Bakan Özer: Yeni Sistemde Öğrenci Seviyesini Kendisi Görecek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir şekilde ders anlatması için destekleyici mekanizmaları devreye sokmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanda bir dijital platformu öğretmenlerimizle buluşturacağız. Orada da öğretmenlerin eğitim süreçlerinde öğrencilerin bireysel kazanımlarını değerlendirmesiyle ilgili bir mekanizmaya geçeceğiz” dedi. Bakan Özer, 5’incisi düzenlenen Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri’nin ilk gününde 81 ilden katılım sağlayan 500 İlkokul ve Ortaokul yöneticisiyle bir araya geldi.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre; Bakan Özer’in yanı sıra İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Geliştirme ve Yetiştirme Genel Müdürü Cevdet Vural ve Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Tuncay Morkoç da 8 Ekim’e kadar devam edecek olan seminere katıldı. Şu ana kadar 3 bin okul yöneticisiyle buluştuklarını belirten Bakan Özer seminerin açılış konuşmasında şunları söyledi:

ÖĞRENCİLERİN GELİŞİMLERİ ELEKTRONİK ORTAMDA İZLENECEK

“Okullarımız çok daha güçlü, okul yöneticilerimiz eğitim kapasitesi çok daha güçlü olan sürekli bir eğitim ortamında çalışmaya devam edecekler. Öğretmenlerimizin meslek ve kişisel gelişimlerini sürekli destekleyeceğiz. Öğretmenlerimizin çok daha kolay bir şekilde ders anlatması için destekleyici mekanizmaları da devreye sokmaya devam ediyoruz. İnşallah yakın zamanda da bir dijital platformu öğretmenlerimizle buluşturacağız. Orada da öğretmenlerin eğitim süreçlerinde öğrencilerin bireysel kazanımlarını değerlendirmesiyle ilgili bir sisteme geçeceğiz. Yeni geliştirdiğimiz sistemde öğrenci derslerinde hangi seviyede olduğunu kendisi görecek. Öğretmen de öğrencisinin gelişimini elektronik ortamda sürekli izleyebilecek.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİ TARİHİN EN YÜKSEK ORANINDA

2020 yılını öğretmen başına ortalama 44 saatlik eğitimle tamamladık. 2021 yılında bu yaklaşımları yeni sisteme dahil etmeye başladık. Öğretmen bilişim ağlarını devreye soktuk, okul temelli mesleki gelişim eğitimlerine bir anda öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin inanılmaz bir teveccüh gösterdiklerini gördük. Ve 2021 yılını öğretmen başına düşen eğitimi 92 saatle kapattık. 2022 yılı hedefimiz öğretmen başına eğitim saatini 150 saate çıkarmak. Daha 10’uncu aydayız daha önümüzde 3 ayımız var ve şu anda öğretmen başına eğitim saati 192 saate ulaşarak tarihin en yüksek oranına çıktı. Eğer bakanlık öğretmenlerini, okul yöneticilerini dinler, kulak kabartır, taleplerini yerine getirirse öğretmenlerimizin kişisel gelişimiyle ilgili hiçbir problemi kalmaz. İşte bundan güç alarak artık her geçen gün yeni yaklaşımlarla öğretmenlerimizi desteklemeye devam edeceğiz.

İSTANBUL’DA YÖNETİCİ AKADEMİSİ KURDUK

Okul yöneticilerimizi de sürekli desteklememiz gerekiyor. Mevzuatlarla, süreçlerle ilgili her türlü bilgilendirme, aynı zamanda okul yöneticilerimizin özellikle liderlik özelliklerini güçlendirmesi, rol modeli olarak okullarında kendilerini gösterebilmeleri için kişisel gelişimlerine çok daha fazla ağırlık vermemiz gerektiğine karar verdik. İstanbul'da Yönetici Akademisi kurduk inşallah yakın zamanda da binasını aktif hale getireceğiz. Tarih, Kültür ve Medeniyet Bilinci Seminerleri ile İstanbul'a ilk kez gelen okul yöneticilerinin olduğunu gördük. O zaman dedik ki bu işi okul yöneticilerimizin İstanbul buluşmalarıyla bitirmeyelim öğretmenlerimizin de İstanbul buluşmalarına başlayalım. İşte geçen hafta ilk öğretmen İstanbul buluşturmalarını gerçekleştirdik. Ama öğretmen sayısı çok yüksek olduğu için bunu sadece İstanbul'da yapmayacağız. Daha farklı illerimizde de Çanakkale'de, Bursa'da, Konya'da, Gaziantep’de Türkiye'nin farklı noktalarda da inşallah yaygınlaştıracağız.

BU EĞİTİMDEKİ DÖNÜŞÜMÜN TAÇLANDIRILMASI

Öğretmenlik meslek kanunu bu haliyle son değil, sadece bir başlangıçtır. Sonrasında ilavelerle, iyileştirmelerle yol alacak. Ama önemli olan öğretmenlik meslek kanunun olmasıdır. 20 yıllık eğitimdeki dönüşümün aslında taçlandırılmasıdır. Hükümetimizin de Milli Eğitim Bakanlığının da öğretmene ne kadar değer verdiğinin en somut göstergelerinden bir tanesi. Şimdi Öğretmen Meslek Kanunuyla ilgili diğer haklar ve kariyer sistemiyle ilgili düzenlemeler inşallah 2023 ve 2024 yılında yeni ilavelerle devam edecek. Bizim derdimiz öğretmenimizin sürekli yanında olmak, onun koşullarını iyileştirmek, çok daha sağlıklı ortamlarda çalışmasını sağlamak. Bizim başka hiçbir derdimiz yok.”

 

  • 2 40
  • 06 Ekim 2022 14:06 6.939
  • Aktif Haberler
  • ncukaci
    10 Ekim 2022 23:14
    0 0
    Bilişimle uyuşmak gerek elbette. Son 10 yıldır atı alan Üsküdar' ı geçerken neredeydiniz demezler mi adama? Çok geriden geliyoruz çok. Sorunların önceliklerini karıştırıyorlar hep. Şah damarımız kesilmiş, baş ağrısı için Parol verdik nankörlük etmeyin diyorlar.
  • nurdan90
    08 Ekim 2022 10:58
    14 2
    Tarihin en büyük öğretmen eğitimini bilgisayarlar sesi kısık halde duvarlara yaptı.Bakanlık hala deve kuşu rolü yapıyor.
  • nurdan90
    08 Ekim 2022 10:56
    13 2
    Evet dönüşüm şart ancak bu dönüşüm bakanlıkta şart.Öğretmenlerinden ve öğrencilerinden bu kadar uzak bakanlık kimin için durmadan içi boş projeler üretiyor? Kimin için?
  • korhan83
    07 Ekim 2022 19:03
    4 2
    Bence sorun sistemde hadi değiştirelim olmazsa seneye yine değiştiririz. Olmazsa yine...
  • 17asd
    07 Ekim 2022 16:17
    10 2
    herkese istediği diplomayı 4. sınıfa gelince verelim, 16 yıl yormayalım çocukları
  • romeoly
    07 Ekim 2022 13:56
    4 2
    Resim nereden acaba pakistan ya da iran eğitim şurasından falan mı?
  • bekhas
    07 Ekim 2022 12:10
    3 2
    Bakanımız ders eğitimhaneyi keşfetmiş anlaşılan.. :D
  • sevmelek
    07 Ekim 2022 09:59
    3 2
    Şu anki sistemde göremiyor demek ki...
  • bezgin1
    07 Ekim 2022 00:00
    9 1
    Benim yıllardan beri anlam veremediğim bir husus var: Bu ülke yıllardır Avrupa nın giyimini kuşamını,bilimini,sanayisini,tıp alanındaki yenilikleri,askeri alanda yenilikleri,kanunlarını,sinema sektörünü,aklınıza gelecek her alanda her şeyini örnek aldı ,taklid etti veya uyguladı. Ama ne hikmetse Eğitim-Öğretimde hep yerinde saydı,sürekli yeniliklere kapalı yani Avrupa yı hiç örnek almadı. Daha ders kitaplarının baştan sağmalığını halledemedik. Gerisini varın siz düşünün. İnsan hiç mi bir proje üretemez yıllardan beri. Hep kulaklar tıkalı.
  • smyi
    06 Ekim 2022 20:17
    18 3
    Öğrencinin seviyesini kendisinin görmesi yeterli değil, kendi notlarını da versinler. Yetmez, öğretmene de not versinler.
  • KDesigner
    06 Ekim 2022 19:16
    14 2
    Öğretmenler zaten eğitim fakültelerinde eğitimlerini almışlar. Bunun dışında kanıtlanmış yeni eğitim kuramları veya yöntemleri sürekli keşfediliyor da bu yüzden mi sürekli öğretmenlerin eğitilmesinden bahsediliyor? Diyelim ki öyle, tıp,hukuk, polislik,ekonomi vb alanlarında da yeni birçok şeyler keşfediliyor ama hiç kimse bu alanlarda çalışan, bu meslekleri yapanların eğitilmesinden bu kadar bahsetmiyor
  • kirkyedi
    06 Ekim 2022 18:23
    7 2
    Demek 500 öğretmen sınav olmasın dememiş o da deginmemiş😁Her toplantıda dile getirir oysa!!
  • Şevkiyat
    06 Ekim 2022 17:12
    2 22
    Teşekkürler bakanım...
  • Oddo38
    06 Ekim 2022 17:02
    40 4
    Söylediği her şey, yaptıkları her proje ya da site bir tek bana ters, antipatik geliyor olamaz.
    Bir çok arkadaşın böyle hissettiğine eminim.

    Sanki çok çok uzun yıllar bakanlık yapmış gibi yüzü erkenden eskidi. Israrla öğretmenleri yok saymasından, öğretmenin hiç bir özlük hakkından bahsetmemesinden sanırım.

    Her bakanlık kendi çalışanlarına sahip çıkıp onların haklarını savunurken bizim bakanlar, kendilerinin eğitimle zerre alakası olmadığı halde, öğretmenleri eğitmekten başka cümle kurmuyor.


    Her şey mükemmel öğretmen arızi...

    Ben İçişleri Bakanı'nın çıkıp da "Uyuşturucu, hırsızlık, asayiş çok yayıldı. Polislerimizi bu konuda eğiteceğiz." dediğini, Sağlık Bakanı'nın "Sağlık çalışanlarını eğiteceğiz, modern sistemin ötesinde kalmalarını önleyeceğiz. " dediğini hiç duymadım.
    Ya da başka bakanlıkların çalışanlarına köle muamelesi yaptığını hiç görmedim.

    Ama Milli Eğitim Bakanlarının söylemleri hep aynı: "Öğretmenleri eğiteceğiz.", "Öğretmenlere şu eğitimleri vereceğiz."

    Asıl derdimiz olan geçim hariç her konuda topu öğretmene atıyor her Milli Eğitim Bakanı.

    Öğretmenler maaşlarına birlikte eriyor.
    Bu tür öğretmeni anlamayan bakanlardan artık bıktık.
    Öğretmenlik yapmış, sınıf havası solumuş, cebinden yol parası vermiş birisi bakan olmadan hiç bir şey 1 adım bile ileriye gitmeyecek.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK