Altındağ Belediyesi Anaokulu (ANKARA ALTINDAĞ)

Altındağ Belediyesi Anaokulu

TÜM OKULLAR -> ANKARA -> ALTINDAĞ
Kurum Kodu966082
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Öğretmen Sayısı0
Öğrenci Sayısı0
Telefon0312 375 94 07
Web Sitesihttp://altindagbelediyesianaokulu.meb.k12.tr/tema/okulumuz_hakkinda.php
Güncelleme Tarihi31 Ocak 2017
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: S.OZKAN (02 Ağustos 2011)

Altındağ Belediyesi Anaokulu-1



Gönderen: S.OZKAN (02 Ağustos 2011)

OKULUMUZ
Anaokulumuz Altındağ Belediyesi Başkanı Sn. Veysel Tiryaki tarafından Karapürçek Mahallesi Köroğlu parkı karşısında yapılması planlanmıştır.

Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek yerel yönetim tarafından yaptırılan tek anaokulu olarak 16.08.2006 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Okul binamız Milli Eğitim Bakanlığı "Tip 1 Proje" olarak adlandırılan proje tipinde, en kaliteli malzemeler kullanılarak, birinci sınıf inşaat kalitesinde yapılmıştır.

Okulumuzda 4 derslik, çok amaçlı salon, spor salonu, kış bahçesi, idari odalar, sanat laboratuvarı, mutfak, yemekhane ve geniş oyun imkanı sağlayan bahçesi bulunmaktadır.

Okulumuz Altındağ Belediyesi Tarafından yaptırılarak 2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredildi ve eğitim-öğretime başladı.

2 katlı olan okulumuz fiziksel özellikleri bakımından Avrupa standartlarında yapılmış. Okulumuz öğretmenleri Milli Eğitim personeli olup hizmetiçi faaliyetleri ile mesleki konulardaki becerilerini sürekli geliştirmekteler. Okul Öncesi Eğitim müfredatı uygulanan okulumuzda 36-72 aylık çocukların. Sosyal, fiziksel, bilişsel, psikomotor ve dil gelişim alanlarına yönelik, yaparak yaşayarak öğrenme ortamları oluşturulmakta; onlara sevgi, saygı, işbirliği, sorumluluk, yardımlaşma ve paylaşma gibi davranışları kazandırmak. Atatürk, vatan, millet, aile sevgisini kazandırmak. Milli ve manevi değerlere bağlı çocuklar yetiştirmek temel amacımızdır. Buna yönelik okulumuzda 3-6 yaş grubu çocuklarına uygun kütüphane, fen ve doğa odası, spor salonu, sinema ve drama salonu, trafik eğitim alanı bulunmaktadır. Ayrıca çocukları bilgisayarla doğru tanıştırmak için bir bilgisayar sınıfı oluşturularak haftada 3 saat çocuklarını yaşına uygun eğitici oyunlarla bilgisayar eğitimi verilmektedir.

Ayrıca okul öncesi eğitiminin önemini bilen bir kurum olarak bölgemizde okul öncesi eğitimi yaygınlaştırmak adına çalışmalar yapmaktayız. Gerek seminerler gerekse anne baba eğitimleriyle üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Okulumuzu %100 kapasite ile kullanarak bölgemiz çocuklarına hizmet vermekteyiz.

Okul bahçemiz oldukça geniş alana sahip olup çocukların doyasıya açık havada oynayabilmesi için, çocukların toprak ve doğayla tanışabilmesi için yeterli olanaklara sahiptir.

Kütüphane:

Çocukların her türlü zihinsel ve dil gelişimini destekleyen kitaplar eğitim setleri ve hikaye kartları bulunmaktadır.


Fen ve Doğa Odası:
Bilişsel, sosyal ve dil gelişimini desteklemek amacıyla deney, gözlem, inceleme, araştırma ve bitki geliştirme çalışmaları yapılmaktadır.

Bilgisayar Odası:
Çocukların hem zihinsel gelişimi desteklemek, hem teknolojiyle tanışmalarına hem de hoş vakit geçirmelerine olanak sağlamaktadır.

Top Havuzu ve Oyun Alanı:
Büyük küçük kas gelişimine yönelik olarak; bireysel ve grup oyunları oynanmaktadır.

Oyun Parkı:
Çocukların hoş vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla kullanılan alanı içermektedir.

Drama Salonu:
Sosyal ve dil gelişimini desteklemek amacıyla oyun, rol oyunları, doğaçlama, duyu ve duygu çalışmaları gözlem ve uyum çalışmaları yapılmaktadır. Projeksiyon aleti ve bilgisayar bulunmaktadır.

Trafik Alanı:
Çocukların hoş vakit geçirmelerini, trafik kurallarına ve işaretlerine dikkat etmelerini sağlamak amacıyla kullanılan alanı içermektedir.

Yemekhane:
Kuşluk, öğle yemeği ve ikindi kahvaltısından oluşan yemek programımızda, menüler çocukların ihtiyacına göre belirlenmekte ve öğrencilerimizin yaş gruplarına uygun miktar ve biçimde beslenmeleri sağlanmaktadır.
İletişim:
Karapürçek Mahallesi 2. Cadde No:1 Altındağ
ANKARA (312) 375 94 07 (312) 375 38 26
http://www.altindaganaokulu.k12.tr




Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK