Bakan Özer: Yarıyıl tatilinden sonra tüm okul yöneticilerimize kapsamlı bir eğitim vereceğiz

''Okul yöneticilerimiz kendilerini mesleki olarak geliştirdikçe bu durum okullarımıza da yansıyacak ve nihayetinde eğitimin kalitesi de sürekli olarak artacak"

“Yarıyıl tatilinden sonra tüm okul yöneticilerimize liderlik eğitimlerinden iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına ve bütçenin verimli bir şekilde kullanımına kadar kapsamlı bir eğitim başlatacağız” dedi.

Hürriyet yazarı Nuran Çakmakçı’ya konuşan Bakan Özer, “Okullarımızı çok daha güçlü bir hale getirmeye çalışıyoruz, kendi ihtiyaçlarını belirleme noktasında inisiyatif almalarını istiyoruz. Örneğin, öğretmenlerimizin mesleki gelişim eğitimlerinde ilk kez okulları merkeze alan bir uygulama geliştirdik. Artık okullarımız kendi öğretmenlerinin mesleki gelişimlerine yönelik eğitim ihtiyaçlarını tespit edecekler” diye konuştu.

“Yarıyıl tatilinden sonra tüm okul yöneticilerimize yönelik kapsamlı eğitimler başlatacağız. Liderlik eğitimlerinden iyi uygulamaların yaygınlaştırılmasına ve bütçenin verimli bir şekilde kullanımına kadar okul yöneticilerimizi sürekli destekleyeceğiz. Yöneticilerimize liderlik eğitiminin yanı sıra, okul kültürünü geliştirmeye yönelik psikososyal eğitimler, şiddeti engellemeye, bağımlılıkları önlemeye ve yabancı uyruklu öğrencilerin uyumuna yönelik eğitimler vereceğiz” diyen Bakan Özer, “Okul yöneticilerimiz kendilerini mesleki olarak geliştirdikçe bu durum okullarımıza da yansıyacak ve nihayetinde eğitimin kalitesi de sürekli olarak artacak” ifadelerini kullandı.

 

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.

 

  • 4 30
  • 29 Ocak 2022 15:23 14.802
  • Aktif Haberler
  • overdozz
    01 Şubat 2022 14:17
    0 1
    bize eğitim vermeyin ek ders verin. tüm işi omuzlayan okulda tek çalışan müd yrd ler olarak yalnızız..
  • denizbeyaz
    31 Ocak 2022 12:51
    4 0
    Öncelikle sürekli boya, badana ve inşaat işleriyle uğraşmak yerine (bunlar da gerekli tabi ama sürekli bu işlerle, sadece bu işlerle uğraşan idareciler var) eğitim ve öğretimin kalitesini arttıracak yatırımlara ve çalışmalara yönelinmesi taraftarıyım. Vizyon azizim, vizyon.
  • Kozmiktarihci
    30 Ocak 2022 23:54
    4 4
    Önce yöneticilerin özluk hakları mesela ek ders eşitligini sağla
  • hektor07
    30 Ocak 2022 20:22
    15 1
    Eğitimdeki bütün sorun öğretmen ve yöneticiler zaten.
    Bravo sayın bakan.
  • halisane42
    30 Ocak 2022 20:07
    4 8
    Sayın Bakanım, işe önce branşçı idareciler üzerindeki fiili ders mecburiyetini kaldırıp sınıfçı idarecilerle eşitleyerek başlamanız muhteşem ve daha önemlisi âdilane olurdu!!? Bu yapılacak; zaten artı bir katkı değil olması gereken şeydir.
  • aspercasper
    30 Ocak 2022 01:18
    13 1
    Okulların bütçesi mi var ki etkili ve verimli kullanalım sayın bakanım. yıllardır olmayan bütçeyi nasıl idare edeceğimizle ilgili stratejik plan hazırlayıp duruyoruz. Okul yöneticiliği kariyer meslek değil ki bu kadar önemsiyorsunuz. Ha eğer bu kadar önemli olduğunu düşünüyorsanız neden halen GİH sınıfına almıyor ve görevlendirme çalıştırıyosunuz. Neresinden tutarsak garip geliyor işleyişimiz bana.
  • Harmoni
    29 Ocak 2022 23:47
    20 3
    Tüm olumsuzluklar,okul idaresinden kaynaklanıyor.Pandemi de onlar yüzünden bitmiyor bence.
  • bekhas
    29 Ocak 2022 17:36
    26 4
    Kamuda, çalışan iş yapmasın diye her türlü angarya yaptırılır.
    Sonra da niye verim düşük!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK