Aşağı Kınıkkoz İlkokulu (KAHRAMANMARAŞ GÖKSUN)

Aşağı Kınıkkoz İlkokulu

TÜM OKULLAR -> KAHRAMANMARAŞ -> GÖKSUN
Kurum Kodu735566
Hizmet Puanı22
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı6
Zorunlu Ç. Süresi4
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (05 Mayıs 2023)

Öncelikle coğrafya olarak çok güzel. Ancak ulaşım yok. Köylülere çok sıcak kanlı diyemem. Okulda lojman var lakin lojmana lojman denilemez. En az 30-40 bin lira tamirat masrafı olur. Şu şartlarda milli eğitim size bu ödeneği sağlayamaz. Binanın tavanı ahşaptan. Yazları haşerat düşer lojmanın içine. Çatısı akıyor. Bacasından katran akıyor. Büyük iki depremde hasar verilmedi bildiğim kadarıyla. Görev yapacak öğretmenimiz haftada en az bir depo yakıt almayı göze almalı. O da şahsi aracı olacak kadar şanslı ise. Arabası yok ise vallahi çok sorunlu. Lojmanda kalması lazım ki lojmanın halini söyledim. Kesinlikle oturacak durumda değil. Sabah oraya giden bir tek araç bulamaz. Bunları tercih zamanlarında burayı tercih edecek arkadaşları uyarmak için söylüyorum. Amacım şartların zor olduğunu dile getirmek. Kışın kar çok yağar ilçede kalırsanız çoğu zaman kara tipiye yakalanırsınız. Yolların buzlanması cabası. İdarecileriniz bu konuda fazla anlayış göstermeyebilir onu söyleyeyim. Çünkü köylüler sürekli şikayet ediyorlar. İlçe yöneticileri de risk almak istemez size fatura keserler. Yol çok dar iki araç yan yana geçerken yavaşlamak zorunda, sarp ve ıssız. Kışın aşırı tehlikeli bir yol. Bir bayan burada araç kullanamaz diye düşünüyorum. Telefon internet zayıf. Cazip olan tek tarafı süper bir doğa güzelliği var. Onun dışında hele hele şu ekonomik şartlarda aldığınız maaşın yarısını akaryakıta verirsiniz. Kalanı kiranıza bile yetmez söyleyeyim. Köylü kardeşlerimizden (bir kısmı için) destek bulamazsınız onu ayrıca belirteyim. Yaşadıklarımızı söylüyorum amacım kimseyi kırmak değil. Bilginize. Göksun'lu değilseniz maddi açıdan kesinlikle yazmanızı tavsiye etmem.



Gönderen: Gizli (17 Ekim 2020)

Özellikle kadrolu atanmak isteyen öğretmen arkadaşlarıma rehber olsun diye yorum yapıyorum. Köy ufak bir köy. Eski yorumlar gerçekleri pek yansıtmıyor. Köylü sürekli öğretmeni şikayet tehdidi eğilimi içerisinde. Kar kış cabası. Kışın çok zorlanmıştım ben. Şahsi güzel bir arabanız yok ise günlük git-gel çok zor olur. Yol masrafını saymıyorum bile. Lojman altyapısı bir öğretmenin kalacağı şekilde değil. Telefon zar zor çekiyor. İnternet yok. Ayrıca sıradan bir Anadolu köyünde gördüğünüz sıcaklık da yoktu. Eğitim önemsenir gibi görünse de veliler çocuklarına kırtasiye malzemesi bile almıyordu. Fakir olan köylüler vardı onlarda alamıyordu bu ayrı. Öğretmenlik yapması çok zor bir yerdi. Birkaç sene evvel orada kısa 1 yıl kadar bulunmuştum. Ama maziye gidince ve yazılanları okuyunca yorum yapmak ihtiyacı hissettim. Tercih yapacak öğretmen arkadaşlarım detaylı araştırıp şayet Göksun ilçesine kayıtlı değillerse o köyü yazmasınlar derim. Açıkçası köylü de zaten öğretmene değer vermiyor. zaten. İyileri tenzih ederim...



Gönderen: Gizli (25 Mayıs 2011)

köy ortamı ve insanları cana çok yakın ve öğretmenlere değer veren ve saygı gösteren kişilerden oluşmaktadır.Ayrıca okulumuzda lojman bulunmaktadır.Yakacak ve su gibi ihtiyaçlarda sıkıntı yoktur.Ücretsizdir.



Gönderen: Gizli (12 Kasım 2010)

Okulumuz kçük bir köy okulu.Öğrencilerimiz fakir ailelerin çocukları.Eğitim malzemeleri eksikleri çok. Bazen defter kalem bulamıyor çocuklar yardımlarını bekliyoruz.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK