Bakan Özer: Okullarımızı yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: Okullarımızı 6 Eylül’de tüm kademelerde yüz yüze ve tam zamanlı olarak açacağız.

Bakan Özer'in açıklamasının satır başları:

✔️ 6 Eylül 2021 itibarıyla tüm kademelerde haftada beş gün ve yüz yüze eğitim başlıyor.

✔️ 1-3 Eylül tarihleri arasında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik uyum eğitimleri yapılacak.

✔️ Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler için TRT EBA TV ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecek.

✔️ Okul öncesi ve birinci sınıf öğretmenlerimiz için 31 Ağustos 2021'de çevrim içi Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek.

✔️ Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) 8 ve 12. sınıflar için düzenlenecek.

✔️ 1-3 Eylül tarihleri arasında tüm öğretmenlerimize Kovid-19 salgını ve okulların yeniden açılması sürecine dair seminerler verilecek.

✔️ Okula maske takılarak gelinecek.

✔️ Bakanlığımız bünyesinde kurulan yeni elektronik takip sistemi ile il, ilçe ve okul düzeyinde eğitimin aksamaması için tüm süreçler anlık olarak takip edilecek.

✔️ Kantin, yemekhane ve pansiyonlar açık olacak.

✔️ Eğitim çalışanları için aşı zorunluluğu aranmayacak ancak aşı olmayanlarda haftada iki kez PCR testi istenecek.

✔️ Öğretmenlerimizin en az bir doz aşılama oranı %80,34'tür bu oran Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %8 fazla.

✔️ iki doz aşılanma oranı %69,73. Türkiye'deki genel nüfusun aşılanma oranından yaklaşık %15 fazla.

✔️ Bakan Özer: Tüm öğretmen ve eğitim çalışanlarımız; kendi sağlıkları, öğrencilerimizin korunması ve eğitim hizmetlerinin bir daha aksamaması için lütfen aşı olsunlar.

Açıklamanın tamamı için linke tıklayınız.

https://youtu.be/ZrZl655yt48

 

  • 16 22
  • 19 Ağustos 2021 21:01 27.682
  • Sinex
    22 Ağustos 2021 17:34
    2 0
    Benim bu olaya bakis acim su, bu bir savas bana gore ve bende tesbihte hata olmaz, bir savasciyim. Savasim sonraki kusaklar icin hem ogrencilerim hem de kendi cocugum icin. Bu cocuklar ileride sadece egitimsiz degil, empati yetenegi gelismemis, turlu psikolojik sorunla ugrasan vatandaslara donusecek. Bunu hic bir ogrenci, cocuk, cocugumuz hak etmiyor. Okullar acikken bile o kadar dikkat daginikligi, uyum sorunu yasayan cocuk varken artık yapilacak tek sey okullarin tabii ki onlemler alinarak acilmasidir. Her aile bir degil, en iyi biz egitimciler biliriz öğrencilerimiz ailelerinden gormedikleri bazen ilgi, bazen sevgi, bolca dogru davranisi bizden goruyorlar biz onlarin bir yerde ornek alabilecekleri insanlarin basinda geliyoruz. Gerek konusmamizla, gerek giyimimizle, gerek bir baslarini oksayisimizla... Bu cocuklar daha fazla bundan mahrum kalmamali. Asla uzaktan egitime ya da meslektaslarimin verdigi emegi gormezden gelme gibi bir hataya asla dusemem. Herkesten Allah razi olsun o cok ayri. Ama 2019 marttan beri bu illet bizimle, bu martta 3 yil olacak. O nedenle bu savaşa karşı elimden geleni ogrencilerim ve kendi cocugum icin yapmaya calisacagim. Gelecegimiz onlara emanet sahsim adina onlara bunu borçluyum durum degismiyorsa, ben de egitim icin savasirim. Allah tez zamanda bu beladan dunyayi korusun ve hep saglikla ogrencilerimizi yetistirelim. Allahim hepimize güç, kuvvet versin.
  • MaryRose
    22 Ağustos 2021 14:31
    3 1
    kesinlikle açılmalı.Doğru karar.Tabi ki pandemi koşulllarına uyarak.Bizim okulda tek bir vaka bile çıkmadı.Çünkü ne öğretmenler odası ne başka bir yerde 3 kişiyi bir arada göremezsiniz.Çay,kahve yok.Tenefüslerde öğrenci başındayız.Evet şartlar ağırdı Ama öğrencilerin ruh sağlıkları için okulda olmaları gerekir.Bizim de fedakarlık yapmamız lazımdı.Yaptık.
  • naciekinci
    21 Ağustos 2021 22:17
    7 0
    Pandemi kuralları eren_87 öğretmenimizin de dediği gibi neredeyse bitti. Buradan hadi kurallara tekrar uyalım vs. nasıl cevirecekler hiçbir fikrim yok. Okullarda geçen yıl gozledigim Haziran itibariyle sosyal mesafe dahil hiçbir kurala okulda da uyulmadı. Uyulacagina da inanmıyorum. Veliye maske tak diyorsun barut fıçısı gibi. Zor bir yıl bizi bekliyor arkadaşlar.
  • m.19
    21 Ağustos 2021 21:11
    4 3
    eren_87 öğretmenim kesinlikle katılıyorum söylediklerinize
  • eren_87
    21 Ağustos 2021 20:07
    15 5
    Aşı olmak istemeyen ve koyulan kurallara uymak istemeyen kişiler keşke sadece karşıyız demek yerine bir fikir uretseler. Daha iyi bir yol biliyorsanız söyleyin herkes yapsın.
  • eren_87
    21 Ağustos 2021 19:33
    12 2
    Hiçbir yerde pandemi kuralı kalmadı. Maske takan çok az, takanlarin çoğu ya çenede ya da burun altında maske takıyor. Her yer hınca hınç dolu. Özellikle aşı karşıtı kişilerle görüştüğümde her kurala karşı çıktıklarını görüyorum. Aşı karşıtı, maske karşıtı, diğer kuralların karşıtı... Herşeyin karşıtı olan kişiler okullar her daim açık olsun diyor. Bir fikir ürettiklerini görmedim, sadece karşıtız demekle de olmuyor.
  • m.19
    21 Ağustos 2021 13:53
    2 1
    Yine bir sürü çarpı alırım da.teneffüsleri soran arkadaşlarım her okul kendisine göre ayarlama yapacak.ders saatleri bildiğim 40 dakika olacak.
  • PekdemirKonuk
    21 Ağustos 2021 13:15
    9 10
    Toplum sağlığını ilgilendiren bir konuda aşı yaptırmamak, aşı karşıtı olmak fikir özgürlüğü değildir.
    Artık durum aşısızların salgınına evrilmişken, yeni mutasyonların ortaya çıkmasının nedeni aşı ve bilim karşıtlarıdır.
    Aşı olmayanlara yaptırımlar olmalıdır. Herkes kendi kararlarının(kendilerince özgürlüklerinin) sonuçlarına katlanmak zorundadır.
  • Fatih26
    21 Ağustos 2021 12:15
    18 0
    Prc testi zorunlu olacaksa aşı olmayan herkese zorunlu olmalı. Sadece öğretmenlere değil.
  • frd03
    21 Ağustos 2021 11:59
    1 2
    Öğle aradı olcak mı dersler 40 teneffüsler 15 dakika mı
  • newzad
    21 Ağustos 2021 11:12
    7 3
    @fatihyön Arkadaş .
    Pandeminin yönetilememesi konusunda görüşlerine katılıyorum.Yalnız şunu atlıyorsunuz gibime geliyor.
    Evet salgın devam ederken yapılan aşılar çok etkili olmuyor. Fakat Türkiye gibi eğitim ve öngörü yeteneği düş,k bir ülkede bunların yapılması şart.
    Yasakların kaldırılmasını pandemi bitti diye algılayıp her yer hınca hınç doldu. Statlarda % 50 seyirci alınıyor ama hepsi yan yana oturuyor. Sermayenin zarar görmesini istemeyenler bunları görmüyor .Lakin Okulları hemen ön plana çıkarıyorlar. Otellerde pcr testi istemeyenler öğretmenlere güç yetiriyor. Sadece öğretmenler üzerinden böyle bir algı oluşturulmasına ben de karşıyım. Düğünler yas evleri Camiler Avm ler ağzına kadar doluyken bunlar görülmüyor öğretmene kan kusuluyor.
    Ayrıca " Aşıdan sonra aşı yüzünden ölenler olduğunu yazmışsın" sana tavsiyem kesin bilgi yoksa böyle bir şey yazmaman. Bilim insanları bile böyle bir bilgi olmadığını söylüyor. Ben bilime güveniyorum. Pcr testini yanlış buluyorum. Zorla kimseyi aşı yaptıramazsınız. Kendimden örnek vereyim
    Babam KOAH hastası ben geçen pazartesi 4. aşımı oldum. Ertesi gün covid testi pozitif çıkan birisiyle otomobilde klima açık camlar kapalı 2 defa yolculuk yapmışım. Kuzenim aynı akşam teste gidiyor pozitif çıkıyor. Ben temaslı oldum babama bulaştırdım mı diye .çok korktum eşime oğlum vb. eşim 2 biontech Annem 2 sinovac 1 biontech oğlum 1 biontech olmuştu.
    Ne bende herhangi bir bibelirti ne de yakınlarıma bulaş görmedik .. Hafif burun akıntısı oldu o kadar Neyse ki babama bulaş olmamıştı .
    Sonuç Aşı covidi etkisizleştirmişti. Bence...
    haa Kuzenimin ailesi aşı olmamıştı şu an 6 kişi karantinada ve hepsi pozitif....
  • newzad
    21 Ağustos 2021 10:50
    10 6
    Aşıya karşı olan öğretmenler :Çocuklara Kızamık , Tetanos, çiçek vb aşılara nasıl ikna edecekler? Ki Kendi çocuğuna aşı yapıyorsan kendinde olmalısın. Aşıların henüz ciddi anlamda yan etkileri ortaya çıkmamışken çeşitli paranoyak düşüncelerle başkalarını da etkileyen kişileri bilime inanmaya davet ediyorum. Bilime inanmayanların halini görüyoruz Afganistan da ...
  • ütopya27
    21 Ağustos 2021 10:08
    10 1
    Tüm kedemeleri sınıflar bölünmeden tam zamanlı açmak nedir yaa!Sonbaharda yeni zirveye zemin hazırlanıyor.
  • busiya
    21 Ağustos 2021 02:26
    12 0
    Anladığım kadarıyla aşı olmayan arkadaşlar pcr testi yaptırmaktan çok bu testi sürekli hastaneye giderek risk altına girerek yaptırmak istemiyor. Bu yaz Almanya dan abimler geldi ve ellerinde kendilerinin evde yaptığı ve çok pratik olan testleri vardı. Sonucu da 10 dakikada çıkıyordu. Onlarda iş yerlerinde ve çocuklarda okulda yanlış hatırlamıyorsam haftada 2 defa yapıyorlarmış. Sanki böyle bir çözüm herkesi daha güvende hissttirebilir. Sonuçta bu çözüm sağlık çalışanlarının iş yükünü de azaltır. İnsanları da hastanede covid kapar mıyım endişesinden kurtarır ve zamandan da tasarruf edilmiş olunur.
  • yildirayg
    20 Ağustos 2021 22:29
    18 5
    Aşı karşıtı değilim. Hatta yeni aşı oldum.
    Ama bu uygulamayı doğru bulmuyorum.
    kalabalık içinde meslek icra eden sadece öğretmenler mi var?
    pek çok meslek grubu var, onlara neden bu zorunluluk yok?
    polisler, bekçiler, şoförler, diğer memurlar, imamlar, sağlık çalışanları vb.
  • yildirayg
    20 Ağustos 2021 22:22
    13 6
    Hamile öğretmeni haftada iki defa hastaneye pcr testi için üstelik corona şüphesi olan kişilerin olduğu yere göndermek nasıl bir mantıktır?
    En riskli grupta olan olan kişilere bunu yapmak mobbing değil zulümdür.
    Kaç hamile kadın çocuğu ile birlikte bu Covid-19'dan dolayı öldü?
    Bunu bilmiyorlar mı?
  • zeynepgulsu
    20 Ağustos 2021 22:19
    15 2
    Ben aşılarimi oldum.Aşı karşıti da degilim.Şuan için kisa vadede aşıdan baska bir yol gorunmedigi icin asi oldum.Ama uzun vadede bu virusu bitirmenin tek yolunun bagisikligimizi guclu tutmak oldugunu vucut direncini arttirmak oldugunu,d vitamini,cinko gibi vitaminler almak oldugunu dusunuyorum.Bu virus bitmeyecek.Hep hayatimizda olacak ve onla yasamayi ogrenecegiz.
  • saniye83
    20 Ağustos 2021 22:18
    1 5
    Arkadaşlar ders süreleri ile ilgili bir bilgi var mı ?
  • m.19
    20 Ağustos 2021 19:53
    10 7
    Sabahtan beri aşı olmak istemeyenlere çözüm nedir diye soruyorum halen cevap alamadım ?
  • FARUKAHMET
    20 Ağustos 2021 19:17
    19 20
    asi olanların asi olmayanlara karşı karin ağrısı ne merak içindeyim.asi olan kendini korumuş oluyor zaten.yok izne çıkarılsın.yok pcr testi ücretli olsun.asi olmayanlara karşı sergilenen tavır tam bir akıl tutulması yada olunan asinin yan etksi?
  • RhEmek
    20 Ağustos 2021 19:05
    20 15
    "Aşı karşıtı öğretmen"
    Bu ülkenin ne hale düştüğünün göstergesidir bu ifade. Senelerce aşı oldu 1.sınıf öğrencilerimiz, acaba o zamanlar ne yapıyordu bu arkadaşlar merak ettim. O aşılarla bunun arasında ne gibi bir fark gördükleri konusunda herkesi bilgilendirirlerse iyi olur.
  • daywalker_01
    20 Ağustos 2021 19:01
    13 3
    Sağlık bakanı sosyal mesafe ye dikkat diyip en az 2 metre olmali diye açıklama yapıyor meb bakanı tam zamanlı tam kadro açılacak diyor bakalim kim kazanacak bunu ....38 öğrenciyi 60 metre kare alana 2 ser metre mesafe ile sığdıracak babayiğit varsa banada yardim ertsin bizahmet....
  • yahsiman
    20 Ağustos 2021 18:40
    18 10
    Aşıya karşı değilim ama aşı yaptırmak istemeyene saygım var... böyle yaptırımlar pek hoş olmamış..
  • bertiazra
    20 Ağustos 2021 18:33
    18 19
    Aşı olanların korona olmama garantisi var mı?Yok. O halde aşı olanlar da haftada 1 defa PCR testi olsun. Empati için söylüyorum.
  • atomkarinca28
    20 Ağustos 2021 18:14
    19 33
    Aşı olmayanlar ücretsiz izne çıkarılsın. Ne halleri varsa görsünler. Biz de işimize bakalım. Aranızda ne kadar da doktor olmak isteyip tıp puanı alamamış varmış. Bol şans herkese…
  • naciekinci
    20 Ağustos 2021 17:46
    21 22
    Etrafımda bu yaz çok yaşadığım durum şu, tam doz aşı olanlar rahat aşı olmayanlar bayağı süründü. Ailecek covid de olduk eşim ve ben 3 er doz asimizi olmuştuk bizde hiçbir sıkıntı olmadı. 3 çocuğumuz da 3-4 er gün ara ile sıkıntı yaşadılar çocuk olmalarına rağmen. Bu iş ya aşı ile düzelecek ya da hiç düzelmeyecek. Tabi kişisel düşüncelere de saygım var. Fakat onlar da topluma karışacak ise devletin koymuş olduğu kurallara uyacak. PCR ise PCR. Yaptıracak haftada iki kez.
  • soner_tansel
    20 Ağustos 2021 17:40
    4 9
    Fatih Yön hocam dilinize sağlık
  • Fatih26
    20 Ağustos 2021 17:11
    9 22
    Olmayan pandemi için aşı da test de gereksiz. Gripten korkmaya gerek yok . Korona virüs asla tehlikeli değildir. Hayali plandemiye son verilmeli artık .
  • turaç
    20 Ağustos 2021 14:33
    20 16
    Hasta olunca doktora gitmeyen, "...ilaç fabrikalarının ürettiği ilacı almayanlar" aşı ve testler hakkında ne söylerse haklıdır..pfizer in ürettiği ilaçları içip aşı, test karşıtlığı yapanlar prospektüsleri okuyor mu acaba? Yan etki diye bir şey var.
    Kızamık, çocuk felci ,çiçek hastalgi ,verem hastalığı nasıl yenilmiş acaba?


  • m.19
    20 Ağustos 2021 14:11
    12 5
    Fatih yön hocam tıp eğitimi almadım.aşı olup olmamak konusunda sanırım çoğu kişinin bir endişesi olmuştur.ama körü körüne inanmak vs de yapmıyoruz.etrafımda arkadaşlarım akrabalarım çok sayıda doktor, hemşire, sağlık çalışanı var.kanser geçmişim olduğu için aşı yaptırırken artı endişelerimde vardı.bunun için doktorumla da görüşerek aşıları oldum.tıp eğitimi almış bu işin içinde olanlara güvenmeyi tercih ettim.
    İşin o, şu, bu kısımlarını geçtim.okulların kapanması, açılması vs gerçekten ne diyeceğini ne düşüneceğini de şaşırdı çoğu insan.bazen Msj larda da insan karşısındaki insanı yanlış anlayabiliyor.ben ama gerçekten merak ediyorum.siz sanırım bayağı araştırma yapmışsınız o yüzden soruyorum.bu işin çözümü nedir? Aşı olmasın, maskesiz gezilsin vs ne yapılması gerekiyor?
  • m.19
    20 Ağustos 2021 13:46
    13 11
    Aşı karşıtı olan arkadaşlara sormak istediğim gerçekten merak ediyorum sizce çözüm nedir?
  • mamox
    20 Ağustos 2021 13:32
    28 1
    1.Verginin nerelere harcandığını bir araştırmani tavsiye ederim. Senin maaşın da benim vergimle ödeniyor
    2. Cem yılmaz in skeci aklıma geldi. Garibanın garibana yaptığını kimse yapamaz diyordu. Öğretmen i en çok ezen yine öğretmen. Ayrıca sendikalar haklarımızı korumak için değil miydi. Zaten istifamı da veriyorum sendikadan.
    3. Neden vergini hesaplarken öğrenci veli ve MEB personelini katmiyorsun.
    4.verdigin vergiyi Türkiye'deki öğretmen sayısına bölüp benim verdiğim verginin oranını çıkarayım. Eğer borçlu çıkmazsan bana düşen yaklaşık bir kaç kuruşluk vergini havale edeyim Iban at üç kuruşluk konuşma hakkını sıfırlayayim. Ama EFT masrafı senden.madem bu kadar saçma hesaplara giriyorsun.
    5. Öğretmenleri bu kadar aşağılamak neden. Seçim olur öğretmen sayım olur öğretmen filyasyon ekibi öğretmen herşeye iki kuruş için öğretmen . Bu kadar fedakarlıktan sonra iki kuruş zam bile alamayan öğretmenlerin bu kadar otekilestirilmesi yetmiyorken bir de kendi meslektaslarindan bu kadar eziyet görmesi utanç verici.
    6.Bir ara kendi vücudum kendi kararim diye her türlü melaneti medya aracılığıyla bilinç altına işlemeye çalışan zihniyet neden şimdi kendi sağlığı hakkında birinci derece tasarruf hakkına sahip kişiler mahalle baskısına maruz kalıyor.ustelik bilim adı altında.neden bu kadar çaba. Madem öğretmeniz, düşünen beyinler yetiştirmenin gerek o zaman düşüncelerinize saygı duyulmalı.burnuma haftada iki kez saçma bir çöp sokulmasini istemiyorum
    7. Neden sadece öğretmene zorunlu ? Bu bile başlı başına bir sorun. Öğretmenler toplumsal denek midir? Sağlık çalışanlarına ve diğer zumrelere zorunlu mu?
    8. Ya asıl bulastiricilar veli ve öğrenciler ne olacak .
    9. Bilim diye ne komedi dram öğeleri gördü bu millet.
    10. Gün gelecek çocuklarımız bu sayfalardaki yazılarımızı okuyunca acıyarak gülecek
  • ekremerden
    20 Ağustos 2021 12:58
    18 3
    Test işi gerçekten saçma oldu. Bir de sürekli hızlı sonuç verin test çubukları tükürükten nefesten sonuç veren diye haberler vardı niye onları kullanmıyoruzda insanların burnuyla uğraşıyoruz sonuçta pcr testi yanılıyor
  • pavalı
    20 Ağustos 2021 12:52
    13 6
    Yorumlar korkuttu beni..bence yorumları covid yüzünden annesi,babası,yakını hatta çocuğun ölenler yapsın..
  • Polyanovo
    20 Ağustos 2021 12:49
    15 4
    Aşı icat edildi de grip bitti mi? Aşı zaten salgını bitirmez. Kitlesel insan imhasının oranını azaltması için var.

    Aşı olmayanlara aşı olmayı dayatmak yanlış, aşı olan öğretmenlere aşısız öğretmenlerle bir arada olmayı dayatmak da yanlış. Çözüm? Herkesin kendi çözümü var. Marifet düşüncemizi kibarca söyleyip birbirimize saygı duyabilmekte.Çünkü zaten bazı şeyler bizlerin elinde değil.Ki tek doğru da yok.
  • D.Hoca7
    20 Ağustos 2021 12:43
    21 11
    Bu PCR testini haftada 2 kez yaptırırsanız birinde olmasa diğerinde pozitif çıkacaksınız (testin güvenilirliği yok ve pozitife ayarlı ) sonucunda virüsü aşısızlar yayıyor yaygarası çıkacak.

    Sonrasında zorunlu aşı gelecek.

    Sağlığımız için olsa aşılı-aşısız herkesten PCR istenirdi
  • denis1
    20 Ağustos 2021 12:21
    6 5
    Fatih yön hocam olay tam da budur yüreğinize sağlık.
  • ugur_29_
    20 Ağustos 2021 12:07
    9 10
    Hamuru Hocam aşı olmayan kendi hayatını riske atiyor. Asi olanda bulastiriyor.
    Asi nedir ne değildir araştırın lütfen.
    Ayrıca aşı olmayanların çoğunluğu okulların kapatılmasına karşı olan kişiler.
    Benim verimle maaş alan benim oyunla koltuk sahibi olan bana zorla test yaptırmaya kalkıyor.
    O testler güvenilir değil onlara vereceğiniz paraya yazık değil mi .
    Bilim kurulu cebinden karsilayacaksa testinde kabul ediyorum asiyida koysunlar bakalım 200 ,300 dolarların.Cok düşünüyorlarsa Türk milletini.
    Milletin parasını alac şirketlerine aktarılmasına karşıyım.
  • mondschein
    20 Ağustos 2021 11:59
    10 5
    @fatih yön hocam, yorumunuza sağlık.
  • muratmurat
    20 Ağustos 2021 11:16
    10 7
    Yazı sadece şundan bahsediyor ; ya aşı olacaksınız ya da burnunuza pcr testi diyerek hafta da 2 gün çöp sokulacak
    burnumun köküne kadar hafta da 2 gün hastanenin sağlıksız ortamında çöp sokulmasındansa aşı olmayı tercih ettim birkaç gün önce 1.aşıyı istemsizce oldum ...
    tarihte hiçbir pandemi tarzı salgının aşı ile son bulmadığı kaynaklarda bahsedilmiş oysa
  • fatih yön
    20 Ağustos 2021 10:58
    35 19
    Aşısını olan arkadaş, sen kendi özgür iradenle gidip aşını olmuşsun tamam da meslektaşın olan kişinin de özgür iradesiyle aşı olmak istememesi seni neden rahatsız ediyor? Aşını olduğuna göre neden endişe duyuyorsun? Aşı olmasına rağmen en çok bulaş yapanların özellikle +1 diye dayatılan aşılıların yaptığı tespit edildi, bilmem haberin var mı? Henüz ülkemizde 3 vaka varken okulları bir dönem kapatan, sonrasında vaka sayısı binleri gösterirken okulları aç - kapa yaparak deneme tahtasına çeviren sen mi - ben mi veya diğer meslektaşların mıydı? O aç - kapa dönemlerinde aşı da yoktu. Peki sen o zamanlarda arkadaşına bulaş yapıp yapmadığından emin misin? Veya şu an aşılısın ya, aşılı olanların bulaş riski daha çok ya, okul açılınca öğrencilerine veya arkadaşlarına bulaş yapmayacağından emin misin? Aşı olmayanlardan istenen pcr testinin hesabını yapmak yerine 1,5 yıldan beri sağlık alanında yapılan yanlış tedavilerden dolayı ve şu anda da aşıların yan etkileri nedeniyle hastalanan veya kalp krizi geçirip hayatını kaybeden insanların vebalini kim ödeyecek, oturup onu sorgulamalı insan. Örnek aldığımız, hatta daha da ileri gidip toz konduramadığımız malum ülkelerdeki kurumlar bile corona aşılarının koruyuculuğunun yetersizliği ile sayısız yan etkilerini ve pcr testlerinin güvenilir olmadığını kabul etmeye başlamışken, kendi vatandaşımızı işe yararlılığı ve güvenilirliği ispatlanmamış, önümüze adeta ab-ı hayat suyu gibi sunulan aşısımsıları olmak istemiyor diye ötekileştirebiliyoruz. Ne acı! Okuyan insan sorgular. Her dayatılana körü körüne atlamaz. Durur ve düşünür. Sadece kendi gibi düşünenleri değil, karşı tarafı da dinler ki doğru böyle bulunur. Tüm dünya üzerinde dönen bir oyun var. Olan senin benim gibi sıradan insanlara oluyor. Bizi bize kırdırıyorlar, farkında mısın? Gerçekler birer birer ortaya çıktığı zaman o ötekileştirdiğin meslektaşına karşı mahcup düşebileceğini de unutma! Kraldan çok kralcı olmanın lüzumu yok, güzel insan. Sonucundan emin olmadığın bir şey için karşındakini suçlama! Maldır, paradır geri gelir de giden canlar, kırılan gönüller geri gelmez. Ha bu arada salgın sırasında yapılan aşılar virüsün sadece daha da güçlenmesine yol açar. O yüzden bir salgın sırasında aşılama YAPILMAMALI, derler işin piri ve niyeti iyi olanlar... Üzgünüm, kandırılıyoruz!
  • D.Hoca7
    20 Ağustos 2021 10:49
    10 18
    Benim vergimle aşı olanlar, aşı olmayanlara bedelini maddi ve manevi ödesin. Zira aşı yüzünden salgın kontrolden çıkıyor
  • D.Hoca7
    20 Ağustos 2021 10:47
    20 20
    Oddoman Hocam çok haklısınız.
    Benim vergimle aşı olanlar kalkıp da bana aşının pcr’nin hesabını sormasınlar.
    Benim verdiğim vergilerle hem aşı oluyorlar hem mutasyonlara sebep olup aşısız ve sağlıklı insanlara bulaştırıyorlar, sonra kendi yanılmışlıklarının ceremesini biz çekiyoruz
  • D.Hoca7
    20 Ağustos 2021 10:42
    14 9
    Aşı zorunlu değil deyip haftada 2 pcr testi zorunlu kılınarak insanlar aptal yerine koyuluyor.
    Yazıklar olsun.
    Gayet sağlıklıyım. Pcr testi de olmayıp tüm hukukî yollara başvuracağım
  • ali2344
    20 Ağustos 2021 10:40
    13 1
    airtor hocam veliye bir şey yok mu derken herhalde veliye de olsun demiyor. Ben de aynı şeyi düşünmüştüm. Sadece öğretmenler mi virüs bulaştırıyor. Her ne olursa olsun suç öğretmenlerin. "Fırat'ın kenarında bir koyun da kaybolsa..." suç öğretmenlerin!
  • airtor
    20 Ağustos 2021 09:50
    34 1
    Velilere bisey yok mu hep öğretmenler mi virüslü oluyor
  • hamurcu38
    20 Ağustos 2021 09:22
    15 17
    Nihayet beklenen açıklama geldi..pandemi kolay kolay bitmeyecek onunla yaşamayı öğrenmeliyiz artık..okulu kapatarak pandemiyi bitiremeyiz sadece cehaleti yeşertiriz..aşı olmak istemeyenler de kimsenin sağlığını tehlikeye atamaz..sadece bizim ülkemizde değil tüm dünyada var aşı olmayanlara kısıtlamalar..her şeyin bir bedeli var..
  • fatih yön
    20 Ağustos 2021 09:13
    31 11
    Aşı olan arkadaş; sen bedenin için kendi tercihini yaptın, gittin aşını oldun. Olmak istemeyen de tercihini kullandı, olmadı. Aşının seni koruyacağını inanıyorsan, aşı olmayan meslektaşına bu öfken niye? Okullar bir açılıp kapanırken hangi birimiz aşılıydık ve hangi meslektaşın sana bulaştırdı? Ya da senin bulaşa sebep olmadığından emin misin? Örnek alıp toz konduramadığımız o malum ülkelerde bile aşılarla ve pcr testleriyle ilgili olumsuz bilgiler, aşı olanların bulaş yapma riskinin (!) daha fazla olduğuyla ilgili haberler hızla geliyorsa, 1., 2. 3. doz derken yetmedi 4. doz aşı olunmalı naraları atılıyorsa "Ne oluyor ya!" diye düşünüp sorgulamalı insan. Okumuş insan sorgular. Kendine her dayatılana hemen atlamaz. Bir araba, bir mobilya alırken bile kırk araştırma yapıyoruz. Bırakın da insanlar arabadan, mobilyadan daha değerli olan bedeni için neyi yapıp yapmayacağına kendi karar versin. Henüz üç vaka varken 13 Mart 2020'de okulları kapatıp, vaka sayısı binlerdeyken deneme yanılma yöntemiyle okulları aç - kapa yapanlar da sen - ben, diğer meslektaşların değildi. 1.5 yıldan beri yapılan yanlış uygulamadan kaç insan vefat etti. Kul hakkı, pcr testinin ücretinde değil burada devreye girer. Meslektaşlarınıza değil, düzeni kuranlara yöneltin öfkenizi. Gün gelir, gerçekler ayan beyan ortaya çıkınca mahçup olursunuz söylediklerinizden dolayı. Kraldan çok kralcı olmanın lüzumu yok...
  • oddoman
    20 Ağustos 2021 09:12
    19 15
    Hiç bir salgın aşıyla bitmemiştir. Bitmeyecektir.
    Araştırın.
  • oddoman
    20 Ağustos 2021 09:09
    14 11
    En kral aşı savunucuları bile "Şimdiye kadar hiç bir salgın aşıyla bitmemiştir." demesine rağmen salgının aşıyla bittiğini nsavunanlar var. İş artık komediye döndü :D
  • m.19
    20 Ağustos 2021 08:50
    20 21
    Şimdiye kadar salgın hastalıkların tek çaresi aşı olmuştur.Halen mobbing uygulanıyor şu oluyor bu oluyor diyenleri anlamıyorum.Kusura bakmayın da bu hastalığın nasıl bitmesini bekliyorsunuz? Her kış evlere kapanalım, yazın çıkan çıksın kendini korumaya çalışanlar evde kalmaya devam etsin, istediğiniz bu mu? Gösterin bir çare bu hastalığın bitmesi için kimse olmasın aşı.
  • 58SERVET
    20 Ağustos 2021 08:39
    16 4
    Covod19 hastalığı sebebiyle en fazla online eğitimle dünyada 2.sıradayız.Artık yavaş yavaş eski günlere dönerek yüzyüze eğitimle okullarımızda oluruz inşallah.Bu süreçte özellikle ilkokul düzeyindeki çocuklarda telefon ve tablet bağımlılığı da arttı.Bu durum virüsten daha tehlikeli olduğu kanaatindeyim.
  • muratoze
    20 Ağustos 2021 07:21
    25 20
    Tüm AVM’leri gezersiniz gitmedik görmedik tatil yöresi bırakmazsınız düğün dernek, cenaze hak getire çocukları parktan içeri almazsınız okul açılmasın korona var yaygarası koparırsınız
  • mayk27
    20 Ağustos 2021 07:18
    39 13
    %70 aşı oranı toplum bağışıklığı için yeterli diyen bilim kuruluna ne oldu da %80 aşı oranına ulaşmış öğretmen camiasına zorla test yaptırıyorlar. Bu %20 lik kesimin aynı anda aynı okulda bulunma ihtimali olmadığına göre bu ne saçma bir uygulama.
    Bilim kılıfı altında istibdat dönemi yaşıyoruz.Hastalık belirtisi göstermeyen bir kişiden test istemek nasıl bir bilim anlayışı???
  • selman7071
    20 Ağustos 2021 05:51
    24 5
    Vergiler ne saçmalıklara ne yolsuzluklara tahsis edilmişken biraz da aşı olmayan meslektaşın pcr testine tahsis edilse ülke batmaz zannımca :) @meri555
  • adem0730
    20 Ağustos 2021 02:57
    33 4
    Yanlış bir mantık. Aşı olmayan ücretsiz pcr testi yaptırırken sizin verginizi kullanıyorsa siz de ücretsiz aşı olarak aşı olmayanın vergisini kullanmış oluyorsunuz o zaman.
  • sevfer
    20 Ağustos 2021 02:45
    20 11
    Aşılar da bizim vergimizle alınmıyor mu? Kaç dozda biteceği belirsiz aşıların ücretini de siz karşılayın lütfen.
  • meri555
    20 Ağustos 2021 00:38
    18 56
    Aşı olmayıp test yaptıran öğretmenler ücretini de kendi karşılasın lütfen.
    Vergimle kimsenin kişisel tercihini finanse etmek istemiyorum.

  • fzk64
    20 Ağustos 2021 00:22
    3 14
    4.sınıflar Yazılı Olacaklar Eba İzleyerek Nasıl Olacak...
  • cbci
    20 Ağustos 2021 00:16
    22 8
    Aşı olmayandan haftada 2 kere test istemek doğru değil bence. Kaldı ki burada süper taşıyıcılar öğretmenler ya da personel değil öğrenciler olacak. Bekleyip göreceğiz neler olacak. Umarım çocukları etkileyen bir mutasyon oluşmaz
  • müdüryetkisiz
    19 Ağustos 2021 23:50
    24 15
    resmen mobing amaçlı yapıyorlar.kendini hasta hissedenlere yapmaları mantıklı olur.belirtisiz geçirenler zaten hastalığı fazla yaymıyorlar.gün gelecek bu işleri tezgahlayanlardan hukuk yoluyla hesap sorulacaktır.küreselcilerin cevirdiği bir filmin oyuncusu oldu tüm dünya...
  • oddoman
    19 Ağustos 2021 23:47
    24 18
    Bu zulme susan herkes bu zulme ortaktır.
    İnsanlık büyük bir imtihandan geçiyor.
  • busiya
    19 Ağustos 2021 23:19
    36 14
    Okulların 5 gün açılıyor olmasına çok seviniyorum. Yaz boyunca her yer tıklım tıklımdı. Bence gerekirse her yer kapanabilir ama okullar kapanmamalı. Bir nesli kaybetmek bize covidden daha çok zarar verir.
  • ufukbey
    19 Ağustos 2021 22:40
    15 10
    bugün 216 vefat var ve daha yaz anlayacağınız ekimde yine kapatacaklar.
    üniversiteler ay sonunda açılacağından hiç açılamaz
  • kimyahatun
    19 Ağustos 2021 22:28
    5 1
    1. Doz aşısını olan aa hamilelik dueumu olanlar da mi zorunlu teste ve aşıya zorlanacak???
  • koyay
    19 Ağustos 2021 22:20
    28 54
    Bir zahmet gidin de aşı olun ne demek pcr resti 2 defa çok? Haydi bizim size göre kafamız çalışmıyor da gittik aşı olduk sen aşı olmuyorsun senin test paranı da ben veriyorum bir de sana göre çok öyle mi?
  • ayşem07
    19 Ağustos 2021 22:17
    52 33
    Aşı olmayanlar için haftada 2 kere pcr testi bezdirme politikasıdır, mobingdir
  • ayşem07
    19 Ağustos 2021 22:12
    30 10
    Okulların açılması için yapılan hazırlıklar karşısında büyülendim, dilim tutuldu adeta ? Covid semineri, maske takılacak, EBA…
    Yani başınızın çaresine bakın demenin broşürü olmuş.
  • huseyinyesilot
    19 Ağustos 2021 22:03
    40 14
    Allah muhafaza PCR testine giden arkadaşlar orada corona virüs mikrobuyla karşılaşabilirler.Sonuçta oraya temaslı olan, kendinden şüphelenenler vs. gelip test yaptırıyor.İşin açıkçası öğretmenleri aşı olmaya zorlayan bir uygulama diyorum.
  • Samet22-
    19 Ağustos 2021 21:49
    68 1
    Ders suresi yine 30 dk olmali ilkokul icin. öğle arasi da cok gereksiz bence o da tamamen iptal edilsin
  • delikuuurt
    19 Ağustos 2021 21:47
    27 8
    Haftada 2 test ayda 8 kere hastaneye gitmek demek.Zaten kovid bulaşır muhakkak
  • selman7071
    19 Ağustos 2021 21:30
    36 23
    haftada iki kez pcr mı? o testi bulan bile teste bu kadar güvenmezken biz neden iki kez yaptırıyoruz? Neyi arama gayesindeyiz de burnumuzun köküne kadar haftada iki kez çubuk sokturuyoruz? Biraz akıl Allah aşkına!!!!!!
  • derty12
    19 Ağustos 2021 21:27
    43 5
    Korona, pandemi bi okullar açılacağı zaman aklına geliyor bazılarının.. Samimiyetlerine zerre inanmıyorum..
  • emrah27
    19 Ağustos 2021 21:27
    23 12
    Sadece bizim okulda 2400 öğrenci var. Bir de bunların velileri her gün okula gelip gidiyorlar öğrencileri okula getirip geri almak için. Okullar açılsın. Sınıfımda 44 öğrenci var. Hep birlikte patlayacağız.
    Biz kendimizi ne kadar korusak da böyle şeyler yüzünden yine patlayacağız. Açın bakalım kaç hafta sürecek acaba tam zamanlı açılma?
  • bertiazra
    19 Ağustos 2021 21:15
    22 8
    Aşı olmak istemeyen öğretmene PCR testi zorunlu mu yoksa sadece talep-tavsiye mi? Yani öğretmen PCR testi yapmadığında yaptırımı ne olacak?
  • oddoman
    19 Ağustos 2021 21:13
    50 25
    Haftada 2 test demek aşı olun yoksa böyle bıktırma politikaları uygulayacağız demek. Aşısız öğretmenlere uygulayacağız demek aşılılar virüs bulaştırmıyor, aşılılar hasta olmuyor demek.
    Mantıklı bir şeyler olsa keşke ülkede.
  • m_aslan
    19 Ağustos 2021 21:10
    37 6
    İyi, güzel lakin kantin, yemekhane ve pansiyonlar açık olduğu sürece maske koşulunun bir önemi kalmayacak gibi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK