Aşıklar Sofrasında Minik Yarenler

Kuruculuğunu Artvin Yusufeli Dereiçi Ortaokulu'ndan Mehmet ÇETİN ile Goygol Azerbaycan 1. Novruzov 4 Nömreli Tam Orta Mekteb'den Sevinj HUMBATOVA'nın yaptığı Âşıklar Sofrasında Minik Yârenler eTwinning projesi çalışmalarına başladı. Projeye İstanbul Ataşehir Celal Yardımcı Ortaokulundan Cemile ÇELİK YANIK, Ankara Çankaya Tevfik İleri Ortaokulundan Seda CEBRE, Aksaray Ortaköy Sarıkaman Yunus Emre Ortaokulundan Aslı ANBARKAYA, Artvin Hopa İmam Hatip Ortaokulundan Fatma Büşra ÖZDEMİR, Bursa Nilüfer Ali Kuşçu Anadolu İmam Hatip Lisesinden Seda TOPALOĞLU, Bursa İnegöl İstaş Kentaş Ortaokulundan Nazlı AĞDIK ve Bursa Osmangazi Şehit Köksal Kaşaltı İmam Hatip Ortaokulundan Sena KARAMUS ortak olarak dahil oldu.

Türk milletinin özüne ve hamuruna yerleşmiş aşıklık ve yarenlik geleneğini daha yakından tanımak için yapılan projede; Aşık ve yarenlerin milli-manevi değerleri şiir, deyiş ve türkülerinde nasıl işlediğini anlamak, Türkün öz vatanından çıkan öz müzik unsurlarını tanımak ve aşinalık kazandırmak, Aşık ve yarenlik geleneğindeki erdem, fazilet ve tasavvufi değerleri idrak etmek, Anadolu’nun inancındaki saflığını, sözündeki duruluğunu, gönlündeki sevgisini, yaşamındaki kardeşliğini, ahilik ve fütüvvet ilkelerindeki adabı anlamak ve hayata yansıtmak ve davet edilen veliler ile öğrenciler arasında geçmişten geleceğe bir kültür bağı kurmak projenin başlıca hedefleri arasında.

Pojede yer alan tüm öğretmenlere ve proje ekibinde yer alan tüm öğretmenlere başarılar dileriz.

  • 0 0
  • 24 Ocak 2023 23:35 860
  • Senaca
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK