Atatürk İlkokulu (MERSİN ERDEMLİ)

Atatürk İlkokulu

TÜM OKULLAR -> MERSİN -> ERDEMLİ
Kurum Kodu708186
Hizmet Puanı10
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi1
Hizmet Alanı1
Zorunlu Ç. Süresi?
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (06 Aralık 2011)

Web Adresi : http://erdemliataturk.meb.k12.tr



Gönderen: copuryunus23. (05 Nisan 2011)

ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU’ NUN TARİHÇESİ

Okulumuz Erdemli İlçesi Kargıcak Mahallesi’ nde 3996 metrekare alan üzerinde 2 katlı 5 derslikli olarak yığma tuğla ve kiremit çatı şeklinde inşa edilmiş ve 1971 yılında eğitim-öğretime başlamıştır. Zorunlu eğitimin sekiz yıla çıkarılması nedeniyle çok amaçlı salon ortadan ikiye kasılmış ve ek 2 derslik daha meydana getirilmiş, şu an itibariyle 8 derslik olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

Okulun ilk açılışında Süleyman ŞEN Müdür Vekilliği yapmıştır. Sonra sırasıyla Cengiz ELKIRAN, Mehmet ESER, Kanber UÇURUM, Ali AYDINOĞLU, Erkan TÜNAY, Durali CULU (Müdür vekili) ve 27 Temmuz 2005 tarihinde göreve başlayan ve halen bu görevi yürüten Mehmet Ali DOĞRU okul müdürlüğü görevinde bulunmuşlardır.1979 yılında müdür yardımcılığı görevine başlayan Ekrem ÇOLAK, Mayıs 1995 yılında emekliye ayrılmış ve yerine atanan Durali CULU halen müdür yardımcısı olarak görevine devam etmektedir.1990–1993 yılları arasında Emine Şehrinaz KAR müdür yardımcılığı görevini yürütmüş ve yerine 1993 yılında atanan Selahattin ERTEM atanmış norm kadronun bire indirilmesi nedeniyle 29.07.1999 tarihinde okulumuz sınıf öğretmenliğine atanmıştır.

Cumhuriyetimizin kurucusu, eşsiz insan ve tek önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ ün adını alan ve 1971 yılından bugüne kadar eğitim ordusuna hizmet veren ve vermeye devam edecek olan okulumuz birçok şahsiyetin yetişmesine katkı sağlamıştır.
-Öğretmen: Hasan AKDENİZ, Havva GÜRSOY, Sultan SAK, Mehmet ÇINAR, Mehmet YETKİN, Durali CULU, Talip ATALAY, Ahmet KARA, Adem BOZ, Fatma GÖKÜŞ, Ergül GÖKÜŞ, Meral GÖKÜŞ, Ayşe BOZ, Asiye ÖZALP, İbrahim YILDIZ, Duriye SARI, Hüseyin AKDENİZ, Mehmet OKUR, Kerim KARAÇOCUK, Ömer TÜRKER;
-Eczacı: Leyla OKUR;
-Veteriner: Turhan ASLAN, Yüksel ŞİMŞEK;
-Kaymakam: Ramazan ALTINOK;
-Doktor: Arif SAK, Hanifi ARSLAN, Ramazan YILDIRIM, Bahri ELMAS, Hakan AYDINOĞLU, Zafer KILBAŞ ;
-Psikolojik Danışman:Ayşe YILDIZ, Fatma KARAÇOCUK;
-Emniyet Amiri: Nazif ŞAHİN;
-Ziraat Mühendisi: Berrin SARI;
-Maliyeci:Hüseyin UZUN;
-Hukukçu:Ramazan AKDENİZ, Ömer GÖKÜŞ;
-Laborant:Musa ERDEM, Mesut USLU, Ayşe YILDIZ Zahide YILDIRIM bunlardan bazılarıdır.İsmini sayamadığımız birçok memur, polis, hemşire, astsubay esnaf v.b. bulunmaktadır.

Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 8 sınıf öğretmeni, 6 branş öğretmeni, 1 hizmetli ve 2 kadrosuz usta öğretici olmak üzere 17 kadrolu 2 kadrosuz 19 personel görev yapmaktadır. Okulumuzda 323 öğrenci bulunmaktadır.




Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK