Avrupalı Ressamların Atölyesinde Barış

Dünya var olduğu günden beri insanların “barış” içerisinde geçirdikleri günler son derece sınırlıdır. Biz biliyoruz ki mutlu yarınlar için bütün dünyanın ihtiyacı olan tek şey  “barış” tır. Dünyayı “barış” kurtaracaktır. Çocuklarımıza öğreteceğimiz ilk evrensel kavram “barış” olmalıdır.

   Bu duygularla yola çıkarak  başlattığımız  Avrupalı Ressamların Atölyesinde Barış adlı uluslararası      eTwinning projesi, Türkiye’den Kayseri 17 Aralık Şehitleri İlkokulu ile İtalya ve Yunanistan’dan ortak okulların katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Projenin Türkiye ayağını Kayseri  17 Aralık Şehitleri İlkokulu İngilizce öğretmeni  Yasemin Soyçopur yürütmüştür.

   Projede ilkokul  öğrencilerinin “barış”, “sevgi”, “hoşgörü” duygularını kavraması ve hayatlarının her aşamasında kullanması hedeflenmiştir. Bu kapsamda “barış” temalı ortak şiir yazımı, farklı dillerde “barış” posterleri, online oyunlar hazırlama, ünlü ressamları “barış”ı anlatan resimlerinin incelenmesi, 0rtak okullar arası “barış” konulu kitap tavsiyelerinde bulunma, ortak “barış” bayrağı hazırlama “barış”la ilgili sanal gazete haberleri yayınlama, hikaye tamamlama gibi etkinlikler başarıyla gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmaların bir kısmı, uzaktan eğitim döneminde öğrencilerimizin de katılımıyla dijital ortamda, online kanallarla tamamlanmıştır.

  • 0 0
  • 12 Haziran 2020 10:09 784
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK