Avni Başman İlkokulu (İSTANBUL ÜSKÜDAR)

Avni Başman İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ÜSKÜDAR
Kurum Kodu736422
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: Gizli (07 Ağustos 2012)

Okulumuz Aziz Mahmut Hüdai Efendi Vakfı arazisi üzerinde inşa edilmiş olup,1970 yılında ilkokul olarak hizmete açılmıştır.

Okulumuza Milli Eğitim Örgütünün her kademesinde yıllarca hizmet etmiş olan ve kısa sürede Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapmış değerli eğiticilerimizden Avni Başman’ın adı verilmiştir. Okulumuz açılış yıllarında yalnızca ilkokul olarak hizmet görmüş olup, 1978-1979 öğretim yılından itibaren de Halil Rüştü Ilköğretim Okulu ile ikili olarak eğitim yapar duruma gelmiştir. 1991-1992 yılında Avni Başman İlköğretim Okuluna dönüşmüştür.
2011 yılında okulumuz eski Üsküdar Milli Eğitim Müdürlüğü binasına taşındı. Okulumuz 3 katlı, 16 derslikten oluşmaktadır. Her sınıfımızda bilgisayar, projeksiyon, internet bulunmaktadır. Okulumuz etütlüdür. Her ay en az 1 tane gezi yapılmaktadır. Her gün yemekhanede sıcak yemek verilmektedir. Okul servislerimiz mevcuttur.
Okulumuzda 1 müdür, 1 müdür yardımcısı, 23 öğretmen, 1 memur ve 2 hizmetli bulunmaktadır.

Okulumuzdaki eğitimin ve öğretimin kalitesini arttırmak ve öğrencilere daha güzel bir sınıf ortamı yaşatmak için BRANŞ SINIFLARI projesi uygulanmaktadır.. Okulumuz bünyesinde MATEMATİK, FEN VE TEKNOLOJİ, TÜRKÇE, SOSYAL BİLGİLER, YABANCI DİL ve GÖRSEL SANATLAR-MÜZİK branş sınıfları mevcuttur.

Okulumuz mevcut misyonuyla, geniş vizyonuyla kaliteli eğitim imkanı sağlamaktadır



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK