Bakan Özer: Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok.

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulunun açılış törenine katıldı.

İlimizdeki eğitim öğretim yatırımları devam ediyor. Millî Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulunun açılış törenine katıldı.  Programa İstanbul Valimiz Sayın Ali Yerlikaya, Şile Kaymakamı Sayın Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı Sayın İlhan Ocaklı, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, yöneticiler, öğretmen, öğrenci ve velilerimiz katıldı.

Millî Eğitim Bakanımız Mahmut Özer, İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi tarafından depreme karşı yenilenen Şile Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulunun, yeniden hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen programda bir konuşma yaptı.  Bakanımız Özer, 2020 Mart ayından itibaren tüm dünyanın daha önce deneyimlemediği bir süreçten geçtiğini ve hala geçmeye devam ettiğini, hazırlık olmadığı için ülkelerin yeni sürece adapte olmakta zorluklar yaşadığını söyledi.

Yüz Yüze Eğitim ve Vaka/Okul Bazlı Yöntem 

Bu süreçte en fazla etkilenen sektörlerden birinin de eğitim sektörü olduğunu ancak Millî Eğitim Bakanlığının tüm camiasıyla bu süreçte müthiş bir performans gösterdiğini ifade eden Bakanımız Özer, "Okulları artık kapalı tutma lüksümüz yok. Okulların yüz yüze eğitime ara vermesinde istediğiniz kadar dijital platformları verimli bir şekilde kullanabilirsiniz ama okul sadece öğretmenin gerçekleştirildiği mekânlar değildir. Öğrencilerimizin psikososyal gelişimlerini tamamladığı, ortak çalışmalar üretebildiği, sıcak yemeklerin yenildiği, kültür, sanat ve spor aktivitelerinin yapıldığı mekânlar. Dolayısıyla yüz yüze eğitimin yerine ikame edilecek hiçbir mekanizma yoktur. Ama bu, şu demek değildir; dijital platformlardan vazgeçeceğiz. Hayır, ama yüz yüze eğitime devam ederken sürekli dijital platformlardan da destek alacağız."  diye konuştu.

Okulların sağlıklı bir şekilde kurallara riayet ederek yüz yüze eğitime devam ettiğini belirten Bakanımız Özer, şu bilgileri aktardı: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eğitim sistemi devasa bir sistem. 18 milyon öğrencimiz var. 1.2 milyon öğretmenimiz var. 100 binin üzerinde idari personelimiz var. 150 bin servis şoförü ve rehberlik destek elemanları var. Kabaca 20 milyon insanın varlık alanı bulduğu bir sistemden bahsediyoruz. Bu sistemi yüz yüze eğitime maksimum düzeyde devam ettirebilmek için vaka bazlı, okul bazlı bir yöntemle süreci yönetmeye çalışıyoruz. Bizim 57 bin 180'i devlet okulu olmak üzere 71 bin 320 okulumuz var. 850 bin dersliğimiz var."

Sağlık Bakanlığının belirlediği vaka veya yakın temas nedeniyle bazı sınıfların yüz yüze eğitime 14 gün ara verdiğini, 14 günlük süre içinde dijital platformlar üzerinden uzaktan eğitime devam edildiğini aktaran Özer, "Eğitim sisteminin, açık ve yüz yüze eğitime devam etmesinin bu süreçte bir milli güvenlik meselesi olduğu yönündeki irademizin arkasında duruyoruz." dedi.

Bakanımız Özer, öğretmenlerle gurur duyduklarını dile getirerek, öğretmenlerde bir doz aşı oranının yüzde 92'ye, iki doz aşı oranının ise yüzde 83, aşı olmayıp antikor üreten öğretmen oranının yüzde 5 olduğunu aktardı.

Aşılama Oranları ve İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin Çalışmaları

İstanbul Valimiz Vali Yerlikaya da İstanbul'da 2 milyon 761 bin öğrenci bulunduğunu, 6 bin 748 okulda, 102 bin derslikte, 155 bin öğretmenin ders başı yaptığını söyledi.

İstanbul'daki son aşılanma oranlarına ilişkin bilgi veren Yerlikaya, bir doz aşı olma ortalamasının yüzde 82,9 olduğunu belirterek, "15-18 yaş arasındaki her iki gençten biri aşılanmış. Tebrik ediyoruz. 12-15 yaş arası gençlerimiz de 60 bine ulaşmışlar. Görünen şu ki gençlerimiz eğitim öğretim hayatından geri kalmamak, sınıflarındaki o özlemleri bir daha inkıtaa uğratmamak için aşıya inanıyor, aşı olmaktan geri kalmıyor. Biz istiyoruz ki bu oranların yukarı taşıyalım." dedi.

İstanbul'da 2006 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Proje Koordinasyon Birimi'nin kurulduğunu anlatan Yerlikaya, yürüttükleri çalışmalara ilişkin şu bilgileri aktardı:

"Yaptığımız şu; 1999'dan önce İstanbul'da kaç okulumuz var? 1322 okulumuz var. Bu okullarımızın tamamında deprem etütleri yapıldı. Eğer güçlendirme ile mevcut binayı yıkmadan devam ettirebileceğimizi rapor söylüyorsa, güçlendirdik. Olmuyorsa yıkıp, yeniden yaptık.

1999 yılından önce inşa edilmiş 297 okulumuzu yıktık ve yeniden yaptık, 59 okulumuzun da yıktık yapımı devam ediyor. Önümüzdeki sezona yetiştireceğiz. Bunları yeniden yaparken, arazi verimliliği, gelecek nüfus ve göç sayılarına göre dizayn ettik. 356 okulu yıkıp yeniden yaptıktan sonra 5 bin 188 derslik daha fazla yaptık."

Kurdele keserek, Necda Moralıgil İlkokulu ve Ortaokulu'nu yeniden hizmete açan Bakanımız Özer ve beraberindekiler daha sonra okulun içini dolaşarak, sınıfları ziyaret eti.

 

İstanbul MEM

  • 4 14
  • 20 Eylül 2021 15:30 15.472
  • Aktif Haberler
  • askmen38
    25 Eylül 2021 11:18
    5 0
    Huseyinyesilot hocam eğitim eskidendi maalesef sadece elimizde öğretim kaldı, siz okulda yalan söyleyen bir çocuğa yalan söylemenin yanlış olduğunu falan anlatın ertesi gün soluğu milli eğitimde alır benim çocuğuma yalancı demiş arkadaşlarının içinde küçük düşürmüş sonra da uğraş dur. Bir şey çıkmıyor sonuçta ama sende şu algı oluşuyor: Sen sadece işin olanı yap, kimseyi düzeltmeye kalkma!
  • Karakedi
    25 Eylül 2021 08:47
    3 1
    hep hakliyiz hocalarim bu msjlar umarim gider yetkililere de birseyler duzelir.ebadan bir seminer baslamis evet cok guzel etkinlikler 20 kisilik sinif olsa yap guzel ama bir de 40 kisilik 1.sinifta nasil egitim yapilir semineri verseniz ne iyi olur
  • kont142
    25 Eylül 2021 00:43
    11 0
    Evet huseyin yesilot hemserim aynen öyle, bana bunu diyen ılkokul mezunu arkadaşın 2-3 tane evi, dükkanı, son model arabasi var. Sanayideki ustalarin çoğunluğu böyle ve onların çoğu ogretmenlerin nasıl olmasını istiyor biliyor musun sayın hocam, hani kemal sunal in bir filmi var ya "öğretmen" Hah işte o filmdeki gibi fedakar, azimli aynı zamanda fakir hatta keçileri bile kacirabilirsin. Bir arkadaş formların birinde çok güzel bir şey söyledi "bilinçli insanların sesinin az çıkması için bilerek yapılan bir algısal politika" artık bu bana biraz mantıklı geliyor. Bugün egzersiz açmak için üst yazı mi aldım ilçe mem e gittim, boş dersimde. Neyse odaları gez gez en son buldum saygıdeğer! şube müdürümü, yarim saat bekleyin hocam dedi, işi bitti odasına geçtik tek tek tüm tarihlere baktı, satranç lisans vize mi sorguladı, neyse sıra geldi müdür bey e onu da ara ara neyse bir yere gitmiş, geldi odasına geçtik, sorgu sualden sonra dediği şey, hocam turnuva yapacakmısin, evet hocam heycanla bekliyoruz, hocam ürün istiyoruz, tamam hocam, hocam söyle yapacak mısın böyle yapacak misin ama nasıl bir üslup, alacagım haftada birkaç saat ek ders değil de sanki merkezi bir okula kadrolu müdür mülakatı dersin, alıp yırtayım dedim şu üst yazıyı, neyse şeytana lanet dedim, en enteresanı ne biliyor musun sayın hocam, benden ürün çıkarabilecek misin diye sorgulayan zati muhteremin binasındaki 4 katın çoğu odasını gezdim bir işle uğraşan tek bir kişi vardı, diğerleri lak lak, çay, vs. Neyse gördüğüm rüya böyleydi hocam, çok acayip değil mi, hayırdır inşaallah.
  • huseyinyesilot
    24 Eylül 2021 19:57
    7 0
    kont142 hocam buyurduğunuz gibi bizim boş boğaz bir kısım esnaf mutemet gibi nedense öğretmenlerin ek ödemelerine varana kadar bilirken nedense sağlık çalışanları,güvenlik güçleri(asker,polis) ve mühendislerin yan ödemelerini bırak maaşlarını bile pek bilmez korkudan da soramaz sorsa da ya cevap alamaz ya da ağzının payını alır.Yine üniversite mezunu memurlar içerisinde en düşük maaş alanın öğretmen olduğunu da bilmez ve kabullenemez.Ama kabahat onların değil onların ağzına laf verenlerin.Tersi olsa kavga çıkar.Biz esnaflara günlük kazancın ne kadar,ayda eline ne geçiyor,arabanın ve telefonun markası nedir desek olay olur.Ama biz eğitimciyiz.Eğiteceğiz inşallah.
  • bekhas
    24 Eylül 2021 18:59
    10 0
    Mısırı tencereye koyar, altını da yakarsanız, ne tedbir alırsanız alın, mısırlar patlar.. :)
    Okulların da olacağı o!
  • kont142
    24 Eylül 2021 16:43
    13 0
    Dün esnaflarla konuşuyoruz, ben "okulumuzda hicbir öğretmen okulların kapanmasını istemiyor" deyince, niye hocam ek ders alamıyorsunuz diye mi dedi. Kapalı kalsın desen de dicek ki, hayırdır hocam yatmaya mi alıştınız? Buyur bir de burdan yak!
  • halisane42
    23 Eylül 2021 10:24
    3 0
    Kıymetli sendikalar ne zaman lazım olsalar luzumlarini yerine getirmekten daima aciz kalmışlardır. Bi işe yarasalar ne olur sanki?
  • kutlu11
    23 Eylül 2021 09:27
    9 0
    önce kahve haneler alışveriş merkezleri vb. kapatılmalıdır.gerek kalırşa okullar da kapatılır yada tekrar önceki gibi önlemler alınır.ancak şu anda hişç bir önlem yok.
  • kutlu11
    23 Eylül 2021 09:23
    7 0
    zaten okulllar kendilerini kapatıyor birer birer
  • Karakedi
    23 Eylül 2021 05:51
    5 0
    havalar sogudukca sorunlar artacak lutfen seyreltilmis egitim en azindan 40 ustu siniflarda 1 ler hep boyle.
  • huseyinyesilot
    22 Eylül 2021 21:48
    10 1
    Nedense kıymetli sendikalarımız sus pus olmuşlar.Neden MEB 'e derslerin tüm okullarda 30 dakika olması ,öğle arası yemek olmaması,sınıf değil de okul kapanması konusunda taleplerimizi dile getirmiyorlar?
  • jackb
    22 Eylül 2021 21:32
    6 1
    İlk başta hibrid ile başlansa belki de vakalar artmadan çocuklarla 1. dönemi bitirebilecektik. Ama şu anda maalesef ki kasım ayına kadar dayanamaz bu şekilde kimse
  • BAYRAM ALİ
    22 Eylül 2021 21:25
    1 0
    Millî Eğitim Şûrası’na Fikrî Katılım Daveti

    "Eğitimde Fırsat Eşitliği" ana temasıyla 1-3 Aralık’ta yapılacak şûraya katkıda bulunmak isteyen tüm paydaşlarımızı tespit, öneri, talep ve görüşlerini Bakanlığımıza iletmek üzere ? https://t.co/lxpX7N9i1l adresine bekliyoruz. https://t.co/sQdc858Rqb
  • yinkocaman
    22 Eylül 2021 20:47
    6 0
    Okulumuzda lise öğrencilerinde sürekli pozitif ve temaslı çıkanlar oluyor, vallahi korkuyorum artık. Hiç olmazsa dersler 30 dk'ya inmeli. Yüz yüze eğitim saatleri azaltılmalı. Kendi çocuklarım bile hasta, test yaptırdım. :(
  • serdarsa48
    22 Eylül 2021 18:30
    13 0
    il milli eğitim müdürleri ile toplantı online okulda dersler yüz yüze teşekkürler meb
  • php_korsan
    22 Eylül 2021 14:41
    16 2
    İl MEB müdürü bile ilçe müdürleri ile çevrimiçi toplantı yapıyorsa artık ne diyelim.
  • cihangir4010
    22 Eylül 2021 00:41
    22 1
    farkındayız! her şeyi görmezden geliyorsunuz! yokmus gibi davranmanız sorunları ortadan kaldırmıyor. okullar kapansın diyen yok, bu klişe üzerinden çözüme zaten gidilmez. siz de biliyosunuz, okullardaki vaka artışını, illere ders süreleri hakkında yetki verdik diyorsunuz, uygulayanlara olmaz eski düzen diyorsunuz. Görmeyin, duymayın, bilmeyin! Kapanmayan okul yok :) evet. Okulda kapanmayan sınıf kalmadı :)
  • pucca
    21 Eylül 2021 22:48
    18 3
    Balık istifi eğitime devam!
  • Karakedi
    21 Eylül 2021 11:43
    13 1
    ersey cok haklisin.en azindan 1ler cok yogun bu yil bu ongorulecek birseydi ve hic onlem yok cocuklar ust uste alt alta 40 elli kisi sinif ve hic hava yok sicak gunes goruyor resmen cin iskencesi bu bari prefabrik veya seyreltik egitim cozum bu kadar mi zor yoksa dayanma gucumuz mu test ediliyor olmezsek 90a kadar yasariz
  • ersey
    21 Eylül 2021 10:42
    20 1
    İstanbul Beylikdüzü'nde çalıştığımız okulda, sınıf mevcudu 50'nin altında sınıf yok. Biz okullar kapansın demiyoruz ama sadece okula dezenfektan, maske yollayarak önlem alınmıyor. Pandemi başladığından beri kalabalık yerlere prefabrik sınıflar yapılabilirdi. Sınıf mevcutları düşürülebilirdi. Salgını geçtim, deprem olsa bu kadar çocuk birbirini ezer. Lütfen bu yorumları okuyan bir yetkili varsa bu işe el atsın. Çocuklarımız en azından 25 kişilik sınıflarda okusun. Bakın başarı nasıl gelecek sonra...
  • cmustafaengin
    21 Eylül 2021 10:28
    15 4
    Bakanımızın da dediği gibi "Ölen ölür, kalan sağlar bizimdir" ? Ancak tek ricam şu ki öğretmen meslektaşlarımdan bu süreçte okulda hastalık kaparak can veren olursa şehit sayılmaları...
  • thundercats
    21 Eylül 2021 09:53
    8 2
    tüm okullar kendi kararlarını alabileceklerse eğitim eşitliği nerde kaldı. hiçbir öğretmen kapanmayı istemiyor zaten...ilkokullar için ders sürelerini 30 dk düşür günlük ders saatini 6 dan 5 e düşür veya İngiltere gibi her öğrenci için şeffaf kabin yapın tekli sırada oturtun mesafe bırakın ....
  • kutlu11
    21 Eylül 2021 09:10
    6 0
    işler yavaş yürüyor.öel okullar parayı henüz alamadı.bir kısmı devlete geçti.yeni veliler inatçı.
  • metci
    21 Eylül 2021 09:07
    25 0
    Artık kimse okullar tamamen kapansın demiyor zaten.
    Okulları açalım ama hiçbir şey yokmuş gibi değil.
    Dersler 30 dakika ve öğle arası kalkmış bir şekilde daha uzun vadede ve süreklilikle okullar açık kalabilir.
    Bu şekilde sıkıntılı bir süreç, her hafta 5-8 öğrenci hasta diye gönderilmiyor, süreklilik şimdiden kayboldu...
  • göbekligeneral
    21 Eylül 2021 08:03
    11 1
    Okulları kapalı tutmak lüks değildir gerekirse toplum sağlığı için gerektiği kadar kapatılabilir.
  • sarkat
    21 Eylül 2021 00:14
    12 3
    Okullar kaynıyor.
    Herkes nezle, grip ne olduğu belli degil
  • Özge3661
    20 Eylül 2021 21:48
    11 4
    Sınıfımda 7-8 öğrenci yüksek ateş, ishal, kusma ve soğuk algınlığı belitleri ile gelmiyor. Sağlık ocağına gitmişler antibiyotik vermiş. Bu çocuklara test falan yapılmamış. Ailelerin birçoğu test yaptırmaya karşı zaten. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Geçen sene Kasım ayında öğrencimden covid kapmış biri olarak çok endişeliyim :(
  • delireis
    20 Eylül 2021 21:48
    13 4
    öğrenciler patır patır dökülüyor mecbur kapanacak
  • hayat_turkusu
    20 Eylül 2021 21:09
    16 0
    Okullar açık tutulmalı evet ama bir standart olmalı.Mesela 20 üzeri öğrenci olmamalı sınıfta. 40 kişilik sınıflarda ne mümkün sağlığımızı koruyabilmek
  • akkolmurat
    20 Eylül 2021 21:02
    19 4
    Kasım ayı gelsin de o zaman lüksü göreceksiniz hep beraber dur hele dur.
  • egtm30
    20 Eylül 2021 19:58
    12 0
    Şuan okulda 4 öğretmen arkadaşımız (branş)covid egitim öğretim devam.
  • sonperde38
    20 Eylül 2021 19:53
    12 0
    Sınıflar çok kalabalık,seyreltilmiş olduğu dönem gibi devam etmeliydi,kış yaklaşınca ortalık karışır. İlkokulda çocuklar sosyal mesafeden de anlamıyor,hakim olana helal olsun birbirlerini yeniden keşfediyor çocuklar
  • mrcmrt
    20 Eylül 2021 18:47
    21 4
    Kapatmam kapattırmam kapatamazlar bakalım nereye kadar gidecek.sınıflarda devam eden öğrenci sayısı düşmeye başladı
  • enes5838
    20 Eylül 2021 18:31
    23 2
    Neden hep aynı şeyleri söylüyorlar. Konuşmak zorundalar mı????
  • ütopya27
    20 Eylül 2021 16:34
    50 2
    Öğrenci sayısı seyreltilmeden,ders saat ve süreleri kısaltılmadan sanki pandemi yokmuş gibi okulları bu şekilde açarsanız,yakında kapatmak zorunda kalırsınız.
  • php_korsan
    20 Eylül 2021 15:42
    29 4
    Zamanı geldiğinde uzaktan eğitim zorunlu bir ihtiyaç olacak.Alt yapı iyileştirildi mi sorunlar giderildi mi?
  • CetinK
    20 Eylül 2021 15:41
    43 4
    Ziya Selçuk geçen yıl okulları kapatırken lüksten kapatmadığını anlatmalı birisi yeni bakana.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK