Bağımsızlığın İlk Adımı; Parayı Etkili Yönetme Sanatı Etwinning Projesi

“Bağımsızlığın İlk Adımı; Parayı Etkili Yönetme Sanatı” konulu eTwinning Projesi Bursa Hamitler Toki Mesleki ve Teknik Anadolu Lise’mizin de kurucu ortakları arasında yer aldığı, diğer ortakları, Eskişehir Muzaffer Çil Anadolu Lisesi, Rize Pazar 10 Mart Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan’daki liseler ile çalışmalarına başlamıştır.

Öğrencilerimizin bir gün “Çiftlik bank” gibi finansal dolandırıcıların mağdurlarından olmasını istemiyoruz. Finansal Okuryazarlık Projemizle lise öğrencilerinin finans okuryazarlığı konusunda kendilerini geliştirmeleri hedefleniyor. Öğrencilerin içinde bulundukları ekonomik durumda finansal konularda doğru adımlar atabilmeleri, para ve zamanlarını daha iyi yönetmeleri, boş hayallere kapılmadan hayatlarını idame etmelerini sağlayacak yetenekler kazanmalarını istiyoruz. Öğrencilerimiz projemiz ile kolay kazanç sağlama yollarının ne kadar tehlikeli olduğu fark edeceklerdir. Böylece gelecek için şimdiden en iyi yatırım kararları almaları gerektiği konusunda farkındalık kazanarak, bir gün gelecek olan emeklilik yılları için şimdiden neler yapmaları gerektiği konularında bilgi sahibi olacaklardır.

Öğrencilerimiz yabancı ortaklarla iletişim kurma becerileri kazanarak farklı kültürler tanıma fırsatı yakalayacaklar. Ayrıca bilişim teknolojileri kullanım becerilerini geliştireceklerdir.

Şubat ayında başlatılan ve 9 ay sürmesi planlanan proje kapsamında Mayıs ve  Haziran aylarında çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla çevrimiçi eğitimler verilecek. Bu eğitimler ile lise düzeyindeki öğrenci, öğretmen ve velilerimize ışık tutabilmeyi hedefleyen projemizin eğitimlerine katılım bilgilerini Instagram @okuryazarfinansal,  Twitter @finansalokurya4 hesaplarından takip edebilir, eğitimleri projenin Finansal Okuryazarlık Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Etwinning.net/152554/home

  • 1 0
  • 06 Haziran 2021 06:55 333
  • Belgin Meslek
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK