Bakan Selçuk: Amacımız Okulları Açmak

Okullar ne zaman açılıyor? Merak edilen soru geçtiğimiz akşam CNN TÜRK’te Ahmet Hakan’ın konuğu olan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soruldu. Öğrenci ve velilerin merakla beklediği “Okullar ne zaman açılacak?” ve “Okullar açılacak mı?” sorularına Bakan Selçuk’tan net açıklama geldi. İşte, merak edilen detaylar…

OKULLAR AÇILACAK MI?

Bakan Ziya Selçuk, pandemi sürecinde eğitim sisteminin nasıl işleyeceğine yönelik 4 senaryo üzerinde çalıştıklarını anlattı.

Bu senaryolardan birisinde okulların kısıtlamasız şekilde tamamen açık olması halinde neler yapılacağının ele alındığını belirten Selçuk, ikinci senaryoda okulların tamamen kapalı olduğunu, derslerin online olarak verilmeye devam edildiğini söyledi.

Üçüncü senaryoyu, "Seyreltilmiş" olarak tanımlayan Selçuk, bu senaryoda okulun belirli günlerde açık olması, sınıf mevcudunun farklı günlerde sınıfa gelmesi, ders saatinin azaltılması, müfredatın seyreltilmesi, derslerin bir kısmının okulda, bir kısmının evde online olarak izlenebilmesi gibi alternatiflerin yer aldığını kaydetti.

Selçuk, dördüncü senaryonun ise sadece riskli illerde önlemlerin alınıp, kalanında kısıtlamasız sistemin uygulanması konusunun ele alındığını paylaştı.

Bu senaryoların kesinleşmiş konular gibi algılanmamasını isteyen Bakan Selçuk, "Bu kesinleşmiş bir şey değil, bu bir senaryo. Biz her duruma hazırlıklıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine toplanacak, bütün bakanlıklar nasıl bu meseleye dört elle sahip çıkıyorsa Milli Eğitim de çıkıyor. Cumhurbaşkanımız bütün verileri gördükten sonra Kabine'de yaptığı tartışmalarla istişarelerle ortaya bir karar çıkıyor. Bu kararı biz toplumla 'Şunu yapacağız.' diye paylaşacağız, zamanı gelince." dedi.

OKULLAR 31 AĞUSTOS’TA AÇILACAK MI?

“31 Ağustos’ta okullar açılacak mı?” Merak edilen soruya Bakan Selçuk’tan gelen yanıt şu şekilde:

Şimdiden 2 ay sonrası için net bir şey söyleyerek hiçbir şeyi bağlamamak lazım. 2 ay sonrasında ne olacağını bilmiyoruz ki.

O yüzden de bu meseleyi bütünsel olarak düşünmek lazım. Biz gerçekten Bilim Kurulu ile ilişkilerimize baktığımızda öğretmenlerimize illerdeki yöneticilerimize baktığımızda özgüvenimiz yükseliyor. Açmamak gerekiyorsa açmamak ile ilgili gereken yapılır.  Açılması gerekiyorsa açmak ile ilgili gereken yapılır. Bizim amacımız okulları açmak. 31 Ağustos’ta okulları açmaya hazırız.

Bizim niyetimiz sonuçta belirli bir riski ortadan kalkması halinde eğitimi devam ettirmektir.

 

  • 2 9
  • 23 Temmuz 2020 10:52 3.748
  • Aktif Haberler
  • delininbiri
    24 Temmuz 2020 08:49
    0 0
    Özel okullar 1.siniflar için uçuk fiyatlar istiyor diye duydum. Fırsat dünyası.
  • Matkap89darbe
    23 Temmuz 2020 22:39
    6 2
    Esim ev hanimi 65 aylik da cocuxug var okullar acilirsa hanimi anasi gile yollarim cocugum da gider anasiyla ben okula gidip eve gelemem ya da evde kimse olmamali .
  • mrcmrt
    23 Temmuz 2020 19:12
    9 1
    Özel okulların kayıt durumlarından bahsetmiş mi acaba. Doluluk oranı yüzde kaç olmuş
  • karanlıksevdam
    23 Temmuz 2020 17:59
    15 1
    Tamamen özel okul kayıtları ve sermaya için...
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK