Aklımı Seveyim

Projenin Amacı: Kuruculuğunu Kaynaşlı/Düzce Kaynaşlı ilkokulu Öğretmeni Bahadır RADIF ve Sarıçam /Adana Uluğ Bey İlkokulu Öğretmeni Remzi ZORLU’nun  yaptığı AKLIMI SEVEYİM projesi Adapazarı/Sakarya Yenigün Ortaokulu Özel Eğitim Öğretmenimiz Handan ÖZER tarafından Hafif Otizm Sınıfı olarak katılmaktan mutluluyuz.

Şüphesiz bir çocuğun hayatındaki en önemli öğrenme ve mutluluk kaynağı oyundur. Oyun oynamak çocuklar da ” kurgulama duygusunu” geliştirir, bu da çocuklarda soyut düşünmenin aktif olarak çalışmasını tetikler. Bu nedenle çocukların analitik düşünebilme, strateji geliştirebilme, yaratıcı düşünme, problem durumlarına farklı bakış açılarıyla çözüm sunabilme, görsel ve uzamsal zekâ alanında tecrübe edinmiş yetkin ve beceri sahibi bireyler olarak yetişmeleri gerekmektedir. Akıl ve zekâ oyunları çocukların problemleri algılama, değerlendirme ve çözme kapasitelerinin geliştirilmesinde önemli rol oynamaktadır. İçerisinde bulunduğumuz pandemi sürecinde de çocukların dört duvar arasında yaşamaya çalışmaları onların hem sosyal hem de psikolojik olarak yıpranmalarına zemin hazırlamış olduğu düşünüldüğünde; çocukların en iyi yaptığı işle onlara destek olacağız. Öğrencilerimiz akıl ve zekâ oyunlarını kendilerinin tasarlamalarını da bekliyoruz. Projemizde her ay farklı zekâ oyunu oynanması planlanmıştır

  • 0 1
  • 12 Haziran 2021 00:00 277
  • patanozer
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK