Bakan Selçuk: 7 Bin Köy Okulu Öğretmenine Destek Vereceğiz

Milli Eğitim Bakanlığı, köy okullarında görev yapan öğretmenler için yeni bir proje başlattı. Projeyle, öğretmenlerin mesleki gelişimlerine destek verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sabancı Vakfı iş birliğiyle “Köy Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı" hayata geçirildi. İlk etapta 400 öğretmen eğitici eğitimi aldı.

Eğitim alan öğretmenler, görev yerlerindeki meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktaracak. Bu şekilde köy okullarında görev yapan 7 bin öğretmene mesleki gelişim programı verilecek.

Köy okulu öğretmenlerinin mesleki gelişimleri için iki yeni kitap hazırlandı.

“Köy Öğretmeninin Başucu Kitabı"nda ve “Birleştirilmiş Sınıflar İçin Etkinlik Kitabı"nda köyde yaşam ve müfredata yönelik etkinlik önerileri yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, projeyle ilgili konuştu:

"Bu kitapları çok önemsiyorum. Bunları sadece eğitim olarak değil, somut ürün olarak içini açtığımızda, yıl boyu kullanabileceğimiz etkinlik kitabı olarak ve bunun dışında mesleki gelişim programı olarak önemsiyorum."

Pilot uygulamasına başlanan proje, önümüzdeki günlerde Türkiye genelinde yaygınlaştırılacak.

 

TRT Haber

  • 7 25
  • 27 Aralık 2019 09:54 14.701
  • Aktif Haberler
  • ogretmen15
    31 Aralık 2019 13:22
    0 0
    markknopfler adlı arkadaşın yorumuna çarpı atanları çok merak ettim neden çarpı attılar acaba bu yoruma
  • gokhan67
    31 Aralık 2019 11:23
    3 0
    başlığı okuyunca ben de köydeki meslektaşlarımıza lojman, ek ders, hizmet puanı konularında iyileştirmeler, okulların baştan bir elden geçirilmesi boya badana, tadilat gibi, bir de birer dizüstü bilgisayar verecekler falan zannetmiştim. Çok mu hayalperestim ne?
    hiç unutmuyorum köyde çalıştığım ilk yılımda gelen müfettiş bayrağı burda dalgalandırıyorsun ya o yeter öğretmenim demişti... ne projeler yapılır edilir bilmem de artık hep benim öğretmenimden fedakarlık beklenmesin.
  • peternorton2
    30 Aralık 2019 22:22
    0 0
    @pofpor
    Şener Şen Muş Malazgirt Fenik Köyünde öğretmenlik yapmış. Karayazı ya yakın.
  • venharun
    30 Aralık 2019 21:45
    4 0
    Biri gelip bilmiş bilmiş bana konuşacak zorla dinleyeceğiz imza atmak için arkadaşlar ile yarışıp oradan çıkacağız okula döndüğümüzde yine aynı sefalete devam yani.. lafla peynir gemisi yürümez. Önerim ise orda çalışmanın bana faydası ne olacak ve extra gayret için ödülüm ne.. inanın çok çalışan insanı sevmiyorlar yapılan hak için ama kul da eline sağlık desin (burda kuru lafa varim) sonra küsüp burdan yorum yapican anca..
  • deepblue_cv
    30 Aralık 2019 15:01
    3 0
    Tamam öğretmene eğitimi verdiniz ya sonrası için planlar nedir asıl onu merak ediyorum. Okulun şartlarını iyileştirmek gerek öncelikle. Sonra eğitime daha fazla bütçe ayırmak lazım. Sürekli yardım dileniyoruz, hiçbir şeye ödenek çıkmıyor. Evrak ve temizlik işleri hem ders zamanını hem enerjimizi fazlasıyla tüketiyor.
  • spidercont
    30 Aralık 2019 14:02
    5 0
    köy okulumu kaldı diyen arkadaşa "yüksek sesle" ve "hepbir ağızdan" gülelim lütfen.hali hazırda ülkemizde ilkokul eğitiminin %30 u birleştirilmiş sınıflarda gerçekleştirilmektedir.
  • melek523
    30 Aralık 2019 12:48
    9 0
    Köydeki öğretmene önce bir lojman, yakıt, araç gereç konusunda destek, okula ihtiyaçları için biraz para, siz hiç karışmayın gerisini kendi götürür.
  • aynuruyar
    30 Aralık 2019 11:04
    4 0
    Köyde çalısıyorum ve şöyle bir algı var:iyi öğretmen olsaydı şehirde çalısırdı.(aynı köyde 11.yılım)
  • zekirdek
    30 Aralık 2019 10:46
    1 0
    allah yardımcıları olsun...inşallah söylenilenler yapılır
  • göbekligeneral
    30 Aralık 2019 09:57
    4 0
    Ankara'dan Kızılay'dan konuşmak çok kolay.Gelsin benim gibi şemdinli'nin köylerinde 7 yıla yakın görev yapsınlar,ondan sonra konuşsunlar.köy öğretmeninin derdini en iyi ben anlarım.
  • streaky
    29 Aralık 2019 23:31
    15 0
    ilçeye 37 km, 6 haneli bir köyde 2.5 yıl öğretmenlik yaptım. Başıma şöyle geldi böyle gitti diyemem çünkü bir meslektaşım bebeğini kaybetmiş (ccetin) ondan utancıma birşey yazamam Allah rahmet eylesin.Zira abartıyor ya diyene şunu söyleyeyim ambulans güvenlik sebebiyle oraya gelemez(Bizzat yaşadım).Varın siz düşünün.
    Tek diyeceğim beni o köyde bir adam tuttu o adam olmasaydı duramazdım zaten de tutmazlardı.Hala da görüşürüm ayda bir de olsa konuşurum babam gibi de severim.İyi insanlar iyi ki varlar.
    Şimdi oralarda elektriksiz, mum ışığında, yatmadan önce ailesiyle vs konuşmuş, sobaya bir iki odun daha atmış, korkmamaya çalışan, üzülmemeye çalışan genç meslektaşlarım var.Allah onlara ve sevdiklerine sabır versin.Rabbim onları o bölgeden olup koltuğuna oturduğunda kendini yedi köyün ağası zanneden idarecilerin baskılarından, her fırsatta onları siyasi ve etnik sebeplerle pskolojik baskıya maruz bırakan ve yolunacak kaz olarak gören şahsiyetsizlerden korusun
    .
  • sanayici
    29 Aralık 2019 22:57
    4 1
    küçük köylerin birleştirilmesi şart. 3-5 çocuk için öğretmenide harcamanın bir anlamı yok. yazık değil mi bu insanlara? anca gaz verip köleliğe mecbur ediyorsunuz. artık o eski devirler geçti. bu kadar dağınık ve ulaşılması güç köylere okul yap, altyapı yap, yol yap kolay değil. ilkokul bitti sonra ne olacak? bunu ortaokulu var lisesi var.
  • zeugma
    29 Aralık 2019 22:23
    9 0
    Benim çocuklarım ve anneleri köyde kalıyor ben de ilçe merkezindeyim . Iki çocuğum hastalanınca ambulans kış günlerinde 7 saatte ulaşabiliyor köye . Gece kızımın ateşi cikinca ulaşamıyorum onlara gün doğmadan . Haftanın 5 günü köyde . Iki günü ilçeye geliyorlar . Gittiklerinde her hafta arkalarından ağlıyorum . Oğlum bana bisküvi alıyor . Baba biz koydeyken sen aç kalma diyor . Köyde sağlık ocağı yok . Bakkal yok . Bu öğretmenlerden ne verim alınabilir sizce ?
  • badapli
    29 Aralık 2019 22:07
    8 1
    köy öğretmenine düzgün bir lojman..Lojman olmayan yerlere ise yol ücreti verilmesi gerekir..Sosyo- ekonomik olarak desteklenemeyen köy öğretmeni verimli olamaz. Zten çoğu köyde de ücretli öğretmenler var.
  • sadece50
    29 Aralık 2019 19:32
    9 0
    köy öğretmenleri özellikle birlestirilmis sinifli köy okullarinda tek basina yasam mucadelesi veren öğretmenler hicbir zaman malesef hakettigi degeri goremeyecek.
  • ercan_45
    29 Aralık 2019 19:31
    8 8
    Arkadaşlar olumsuz yorum yapmadan önce biraz da katılımcı ve olumlu olsak keşke... Bu program KODA tarafından zaten uygulanıyordu. Bakanlık KODA'yı davet ederek desteklemeye karar verdi ve protokol imzalandı. Koda nedir? Ne iş yapar ? araştırabilirsiniz. ........yıldır köy öğretmeniyim diyen arkadaşlar sizi düşünen birilerinin olması sizi rahatsız etmemeli. Kitap bizzat yıllarca köylerde çalışmış öğretmen arkadaşlar (3 tanesini tanıyorum) tarafından yazıldı. Uzmanlar destek verdi. Köy öğretmeni mi var diyenlere cevabım evet var. Siz göremesenizde var. Bundan ne olur diyenlere cevabım koca koca apartmanlar bile küçük küçük tuğlalardan oluşuyor. bu da bir basamaktır. Buyrun eleştirmek yrine sizi de KODA'da görelim. Siz de destek olun. Ya her gün karanlığa küfredersin ya da kalkıp bir mum yakarsın. Koda bir mum yaktı sen ne yaptın?...
  • php_korsan
    29 Aralık 2019 09:21
    15 3
    Hepinizin yazdıkları doğru.Köy, öğretmenlik öğrenmek için çok özel bir yerdir.Merkezin en kral öğretmeni yanıma köye gelsin bana hiç bir şey öğretemez.Bu yüzden köy okuluna akıllı tahta ve internet; köy öğretmenine yüksek ücret ve hizmet puanı vereceksin.Bu iş bu kadar.Nokta
  • tahir1699
    29 Aralık 2019 03:04
    3 20
    Köy öğretmeni mi kalmış? Onlar artık nostalji oldu? Köy dediğiniz yerler en az beş öğretmeni olan büyük yerleşim yerleri. Onların da çoğu şehre gidiş-geliş yapıyor. Gerçek köy öğretmenleri bir-iki öğretmeni olan köylerdir. Oralarda zaten kapatıldı. Allah rahmet eylesin.
  • tahir1699
    29 Aralık 2019 02:57
    4 1
    Laf laf laf... Başka bir şey yok.
  • ccetin
    29 Aralık 2019 01:00
    54 1
    Herkes anlatmış ben de biraz karalayayım.
    Eşimle evlendikten sonra 37 ekran TV+çekyat+ 1 masa 2 sandalyeyle kuş uçmaz
    kervan geçmez bir köyde 5 yıl kaldık. Bu 5 yılda yaklaşık 100 civarı fare vb. kemirgen halletmişimdir. Kışın o -25 30'larda sınıfta çocuklarla nerdeyde sobayı kucaklardık. Adam gibi yol olmamasından anne karnındaki bebeğimizi kaybettik. Annemin cenazesine yetişemedim. Ben 30 yaşından sonra o izbe lojmanda bronşit oldum.Bu 5 yılda birbirinden sevimsiz müfettişlerle karşılaştık. Daha elektriksizliği susuzluğu saymıyorum. Yani şunu demek istiyorum. Köy öğretmenliği sabır, emek , özveri,fedakarlık ve vicdan ister. Öyle çakma eğitimlerle, süslü güzellemelerle , pilot bilmemneyle olacak iş değil.
    Vatanın en ücra yerlerinde çalışan köy öğretmenlerine saygılarla...
  • unodeca
    28 Aralık 2019 22:26
    9 0
    Bu 7 bin köy yeni kuruldu herhalde.
    Okullarda yeni açılmış.
    Hatta öğretmenle ilk defa karşılaşılmış.
    Bundan önceki asırlar boşa geçmiş.
    Baylar bayanlar tren çoktan kaçmış.
  • mehmetalibozlu
    28 Aralık 2019 18:47
    2 4
    Pofpor 2002 2007 arası Karayazı E.duruca da çalıştım ben
  • pofpor
    28 Aralık 2019 17:30
    2 0
    @php_korsan
    "Sener Sen bile doğuda ihtiyac olan yerlerde 2 sene sınıf öğretmenliği yapmış"

    Erzurum-Karayazı-Aydınsu Köyü'nde çalışırken bayramlaşma için gezerken köyden bir kadının Şener Şen'in öğrencisi olduğunu öğrendik.
  • hakuscu
    28 Aralık 2019 15:29
    15 0
    Keşke öğretmenlerin yer değiştirme yönetmeliğini değiştirseniz hatta il içi sıraları çalıştırsanız da sınıf öğretmenleri artık merkezi yerlerde çalışabilse, emekli olanların yerine ilk atamalar gelmese. Birleştirilmiş sınıfta çalışmayan köy öğretmenliğini bilemez. Köy öğretmenliği öyle eğitimle olmuyor. Yaparak ve yaşayarak öğreniyor öğretmen. Bunları on üç yıldır köylerde çalışan bir sınıf öğretmeni olarak yazıyorum.
  • markknopfler
    28 Aralık 2019 14:50
    23 4
    Ben ,bir köy öğretmeniyim .1994 yılından bu yana 10 yıl ;5 sınıf bir arada ,tek öğretmen olarak her yıl bir başka dağın tepesinde en uzak okullarda çalıştım.Bizi ne arayan oldu ,ne soran oldu.Sadece teftişe ve puan vermeye geldiler.Köy muhtarını başımıza amir diktiler,gittiler.Muhtarın inisiyatifine bırakılarak yalnız bırakıldık.Günlerce aç kaldığımız ,kesme şekerle ayakta kaldığımız hatta ağaç kabuklarını yemeyi düşündüğümüz anlar oldu.Köy öğretmeni olarak devam ediyorum.Hiçbir beklentim yok,motivasyonum yok ,emeğim çok !
  • php_korsan
    28 Aralık 2019 14:06
    9 4
    Köy okullarına akıllı tahta ve interneti verdin mi en milli eğitim hamlesini baslatirsin.Daha geçen hafta Adana'nın bir köyüne öğretmene projeksiyon sattım adam ağlıyor ya.
  • php_korsan
    28 Aralık 2019 13:26
    6 7
    Prototipe silecek koymayı unutmuşlar.Bu bir.Sener Sen bile doğuda ihtiyac olan yerlerde 2 sene sınıf öğretmenliği yapmış
  • aretias28
    28 Aralık 2019 08:46
    10 1
    hepsine yerli ve milli olan elektrikli araba verin..
  • hasanaydınlı
    28 Aralık 2019 05:20
    12 1
    Eğri Cetvelden Düz çizgi çıkmaz...
  • hagrid34
    27 Aralık 2019 23:54
    18 0
    Ziya Selçuk bakan olduğunda umutlanan öğretmenler arkadaşlardan yorum alalım. Umudunuzu yitirdiniz mi ? Ah ah. Biz öğretmenler artık kurtarıcı aramayı bırakalım. Örgütlü mücadele etmeliyiz anlayın artık....1.000.000 öğretmen ama tepki koca bir sıfır ...
  • suleyman45
    27 Aralık 2019 21:15
    20 1
    Mesela şimdiye kadar şunun yapılması gerekirdi:

    Fatih projesindeki akıllı tahta kurulumuna öncelikle birleştirilmiş sınıflı köy ilkokullarından başlanabilirdi. Maalesef bizler göremedik bunu. Merkez okullarda ortaokul ve lise öğrencilerine oyuncak oldu. Bozdular bile.

    En azından fotokopi mak. geldi, ona şükrediyoruz artık.

    Bir de biz destek beklerken, büyükşehir kanunu ile birlikte mahalle(!) olunca, lojman kirası vermeye başladık. Virane, kutu gibi lojmana 225₺ veriyorum ve her yıl da zammı hiç ihmal etmiyorlar. Bu sene kendi imkanlarımla bir şirkete biraz tadilat yaptırdım.

    Bizim dertlerimiz bitmez, gören de olmaz.
  • dürüst
    27 Aralık 2019 21:04
    23 0
    Sayın bakan önemsiyorum dediyse, o işten çok da olumlu bir olduğunu beklemek hayal olur. Yine birilerinin oturduğu yerde aklına eğitim adına çok önemli proje gelmiş, pöh. o öğretmene önce içinde suyu olan bir sıcak bir sağlıklı bir lojman verin. Girdiğim lojmandan5 kürek hamam böceği ve hayatımda görmediğim haşereleri attım, yıllarca da bunlarla ve farelerle yaşadım.Leğende oturduğum odada banyo yapmaktan bıktım. Her şey dert köyde. 20 yılı köylerde geçti, şehirde çalışanla 1 puan farla çalıştık. köyde etkinlik miş neyle? Köyde imkan mı var? Önce Köy öğretmenin şartlarını iyileştirin sayın bakan. Bunu başarabilmeniz içinde sizin ve o bakanlık binasında koltukta oturanların sıkı bir eğitime ihtiyacınız var. Boşverin, size bu yaştan sonra bir faydası olmaz.
    Ama şu da bir gerçek ki meslekte 10 yılını devirmeyeni olgun öğretmen saymam. Seminerle falanda olacak iş değil bu.
  • tarkan555
    27 Aralık 2019 20:11
    28 0
    Neden bir yetkili de çıkıp köy öğretmenlerinin yaşam standartlarının iyileştirilmesine de destek vereceğiz demiyor ? Örneğin köy öğretmeni lojmanları kibrit kutusu gibi küçük taştan tahtadan biçimsiz karanlık değilde , öğretmen ders bitişi yorgun argın lojmana dönüp içine girdiğinde huzur bulduğu güzel modern lojmanlar yapın
    Günümüz şartlarında öğretmen ,sınıf öğretmeniyse o köyde 8-10 kalacak demektir .Bu tür öğretmenlerin 3 yıldan sonraki her yıl maaşında ve ek dersinde ekstradan %3 zam yapın . Öğretmeni bulunduğu yerde hayat standartlarında mutlu edin ki öğretmende hayat standardı ile uğraşmayıp doğrudan enerjisini eğitime versin ...
  • Unexpected
    27 Aralık 2019 20:07
    15 0
    Maalesef hicbirimizde umut, istek, idealistlik kalmamış.
    Bunun iyice arastırılmasi lazim.
    Insanlari bu hale getirenler bilsinler ki; bu gemide hepimiz variz. Cok paraları olmasi onlarin torunlarini kurtarmaz.
  • php_korsan
    27 Aralık 2019 18:29
    11 0
    Önce köy öğretmenlerinin moralini düzeltip prestijini yükseltin sonra eğitim kalsın.Ben şimdi köyde çalışacağım bana eğitime desteğe kurs almış öğretmen gelecek olacak iş mi?
  • Esermertcan
    27 Aralık 2019 17:08
    17 0
    Hudut mezralarında çalışırken karşı ülkeden görülecek 50x75 sadece bir TURK BAYRAĞI verseler Buna da razıydım. Geçtim ek dersi, parayı, güler yüzü, tatlı dili, kömürü, servisi...
    Değer verin
  • isikayhan
    27 Aralık 2019 16:06
    1 7
    Şu an mebbis’te bu konuda eğitici eğitimine başvuru var. İsteyenler başvurabilir
  • hayber_38
    27 Aralık 2019 15:43
    15 0
    +puan, +ekders, +maaş vermezler de +seminer +kurs, +eğitim +evrak, +görev verirler bence. Herşey daha güzel olsun diye abalıya vururlar yükü.
  • chn222
    27 Aralık 2019 15:13
    22 0
    Bu insanlar zaten her şartta öğretmenlik yapabilir belgesiyle ve diplomasıyla atandılar. Bence köy öğretmenlerine bir torba fazla kömür ve yol parası verin daha iyi olur.
  • chn222
    27 Aralık 2019 15:09
    11 0
    Önce onlara yol parası verin şehre gidip gelmek için...
  • kadriye71
    27 Aralık 2019 14:58
    11 0
    Gölge etmeyin, başka ihsan istemez. Ve sizden gelecek hayır Allah’tan gelsin...
  • nihatozev
    27 Aralık 2019 14:38
    5 0
    Hayırdır İnşaallah..
  • SINIFCI87
    27 Aralık 2019 14:27
    13 0
    Is basa gelince her sey ogreniliyor.kitaplarda yazmayan seyler bile
  • ordangeçenbay
    27 Aralık 2019 14:11
    19 0
    Köy öğretmenine iki torba kömür ver daha makbule geçer. Sonra devletin köylüye verdiği kömürü parayla satın almak zorunda kalmaz..
    Not: kendimden biliyorum
  • omala
    27 Aralık 2019 14:09
    12 0
    2020 de çözüm bulundu.iki kitap
  • smyi
    27 Aralık 2019 13:51
    18 1
    köyde öğretmen olduğunu hatırlamışlar ya. o da yeter.
  • harabeyim
    27 Aralık 2019 13:44
    18 0
    Köy öğretmenine, özellikle birleştirilmiş sınıf öğretmenlerine +puan +ekders +maaş vermeye başlayarak mesleki gelişimlerine destek verilebilir. Köy hayatına yabancı olan meslektaşlarımız için faydalı olabilir.

    Ekonomik hakları iyileştirilmemiş bir öğretmene verilecek eğitim, patinaj görevi görür...
  • göbekligeneral
    27 Aralık 2019 13:32
    13 0
    Halâ makyajla uğraşıyoruz boşuna geçiriyoruz vaktimizi.
  • sevmelek
    27 Aralık 2019 12:48
    16 1
    Köy Öğretmenlerinin Başucu Kitabı... Yıllardır Kimsenin Aklına gelmeyen çalışma en sonunda yapıldı...Seneye dert tasa yok.
  • oguz08
    27 Aralık 2019 12:14
    24 0
    "Mesleki gelişim... Mesleki gelişim..." Bakan bey mesleki gelişim alarak mı bakan oldu acaba?!
    Yoksa başka başka meziyetlerle mi?
    Bu şeytanlıklarla kim öğretmenin zamanını, enerjisini ve umutlarını çalıyorsa en büyük vatan haini onlardır. Kötülük planlasan eğitime bu kadar zarar veremezsin.

    Köy Öğretmenlerinin dertleri belli:
    *Yol masraflarının karşılanması
    *Ek hizmet puanı
    *İş yükünün azaltılması

    Başka ihsan istemez!
  • oguz08
    27 Aralık 2019 12:06
    27 0
    *Destek vermek istiyorsan her gün şahsi aracıyla gidip gelen öğretmenlere en azından yol parasını ver.
    *Evinin yanındaki okula giden öğretmenle aynı hizmet puanı verme!
    *Müdür Yetkili olanların evrak ve iş yükünü azalt. Milli Eğitim Müdürlükleri'nde, çayhanede mesai dolduran arkadaşlar yapsın birleştirilmiş okullardaki müdür yetkili öğretmenin işlerini ki onlar da derslerine zaman ve enerji ayırabilsin!

    Eğitimini al kendine ve bu eğitim fikrini çıkaranlara ver bakan bey... İhtiyacımız olan son şey eğitim. Temel gereksinimlerimizi karşılamadığınız müddetçe yaptığınız her eğitim ayrı bir zulüm oluyor. Resen zulümlere tabii tutulmaktan bıktık.
  • NAZMANYA
    27 Aralık 2019 11:50
    18 2
    Önce seminerler için yolluk verin her gidiş gelişim 40 tl ye patlıyor. verdiğiniz kitabı sobada yakacağım.kimse bana birleştirilmiş sınıf güzellemesi yapmasın. biraz vicdanı olan anayasada eğitimdeki fırsat eşitliği ilkesini uygular ve birleştirilmiş sınıfları kapatır. beni idareci sınıfına sokan bakanlık, ben öğretmenim unutma destek eğitim odasını niye kapatmaya çalışıyorsun.
  • kayra.25
    27 Aralık 2019 11:48
    6 12
    Arkadaşlar KODA ve MEB işbirliği ile düzenlenen eğitimde ben de vardım. Eğitim oldukça faydalıydı ve köy okullarında da uygulanabilecek çok fazla etkinlik mevcuttu. Kitap içeriğinin bu etkinliklerden daha dolu olduğunu biliyorum. Herhangi bir platformda köy okulu ibaresinin geçmesi, bu uğurda eğitim verilip kitap basılması ve bu kitabın basılmış olmak için basılmamış olması güzel gelişmeler ama daha düzelecek çok şey var. İyi bir başlangıç olması dileğiyle...
  • cybermavi
    27 Aralık 2019 11:48
    15 0
    Bence pskikolojik destek verilse daha iyi 13 yilin son 7 yili tek basina ogretmenim.artik motivasyon diye bişey kalmadi.heralde bi 10 yil daha surer merkeze gecmek .bakalim 10 yilin sonunu gorebilecekmiyim
  • übübü
    27 Aralık 2019 11:44
    12 0
    Destek derken eğitim desteği mi kastediliyormuş? Enteresan.. Köy öğretmeni derken okul eksiklerini karşılamak için destek zannetmiştim ve sevinmiştim
  • müdürümsü
    27 Aralık 2019 11:28
    13 0
    Köy öğretmenleri için yapılacak en iyi işi arttırımlı hizmet puanı vermektir. Gerisi boş!!!
  • volkankaz
    27 Aralık 2019 11:27
    6 12
    Köy Öğretmenleri Mesleki Gelişim Programı eğitiminde yer alma fırsatım oldu. Eğitimciler alanlarında uzmandı. Bana büyük katkısı oldu. Faydalı olacağına inanıyorum.
  • MümkünDeğil
    27 Aralık 2019 11:26
    16 2
    Köy öğretmenine kitap hazırlayan köy görmemiş sınıfa girmemiş akademisyenler olacak muhtemelen.Köy öğretmenleri iyi okuyun haa!çok şey var bilmediğiniz..(not 9 yıldır köy öğretmeniyim)
  • spidercont
    27 Aralık 2019 11:24
    20 0
    siz aslan ,siz kaplan, fedakarsınız ,cefakarsınız ,hakkınız ödenmez bizde
    o yüzden ödemiyoruz diyorlar. Hep laf, hep gaz... Ödeme yok, puan yok ,belgeli teşekkür yok.
    Yine bi icat çıkarırlar hizmetiçi eğitim diye, her gün il merkezine 70 km git gel ,yolluk yok ücret cepten...
  • sinan54
    27 Aralık 2019 10:57
    21 0
    10 yıldır BSİO'da çalışıyorum, yıllık hizmet puanı 10. İlk yıl müfettişlere söyledim bu işin zorluğunu ve hiç bir getirisi yok dedim-puanı kastettiğimi de belirttim aldğım cevap "Devlet maaş veriyor ya daha ne getirisi bekliyorsun?" gibi veciz bir ifade oldu.
  • php_korsan
    27 Aralık 2019 10:51
    14 0
    Köy öğretmeni kitabı ne yapsın o zaten sahada işin içinde.Merkezden bu eğitimi alıp gelmiş bir öğretmen zerre kadar faydası dokunamaz.
  • suleyman45
    27 Aralık 2019 10:34
    10 0
    İlk defa bir cümle içinde adımızın geçmesi güzel.
  • Unexpected
    27 Aralık 2019 10:32
    8 1
    Egitim cok iyi cok faydalı. Ama farkli sekilde destek verilmezse, ogretmen egitimi alsa bile ilk firsatta tayin isteyecegi icin yarari olsa bile az olacaktır.
  • php_korsan
    27 Aralık 2019 10:18
    11 2
    Ben bakan olsaydım bu projeyle emekli olmuş eski öğretmenleri ücret vererek böyle yerlere gönderip öğretmene destek olmasını saglardim.Benim ömrüm köylerde geçti.Bana seminer almış hayatında hiç bir 15 sene köyde çalışmamış bir öğretmen gelip de bana destek olamaz hatta elime su bile dokemez.
  • php_korsan
    27 Aralık 2019 10:15
    24 0
    Hep bir mesleki gelişim duyuyorum.Senelerdir var bu işler.Koy öğretmenine internetli sıcacık bir lojman yap.Uzaktan yüksek lisans hakkı ver.Ustune bir de bol bol hizmet puanı ve ücret ver.İste o zaman tadından yenmez köy öğretmenliği
  • uNNamed
    27 Aralık 2019 10:10
    29 0
    Köy öğretmenlerinin bu destekten daha çok başka desteklere ihtiyacı var.Neden bunlar bilindiği halde icraat yapılmıyor.
  • askan4040
    27 Aralık 2019 09:59
    47 0
    Köy okullarına, özellikle birleştirilmiş sınıflı tek öğretmenlere ya ek ders ya da hizmet puanı artırımlı verilmeli. Hadi diyelim ek derse Hazine sıcak bakmıyor. Fazla hizmet puanına hangi bakanlık karşı çıkıyor acaba(!)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK