Bakan Özer: Öğretmenlerimiz manipülasyonlara değer vermedi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ‘Öğretmenlerle İstanbul Buluşması’ etkinliği kapsamında Ataşehir Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Merkezi’nde 81 ilden öğretmenlerle bir araya geldi. Bakan Özer’in öğretmenlere yaptığı konuşmanın en önemli gündemi önümüzdeki ay yapılacak Uzman ve Baş Öğretmenlik Sınavı’yla birlikte Öğretmenlik Meslek Kanunu’ydu.

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre: 19 Kasım 2022’de yapılacak Uzman ve Baş Öğretmenlik Sınavı’yla ilgili bir değişiklik olmayacağını ve sınavın kesinlikle yapılacağını söyleyen Bakan Özer; Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili ise ‘beklediğimizden fazla ses getirdi’ dedi.

ŞARTLARA UYGUN ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 95’İ BAŞVURDU

Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti; ‘Bu kanunla ve sınavla ilgili çok fazla spekülasyonlar oldu. ‘Hepimiz uzman öğretmeniz’ ya da ‘sadece Atatürk baş öğretmendir başka kimse baş öğretmen olamaz’, ‘siz kimsiniz bizi sınava alıyorsunuz’ gibi söylemlerin olduğu bir tartışma yürütülüyor. Sanki öğretmenleri bizden daha fazla önemsiyorlarmış gibi Bakanlıkla öğretmenlerin arasına birileri girdi ama öğretmenlerimiz bu manipülasyonların hiçbirine değer vermedi. Çünkü uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlik şartlarını sağlayan öğretmenlerimizin yüzde 95’i başvurusunu yaptı. Başvuran öğretmenlerimizin yüzde 99’u da eğitimlerini tamamladı. Demek ki sosyal medyada kopartılan fırtınalarla hayatın gerçekleri arasında bir bağlantı yok. Biz öğretmenlerimizin uzman öğretmen olmalarını istiyoruz. Sınavı yapacak olan başka kurum değil, Milli Eğitim Bakanlığı. Niyetimiz bu fırsattan maksimum öğretmenimizin faydalanması.

NİTELİK DEĞİL EĞİTİM DEĞERLENDİRİLECEK

Sınavda öğretmenlerin nitelikleri üzerinden değil, almış oldukları 180 saatlik eğitim üzerinden değerlendirileceklerini söyleyen Bakan Özer; “Bizim yaptığımız çok basit düzenleme oldu. 10 yıllık öğretmen 180 saatlik bir eğitim alacak. Sonunda bir sınava girecek ama bu, öğretmenlerin yeterliliklerini ölçmeye yönelik bir sınav değil. Almış olduğu eğitimi değerlendirmeye yönelik bir sınav yapılacak. Ve öğretmenimiz uzman öğretmen olarak bir derece alacak, eğitim öğretim tazminatı yüzde 20’den, yüzde 60’a çıkacak. Söylemem gerekir ki Öğretmenlik Meslek Kanunu bir başlangıçtır. Nihai kanun değildir. Her kanun gibi toplumsal taleplere göre zenginleşecektir. Önemli olan bu kadar büyük bir eğitim sistemine sahip olan bir ülkede öğretmenlere mahsus olan bir kanunun meclisten çıkmasıdır” dedi.

 ÖĞRETMENLERİN EĞİTİMİNDE REKOR
 
Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimi için çalışmaların da hızla devam ettiğini dile getiren Bakan Özer bu konuyla ilgili de şunları söyledi: “Bizim yeni dönemde 3 odağımızdan en önemlisi öğretmenlerimizin mesleki ve kişisel gelişimlerini desteklemek. Güçlü eğitim güçlü gelecek sloganımızın başına güçlü öğretmeni de eklememiz gerekiyor. Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlü olduğu gibi bir toplum da öğretmeni kadar güçlüdür. Öğretmenlerinizin kişisel gelişimine ne kadar katkıda bulunursak toplumumuz da o kadar güçlü olacaktır, eğitim dışı konular konuşulmayacaktır. 2020 yılında Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu eğitimlerde öğretmen başına düşen eğitim 44 saatti. 2021 yılını öğretmen başına 94 saatlik eğitimle kapattık. 2022 yılında hedefimiz ise 120 saatlik eğitimdi ancak daha Ekim ayına kadar geçen sürede öğretmen başına düşen eğitim saati 192 oldu. Bu son 30 yılın rekoru. Öğretmenlerimiz de ne kadar istekli olduklarını gösterdiler.” 
 
GSB VE MEB ARASINDA ‘SPOR İŞBİRLİĞİ’
 
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer İstanbul’daki programına Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’yla birlikte, iki bakanlık arasındaki İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü’nün imzalanmasıyla devam etti. İlkokul çağındaki çocukların uzman antrenörler eşliğinde sportif gelişimlerine katkıda bulunmak için imzalanan protokolle ilgili konuşan Bakan Özer; “Farklı bakanlıkların yapmış oldukları hizmetleri tek bir çatı altında toplayarak aktif hale getirmek verimliliği artırırken bakanlıkların birlikte hareket edebilir olması açısından da önemli. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlamaları için Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan çok önemli destekler alacağız” dedi.

 

  • 3 43
  • 02 Ekim 2022 00:49 4.564
  • Aktif Haberler
  • rulenght
    03 Ekim 2022 13:28
    2 2
    Gelen geçen ilk yorumumu eksilemiş. :D
    Öğretmeniz diye melek mi sanıyorsunuz ey meslektaşlarım? Öğretmen camiasında ikili oynayan çok tipler var. Sosyal medyada ayrı reelde ayrılar.
    Niye inkâr ediyorsunuz? :D

  • zaltay
    03 Ekim 2022 11:30
    3 1
    Acaba Sınav Karşılığı ücret Vaad Edilmeseydi Kaç Kişi Sınava Başvururdu!....
  • scorpios
    02 Ekim 2022 23:10
    9 2
    Hazirana az kaldı...
  • halisane42
    02 Ekim 2022 22:33
    5 3
    Öğretmene adamakıllı sahip çıkan bir bakanımız olmadı!!?
    Yukarıdan aşağıya herkes sistemli/kasıtlı öğretmeni aşağılama peşinde maalesef!!?
    Öğretmen de maddi çıkmazlar yüzünden bu sınava mahkûm edildi!!?
  • halisane42
    02 Ekim 2022 22:31
    8 2
    Nitelik(kalite) değil eğitim değerlendirecekmiş!!?
    Saçmalardan seçmeler bunlar!!?
    Yani eğitim değerlendirilecek, kalitenin hiçbir önemi yok!!?
    Eğitimde zaten kalite mi kaldı, okulların çoğu kreşe, öğretmenler ise modern dadıya dönüşmüş vaziyette!!?
  • hazanın dünyası
    02 Ekim 2022 22:22
    4 1
    "Sussam gönül razı değil, konuşsam tesiri yok.."
  • harabeyim
    02 Ekim 2022 20:39
    9 2
    Başlığın adı: "MEBBİSTEN ANKET YAPTIK, ÖĞRETMENLERİN YÜZDE 95’İ SINAVIN İPTAL EDİLMESİNİ İSTEDİ." olabilirdi. Tabi anket yapamazlar.

  • D.Hoca7
    02 Ekim 2022 19:35
    11 2
    Öğretmenlerin bu sınavı ve ÖMK yı değerlendirdiği MEBBİS’te anket yapılsın.
    Yapamazsınız.
    Çünkü nerdeyse tamamı istemiyor.
    Sınava sırf üç beş maaşa katkısı olacak diye mecburen müracaat edildi
  • rulenght
    02 Ekim 2022 18:22
    2 18
    Okulumuzda bir öğretmen var. Bu sınavla ilgili olarak sosyal medyada kıyameti koparıyordu ama gerçek hayatta hiçbir şey demiyordu, gitti paşa paşa başvurusunu yaptı bu kadın. Böyle ikili oynayan çok insan var. Bu kadını görseniz, " Ah ne kadar nazik, zarif, sakin bir hanımefendi...' derdiniz ama sosyal medyada onun ne olduğunu ben biliyorum.
  • hazer
    02 Ekim 2022 16:41
    20 3
    Çok güveniyorlar sa MEBBİS üzerinden anket yapsınlar
  • Oddo38
    02 Ekim 2022 13:31
    21 3
    Allah...
    Allah var, ölüm var.

    Başka bir şey demiyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK