Atatürk'ün İzinde Minik Eller-Günaydın Doğa- Minik Mucitler Bilim İnsanı Olma Yolunda Projeleri

4-6 yaş arası çocukları kapsayan projemiz, Ekim 2020' de başlamıştır. Nisan 2021' de sona erecek olan projemizde çocuklarımızın, Türkiye Cumhuriyeti' nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK' ü her yönüyle tanımalarını amaçlıyoruz. Pandemi süreci nedeni ile etkinliklerimizi, sınıf içi uygulama ve aile katılımı etkinliklerine uygun olarak planlamaktayız. Projemiz tüm hızıyla devam ederken çocuklarımız mutlu, biz mutlu...

***********

Günaydın Doğa/good Morning Nature Projesi

Ne yazık ki bugünün çocuklarına baktığımızda, doğayla ilgili deneyimlerinin olmadığını görüyoruz. Bırakın doğayı, sokakta ya da parkta açık havada oynayamayan çocuklar var. Onların bir etkinlikten diğerine koşturdukları oldukça yoğun bir programları var. Teknoloji odaklı yaşam kültürü çocukları doğadan uzaklaştırmaktadır. Tüm bunlara ek olarak pandemi sürecinde çocuklar uzun süre kapalı alanlarda ve doğadan ayrı kaldılar. Tüm bu sebeplerle de bu günün çocuklarının doğa da daha çok zaman geçirmeye gözlem yapmaya, merak duygusuyla doğayı keşfetmeye ve ekolojik okur yazarlık becerilerini güçlendirmeye ihtiyaçları vardır. Okul öncesi dönem, gelişimin oldukça hızlı olduğu yılları kapsamaktadır. Bu dönemde, çocukların öğrenme hızları ve kapasiteleri yüksektir. Çevre eğitiminin yaşamın ilk yıllarından itibaren başlaması bu nedenle çok önemlidir. Küçük çocuklara verilecek çevre eğitimi, onların çevrelerini tanımalarını, sevmelerini, çevreyi korumaya yönelik bilinçli bir bakış açısı geliştirmelerini sağlayacaktır. Çocukları doğayla buluşturmanın ve doğayla bağ kurmalarını sağlamanın, hem eğitimcilerin hem de anne-babaların öncelikli hedefleri arasında yer alması gerektiğine inanıyoruz. Ancak o zaman öğrenmekten zevk alan, meraklı, araştırmacı, gözlem yapan, çözümler üretebilen, tüm zeka alanlarını aktif bir şekilde kullanabilen, daha sağlıklı, yaratıcı, stressiz, mutlu, çevre ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirebiliriz. Tüm bu sebeplerle GÜNAYDIN DOĞA/GOOD MORNING NATURE isimli ekoloji temelli projemizi başlattık ve büyük bir heyecanla devam ediyoruz. Velilerimizin desteği ile harika işler başaracağımıza inancımız sonsuz.

*************

Minik Mucitler Bilim İnsanı Olma Yolunda Projesi

Günümüz çocuklarına baktığımızda, araştırma-inceleme yapma konusunda yeterli deneyime sahip olmadıklarını görüyoruz. Bazı çocuklarımızın araştırma-inceleme yapma, yaparak-yaşayarak öğrenme deneyimleri varken, bazı çocuklarımız ise bu deneyimlerden tamamen uzak büyümektedir. Bu nedenle, okul öncesi dönemin gelişimin en hızlı olduğu bilimsel gerçeklikten yola çıkarak "MİNİK MUCİTLER BİLİM İNSANI OLMA YOLUNDA" yaparak-yaşayarak öğrenme temelli projemizi Kasım 2020' de başlattık ve artık projemizin sonuna geldik.

Sona yaklaşmışken çocuklarımızdaki gelişimler bizi çok mutlu ediyor ve bize, hedeflerimize ulaştığımızı gösteriyor. Pandemi süreci sebebi ile evde kalmak zorunda olan çocuklarımızla gerek canlı derslerimizde gerekse aile katılımı olarak gerçekleştirdiğimiz etkinlikler ile süreci daha eğlenceli ve verimli kıldığımızı düşünüyoruz. Kısa sürede velilerimizin de desteği ile çok yol kat ettiğimizi düşünüyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Yeni projelerde görüşmek üzere.

*******************

  • 0 0
  • 17 Ocak 2021 02:34 515
  • Havva33
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK