke  yer alacaktır.

 

Sibel Kara/Osman Faruk Verimer İlkokulu İzmir

  • 1 4
  • 11 Eylül 2020 18:15 1.021
  • başaran1967
  • Aktif Haberler
  • orkideliyavuz
    15 Eylül 2020 12:00
    1 0
    Başarılar diliyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK