Bakan Özer: Ara tatil seminerleri online olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “11-15 Nisan tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerimizin okula gitme zorunluluğunu kaldırıyoruz. Mesleki gelişim için öğretmen bilişim ağı oluşturduk o platformlardaki eğitimlere istedikleri yerlerden katılabilirler” dedi.

Bakan Özer TV100’de katıldığı Az Önce Konuştum programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Beklenen öğretmen atamasının yapılacağını duyuran Bakan Özer, Nisan ayı öğretmen seminerleriyle ilgili konuşurken LGS ile ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Özer şunları söyledi: “Bu dönem hakikaten öğretmenlerimizi okul yöneticilerimiz büyük fedakarlık gösterdiler. Ne kadar fedakarlık yaptıkları çok net bir şekilde ortaya kondu. Mahallelerde vatandaşımızın yardımına koşan hep öğretmenlerimiz oldu. Onun için birinci dönemin sonunda tüm öğretmenlerimize başarı belgesi gönderdim.  11-15 Nisan tarihleri arasındaki ara tatilde öğretmenlerimizin okula gitme zorunluluğunu kaldırıyoruz. Mesleki gelişim için öğretmen bilişim ağı oluşturduk o platformlardaki eğitimlere istedikleri yerlerden katılabilirler.

ATAMA OKUL ÖNCESİ AĞIRLIKLI OLACAK

2000’li yıllarda 500 bin öğretmen varken şu anda 1.2 milyon öğretmen var. Aslında Türkiye’de eğitimde büyüme ve genişleme sürecinde önemli bir başarı. Şu anda eğitim sistemindeki öğretmenlerin yüzde 75’i son 19 yılda alındı. Dolayısıyla biz Bakanlık olarak öğretmen istihdamını sürekli devam edeceğiz. Diyoruz ki okul öncesi eğitime ağırlık veriyoruz. 3 bin tane anaokulu yapıyoruz. 40 bin tane ana sınıfı yapıyoruz. Bu ne demektir?  Okul öncesinde istihdam sağlanacak demektir. Hazırlıklarımız devam ediyor, atama yapılacak. Puan geçerlilik süresiyle ilgili önemli bir değişiklik yapmayacağız.

LGS’DE PROBLEMLER İYİLEŞTİRİLDİ

LGS başvuru tarihlerini bugün açıklayıp kılavuzu yayınladık. Başvuru otomatik olarak yapılacak. Tüm öğrencilerimizin kaydı otomatik olarak yapılacak ve 27 Mayıs’ta sınava giriş belgeleri kendilerine ulaştırılacak. Bazı problemler vardı. Süreyle ilgili problem vardı, iyileştirildi. COVID-19 sürecinde öğrencilerin farklı okullarda girmesiyle ilgili sorun ortadan kaldırdı, herkes kendi okuluna girdi. Bu iyileştirmeleri koruyarak devam ediyoruz. Pandemi dönemindeki iyileştirmeleri koruyarak bu sene de devam ediyoruz.

PANDEMİDE TEK KAYIP ÖĞRENME KAYBI DEĞİL

Bizim bu dönemde en önemli sorumluluklarımızdan biri okulları açık tutmaktı. Sömestr tatili uzatılsın diye 2 milyon tweet atılmışken buna rağmen okulları açık tuttuk. Bunu yapmamızın sebebi okulların sadece öğrenme ortamı olmamasıdır. Okullardaki rehber öğretmenlerimiz, psikolojik danışmanlarımız bu kapsamda çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi. Diğer taraftan öğrenme kayıplarını telafi etmek için ilk defa Milli Eğitim Bakanlığı Kazanım Değerlendirme sınavı yaptı. Yani geçmiş Türkçe, matematik ve fen bilimlerindeki kayıplarla ilgili bir değerlendirme yaptı. Ve destekleme yetiştirme kurslarıyla öğrencilere sürekli destek verdi.

Sadece öğrenme kayıpları değil burada önemli olan. Çocuklarımızın  spor, kültür sanat etkinliklerine katılmaları özellikle aktivitelere ağırlık vermeleri çok önemli. Çünkü çoğu gencimiz, çocuğumuz kilo aldılar bu süreçte ve o kiloları geri vermeleri gerekiyor. Diğer taraftan bizim en fazla tartıştığımız, olmasını istemediğimiz dijital bağımlılıkları arttı. Çünkü dijital platformla öğrencinin sabahtan akşama kadar ekran önünde kaldı.

OKULLARDA ŞİDDET YAYGIN DAVRANIŞ DEĞİL

Okuldaki öğrencinin öğretmene şiddet olayları sözün bittiği noktalar. Bu noktada rehberlik çalışmalarımız sürüyor, eğitimler düzenliyor, farkındalık çalışmaları yapıyoruz. Ama emin olun bu yaygın bir davranış değil. Okullarımızda  güvenlikle ilgili,  şiddetle ilgili yaygın bir davranış yok yaşanan münferit olayları kınıyoruz.”

 

  • 25 5
  • 30 Mart 2022 09:48 15.939
  • karanlıksevdam
    06 Nisan 2022 22:31
    1 0
    aslına bakılırsa tüm seminerler kaldırılmalıdır. saçmnalıktan ibaret. ama kaldırılmadan önceki aşamaya geçmek de iyi. online olarak olması okula gitmekten yeğdir. tüm seminerler kaldırılacak zamana kadar bundan sonra online olmalı. toplantılar da online zoom üzerinden yapılmalı.
  • HAMZA97
    04 Nisan 2022 10:26
    0 8
    havalar ısınıyor güney doğu ve antalya adana civarıda dersler zor oluyor tatil saçma kaldırılmalı çalışan anneler na yapsın bu tatil gereksiz kaldırılmalı
  • emrah27
    03 Nisan 2022 01:02
    16 1
    Süper bir karar olmuş. Umarım yaz seminerleri de online olur…
  • 56935498368
    02 Nisan 2022 18:39
    14 8
    İl içi ve il dışı atamada 3 yıl şartı kaldırılsın lütfen Öğretmenlerin yer değiştirmesi kolaylaştırılmalıdır Öğretmenlerin kolaylıkla yer değiştirmesi için yeni yöntemler geliştirilmelidir Eş durumu tayini açılmasını istiyoruz lütfen Kurumlararası geçişler serbest bırakılmalıdır Memura disiplin affı gelmesini istiyoruz Memura ilave 1 derece verilmelidir Öğretmen maaşları artırılmalıdır Uzman ve başöğretmenlik sınavsız olmalıdır 15 yıl üzeri öğretmenlerin üniversitelerde öğretim görevlisi olma imkanı sağlanmalıdır Bütün memurlara ilave 1 derece verilmelidir Öğretmen maaşları 25 bin TL olmalıdır Eğitimde 5 lik sistem tekrar geri gelmelidir 15 yıl üzeri öğretmenlere şube müdürlüğü ve Müfettişlik sınavsız olmalıdır Nisan ayında eş durumu tayini açılmasını istiyoruz Güvenlik soruşturması tamamen kaldırılmalıdır Mülakat sistemi tamamen kaldırılmalıdır Eğitimde müfredat tamamen değiştirilmelidir İlkokul 1 . sınıftan itibaren beden müzik ve resim derslerine branş öğretmenleri girmelidir Sınıf öğretmenlerine branş öğretmenliği hakkı tanınmalıdır İngilizce dersi ilkokul 1 . sınıftan itibaren okutulmalıdır Eş durumu tayini açılmasını istiyoruz lütfen E okul ve MEBBİS birleştirilerek yeni bir öğretmen sistemi kurulmalıdır Eğitimde farklı öğretim yöntem ve teknikleri olmalıdır Alan değişikliği hakkı tanınmalıdır İngilizce dersi ilkokul 1 . sınıftan itibaren okutulmalıdır Başöğretmenlik ve uzman öğretmenlik sınavsız olmalıdır Öğretmenlere toplu ulaşım bedava olmalıdır Öğretmenlere konut ve taşıt alımında avantajlar sağlanmalıdır
  • Oddo38
    31 Mart 2022 22:54
    6 0
    osmngnydn hocam, bu dediğinizi yıllardır haykırıyorum.
    Ama her yetkili sorunu bir üsttekinden saklamaya devam ediyor.

    Vali vs gibi birisi ziyarete gelince en güzel sınıfa götürülür mesela.
    Hoş adam koskoca vali, her türlü yetkisi var; ama kim nereye çekerse oraya gidiyor! Asıl sorun bu maalesef.

    Sorun yetki sahiplerinin sahadan bihaber olması. Gördükleri sorunlara ise genel geçer bir çözüm yerine lokal çözümler uygulamaları.

    Derdimiz çok. Çözümler basit ve bir kaçını çözünce diğerleri kendiliğinden yok olacak. Ama ciddiye alıp ilgilenen yok. İçinden çıkılmaz bir döngü haline gelmiş bazı durumlar. Öğrenilmiş çaresizliğe dönüşmüş...
  • mosit
    31 Mart 2022 22:06
    18 0
    Hep online olsun. Yönetmeliğe ekleyelim. Gerçek bir gelişme olur.
  • osmngnydn
    31 Mart 2022 15:36
    13 0
    Oddo38 arkadaşım aynen katılıyorum. Okullardaki disiplinsizlikleri görmezden gelmek sorunları çözmüyor, aksine halı altına süpürüldükçe daha çok kokuyor. Geçen yıl okulumuza kaymakam gelecekti. Okulumuzun da bazı sıkıntıları vardı. Müdüre '' Hocam sıkıntılarımızı dile getirelim mi?'' dedim. ''Aman ha hocam , kaymakam bey duymasın '' dedi. Kaymakam duysa belki soruna çözüm bulacekken müdürümüz olayı örtme derdinde '' Okulumdaki sıkıntı dışarıya yansımasın'' dedi. Çağdaş yöneticilik anlayışının çok çok ötesinde bir yaklaşımdı. Her kurum bir üstüne böyle her şey güllük gülüstanlıkmış gibi gösterince sorunlar ötelenip duruyor. Gerçi bazı sorunların farkına varabilmek için illa okul okul gidip gezmeye gerek yok. İşin çok uzağında olan uzmanlarımız, akademisyenlerimiz de havanda su dövmeye devam etsinler.
  • simyacıı
    31 Mart 2022 09:40
    21 1
    Ayda 800 900 TL yol parası vermek yordu en azından 5 gün kafamız rahat edecek.
  • emrah27
    30 Mart 2022 23:04
    15 2
    Online seminer en güzeli oldu Ramazan gününde…
  • losar
    30 Mart 2022 20:23
    14 0
    güzel oldu online seminer
  • Oddo38
    30 Mart 2022 10:57
    33 0
    "OKULLARDA ŞİDDET YAYGIN DAVRANIŞ DEĞİL" kısmı da bakanlığın okullardan ne kadar uzak olduğunun göstergesi olmuş maalesef.
  • Oddo38
    30 Mart 2022 10:52
    36 1
    Şu seminerleri sürekli online yapın da her dönem her dönem açıklama bekletmeyin.
    Yoksa her dönem bunu açıklayıp "Bakın öğretmenlere lütuf buyurduk ve seminerlerinizi online yaptık." demek için mi yapmıyorsunuz?!

    Ülkede sürekli hale gelen tek uygulama "zam" yapmak. Onun haricinde hiç bir konuda istikrarlı bir uygulama yok.

    Bir de "Başarı Belgesi" var tabii! Maaşa zam ve özlük hakları vermek yerine iki cicili bicili kelam yetiyor öğretmene.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK