Art Club e-Twinning Projesi

Zonguldak Kdz. Ereğli Bilim ve Sanat Merkezi 16 ülkeden sanat eğitiminin önemine inanan öğretmenlerle  birlikte “Art Club” adlı eTwinning projesinde yer aldı.

İçinde bulunduğumuz çağda sanatı anlamak, sanata ilgi duymak ve sanata katkı sağlamak her birey için bir gereksinimdir. Sanat dediğimiz kavram, dünyayı anlamanın ve onu anlamlandırmanın, yorumlamanın güzel bir yolu olarak yaşamamızın içindedir. Sanat eğitimi, genel eğitimin önemli bir parçası olarak kabul edilebilir.

16 ülkenin ortak yürüttüğü 7-11 yaş kategorisindeki kültür sanat temalı Art Club/ Sanat Kulübü projesi ile öğrencilerimiz yaratıcılık ve hayal güçlerini kullanarak farklı sanat etkinliklerine imza attılar. Uzaktan eğitimde sanal müze gezileri, tiyatro izleme, tuz seramiği, dijital sanat etkinlikleri, fotoğraf sanatı, tablo canlandırma, dans, dijital oyunlar gibi etkinliklerle projeye devam ettiler.

Sanat eğitimi önemsenmesi gereken bir alandır. Çocuklarımızın duygularını daha kolay ve güçlü bir şekilde ifade edebilmesini, tasarım ve yaratım süreçlerinin gelişmesini istiyorsak sanatsız kalmamalıyız.

Proje blog ve web sitemize aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

artclubetwinning.com/

sites.google.com/view/artclubetwinning

  • 0 0
  • 09 Haziran 2020 23:03 465
  • Binnur
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK