Atık Kumaşlarla Doğaya Dost Çantalar Üretiyorlar

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri, hem doğanın korunmasına hem de aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla, tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde işleyerek çevre dostu torbalara dönüştürüyor.

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulunda Aralık 2018’de başlayan bir projeyle zihinsel engelli öğrenciler, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları işleyerek çevre dostu torbalara dönüştürüyor. Çevreye zararlı plastik poşetlerin kullanımını azaltarak hem doğanın korunmasına hem de aile bütçesine katkı sağlamak amaçlanıyor. Bu kapsamda; alışverişlerde kullanılmak üzere doğayla dost bez çantalar üreten özel eğitim meslek okulundaki öğrenciler, yeni yılda piyasadan 40 bin adet bez çanta siparişi aldı.

Doğaya Fayda, Eğitime Fayda 

Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu´nda zihinsel engelli öğrenciler, 2014´ten bu yana tekstil fabrikalarından aldıkları atık kumaşları, okullarında bulunan giyim ve tekstil atölyelerinde büyük bir özveriyle dikerek çeşitli ebatlarda bez torbalara dönüştürüyor. Öğrencilerin "Doğaya Fayda, Eğitime Fayda" sloganıyla üretmeye başladıkları bez torbalar, ücretli plastik poşet uygulaması sonrasında Bursa´da çeşitli market ve eczanelerde de satışa sunuldu.   

Öğrenciler, bu atölyelerde ürettikleri ürünlerle hem doğanın korunmasına hem de ailelerinin bütçesine katkı sağlıyor. Tüketiciler ise doğayla dost bu çantaları kullanarak hem çevreyi koruyor hem de zihinsel engelli öğrencilere destek oluyor.

  • 24 0
  • 07 Şubat 2020 04:09 5.596
  • Nilüfer Özel Eğitim Meslek Okulu
  • Aktif Haberler
  • orkideliyavuz
    07 Şubat 2020 22:49
    3 0
    Aferin çocuklar! Bravo böyle bir projede emeği olanlara!
  • naciekinci
    07 Şubat 2020 22:23
    2 0
    Çok güzel çalışma, emeği gecenlerin ellerine sağlık.
  • smyi
    07 Şubat 2020 17:42
    3 0
    güzel bir çalışma. ayrıca öğrencilerin bilinçlenmesini de sağlayacaktır.
  • Deniz_03
    07 Şubat 2020 10:32
    6 0
    Tebrikler... Benzer örneklerin artması umuduyla...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK