Atama ve Yer Değiştirme Sistemi Yeniden Ele Alınmalıdır!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ atama ve yer değiştirmeler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklamalar:

Dün itibariyle özür grubundan yer değiştiremeyenler için verilen 2. başvuru sonuçları açıklandı.

Sonuç alışık olduğumuz gibiydi. İl dışından yaklaşık bin, il içinden binlerce öğretmen özrünün bulunduğu yere gidemezken; özür grubundan boş kalan kontenjanlara İSTEK DIŞI resen yerleştirmeler mağduriyeti daha da artırmıştır.

MEB'de yer değiştirmeler her geçen gün daha zorlaşmakta, mağduriyetler daha da artmaktadır. Yanlış yer değiştirme politikasına çözüm olarak SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK tekrar uygulamaya konulmuştur. Daha önce de belirttiğimiz gibi çalışma zorluğu olan bölgelerde öğretmen tutmanın yolu SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK değildir.

MEB teşvik ile becayişi de içeren adil ve öngörülebilir yer değiştirme sistemi ile bu sorunu çözmelidir. Bu sorun çözüldüğünde sözleşmeli öğretmenliğe de gerek kalmayacaktır.

Aksi takdirde il içi, il dışı, özür grubu atamalar her geçen gün daha da imkansız hale gelecek; sözleşmeli öğretmenlik devam edecek, eşinden ve çocuğundan ayrı olarak çalışan öğretmen sayısı çoğalacaktır.

AES

  • 4 0
  • 11 Eylül 2018 20:50 2.486
  • sudee
  • Aktif Haberler
  • muallim51
    12 Eylül 2018 05:39
    4 0
    20 yıllık sınıfçıyım 300 puanım var ne iliçi nede ildışı yer değiştirmiyorum. Ya 5 .sınıflar geri verilsin yada yanalana geçiş hakkı istiyoruz
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK