Bakan Selçuk: Okullarımızı 21 Eylül'de Açma Çabasındayız

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, "Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız. Hazır olan okullara 'Okulum temiz belgesi' veriliyor. Tüm koşulların simülasyonunu yaptık. Okulların öz değerlendirme yapmasını da istiyoruz. Bu bir süreç ve sürdürülebilirlik çok önemli. Velilerimize nasıl destek olabileceğimizi de planlıyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından satır başları şöyle:

  • Okullarımızı 21 Eylül'de açma çabasındayız. 2 bin denetmen eğitildi. Bize 'Şu kademelerde riskin olmadığı söz konusudur' denildiğinde biz o kademelerde açarız.
  • Hazır olan okullara 'Okulum temiz belgesi' veriliyor. Mekansal ve müfredat olarak seyreltme olabilir. 
  • Her çocuğumuza ulaşmak bizim sorumluluğumuz. Video konferans ile ders veren 3 ülkeden biriyiz. 
  • Okulun hangi mekanında ne yapacağız, nasıl yapacağız, öğretmenler neye dikkat edecek, okul yöneticilerin alması gereken önlemler nelerdir, servis araçları için alınması gereken önlemler nelerdir... Tüm bunları ayrıntılı olarak ortaya koyup simülasyonlarını yaptık.
  • 2000 denetmenin eğitimi söz konusu oldu, eğitimlerini aldılar. 2000 denetmen okulların hazır olup olmadığı konusunda, hangi tedbirlerin alındığı, hangi okulların ne ihtiyacı olduğu konusunda belirli kontrol listeleri dayalı olarak da ortaya koyuyorlar. Hazır olan okullarımız için de böyle bir belge düzenlememiz söz konusu.
  • Bu bir süreç ve sürdürülebilir çok önemli.
  • Velilerimize nasıl destek olabileceğimizi de planlıyoruz.
  • Dezenfektan ve maske temini de söz konusu.
  • Toplumun tamamından bu konuda destek bekliyoruz.
  • Okullar açılmazsa biz neyi kaybederiz, neyi kazanırız diye çok ciddi düşüncelerimiz var. Bu anlamda da bilim insanlarıyla görüşmelerimiz var.
  • Çocuklarımızın sağlığını biz önemsedikçe velilerimizin de okullara olan güvenini artacağına eminiz.
  • Bizim coğrafyamızda oynanan oyunların listesini çıkardık. Bunların için temazsız oyunlar diye bir kitapçık hazırladık. Bu oyun başlarında da bir okulda denedik. Tüm Türkiye'de yaygınlaştıracağız.
  • (Uzaktan eğitim) Altyapı eksikliğinin olduğu bölgeler var, mecralar var. Onlarla ilgili alınması gereken tedbirleri çalışıyoruz."
  • 9 33
  • 19 Ağustos 2020 12:26 54.033
  • Aktif Haberler
  • barca43
    29 Ağustos 2020 02:56
    1 0
    Türkiye'de iki şeyde mantık aranmaz derler 1-Askerlik 2-Eğitim askerde çok yaptığımız şeyi öbür gün yıktığımızı çok bilirim o kadar askeri oyalamazsan idare edemezsin çünkü. Şimdi de bizler oyalanıyoruz
  • airtor
    28 Ağustos 2020 19:22
    1 0
    belli bir tarih vermekle olmuycak ne yazikki
    Hele ki vaka sayıları bu kadar yuksek iken
    21 Eylül'e kadar değişir mi
    Sanmıyorum hiç...
  • naciekinci
    28 Ağustos 2020 11:27
    2 1
    Maçları vs herşeyi başlattıkları gibi okulları da bir şekilde baslatacaklar. İyi mi olacak kötü mü olacak zaman gösterecek. Hakkımızda hayırlısı.
  • cihan4444
    27 Ağustos 2020 23:10
    9 0
    Öğretmeliğim ilk yıllarında çalıştığım 3 köy karantinada. Şu an çalıştığım köy yüksek riskli hes programında.10 a yakın teşhis konulmuş hasta var köyde resmi olarak, hastanede yatanları var ama karantina yok! Korkum beraber yaşadıklarım kendimden ziyade. Hakkımızda hayırlısı
  • kral_02
    27 Ağustos 2020 22:25
    10 1
    Vaka sayısu bir iken okul kapatıldı şimdi ise söylenenler 1500 lerde ve o zaman yakın çevremizde korınalı yok iken şimdi hasta sayısı arttu ve ölenlerimiz var şu ortamda sadece öğretmenlerin boş oturmadığı algısı yaratmak için yapılıyor tüm m çalışmalar yıksa bakanlıkta biliyor büyük bir risk okulların açılması aşı bulunmadan. Allah hepimizin yardımcısı olsun inşallah sıkıntı yaşamadan atlatırız.
  • naciekinci
    27 Ağustos 2020 21:58
    5 0
    Ben velilerime birebir de çocuklarımın hiçbirisini bu yıl okula gondermeyecegim evde birbirlerine bakacaklar artık diyorum. Gerisi kendilerine kalmış. Covid vs böyle şeyin sorumluluğu olmaz.
  • sopar
    27 Ağustos 2020 20:44
    12 3
    'Okulum temiz belgesi' verilince virüs o okula gelmiyor mu?
    O zaman ehliyet alan her sürücü kaza yapması lazım bu mantıkla.
  • göbekligeneral
    27 Ağustos 2020 18:43
    16 0
    sayın bakanımız bu konuda iyi niyetli anlıyorum ama mart ayındaki aynı duyarlılık maalesef şu an yok.vakalar şu an 1300-1500 arası iken böyle bir girişim doğru değil.vaka sayıları okullar henüz kapalıyken bu sayılardayken açılınca okullardaki yoğunlukla beraber kesinlikle artacağını düşünüyorum.çocuklar önce birbirlerine sonradan bizlere ve bizler de evlerimize taşıyacağız ne kadar tedbir alınırsa alınsın.bu gereksiz tehlikeli bir hareketlilik.hem demiyor muyuz kapalı ortamlardan uzaklaşalım,maskemizi takalım.çocuklarla bu iş yürümez.elbette bizler okullarda yüz yüze ders vermek isteriz ama şu an risk üst düzeyde.eğitimi telafi ederiz gerekirse fazla mesai yaparız,hafta sonu gideriz ama sağlığın telafisi yok.Allah korusun bir bulaştı mı sonra zincirleme herkese mutlaka bağışıklığı güçlü olmayan da ölecek.Bunun vebalini ahirette veremez baştakiler.Lütfen sağlığımızı ekonomiye kurban etmeyelim.
  • okuma
    27 Ağustos 2020 17:00
    2 14
    1. Pandemi süreci boyunca gezen öğretmeleri iyi niyetli bulmuyorum, sağlık riski olan insan gezmez, geziyorsa kendine guveniyordur. Onların gümbürtüsü içinde sıkıntı içinde olan insanların sesi boğuluyor.

    2. Pandemi sürecinde gelişen özel durumlar için bakanlık ikinci bir il dışı açmalı, ya da yüz yüze geçilecek mi net bir şekilde açıklasın.

    3. İspanyol gribinde 2. Dalga birincinin 10 kati kadar olmuş, covid-sars virüsü de benzer davranabilir, böyle bir şeyi hicbir sağlık sistemi kaldıramaz ki. bence sayın sağlık bakanı ve fedakar sağlık çalışanları gayet iyi yönetti süreci. Daha geçen gün 2 doktor daha vefat etti.

    4. Cocuklar iskemik kalp hastası ya da akciğerinde bir sorun yoksa belirtisiz geçiriyor, yani çocuklar en büyük bulaştırıcı, o çocukla sınıfta muhattap olduğunda sadece masken, belki bir de siperligin var. İnsanlar diyor ki; daha büyük risk altında olan sağlık çalışanları çalışırken öğretmenler neden çalışmıyor? Doktor ve sağlık çalışanı full kıyafet, özel maskeler ve muhtemelen tüm gerekli aşıları yaparak görev yapıyor. Kıyafetlerini ve koruyucuları bile belli bir sıraya göre çıkarıyor doktor, bunu okulda sınıfta nasıl yapacaksin?

    5. Virüsun ace2 reseptörlerine bağlanma herkeste aynı oranda başarılı değil, bazı insanların genetik yapısı gereği çok daha iyi tutunyor. Bilim adamları o genetik yatkınlığı neodartenlerle akrabalığı yüksek olanlar olarak açıkladı. Bu genetik yatkınlık taramalarla tespit edilebilirdi.

    6. Aşıyı amerika bulacak ama aralıkta onu da ilk etapta kendi ülkesinde kullanacak, şu an grip ve pnomokok aşısı dahi bulunamıyor. Rusya sağlık çalışanlarına ve orduya kendi aşısını yaptı.

  • m_aslan
    27 Ağustos 2020 16:22
    9 0
    Sayın okuma, anlattıklarınız mantıklı elbette ama şu anda bırakın aşıyı temaslı bile olsanız test yapılmıyor, yeterli kit yok cevabını alıyorsunuz maalesef...
  • Oguz8
    27 Ağustos 2020 16:18
    12 1
    En merkezi okullar bile leş gibi. Hizmetlileri izine çıkan okullar var.
    Bir de benim gibi temizlik görevlisi olmayan, temizlik malzemesi, dezenfektanı olmayan okullar var. Ziyaaaaa hocam televizyonlarda ''Okullarımız hazır.'' diye nutuk atmadan önce Ankara dışına bir çıksın da görsün okullarını. Bu ülke okulları Ankara'daki bir kaç ''cici bici'' okuldan ibaret değil!
  • okuma
    27 Ağustos 2020 15:17
    9 1
    Başta maske takmayın, etkisi yok, bulaşmaz diyen ve daha sonra "maske takmalısınız diyen" bir bilim kurulunun yönettiği süreçte ben; "toplumun büyük kısmı yani yüzde 80'ni hafif geçirecek, diğerleri orta ve ağır geçirecek diyen doktora, bilim kuruluna inanmam", virus zaten avrupada mutasyon geçirdi,mutasyon şu; virüsün ace2 reseptörlerine tutunmasını sağlayan çıkıntılarının artması şeklinde gerçekleşti. Yani eskiden bir adet virüsün, ace2 reseptörlerine tutunması için 10 tane iğnesi varsa, şimdi 50 tane var diyebiliriz. Bu durum virüsün hem hücreye girişini kolaylaştırmakta, hem de vücuttan atımını zorlaştırmakta. Virüs glikozu da ajan olarak kullanıyor, bu sebeple birçok organa etki ediyor, özellikle şeker sorunu olanlara.Virusun etki ettiği yaş ortalaması düşüyor. Geçen ilkbaharda virusten ölen yaş ortalamasının en düşük olduğu avrupa ülkesi Türkiye idi. Bu şartlarda; bu şekilde okulların açılması öğretmen, veli ve kısmen öğrenciler için riskken, açılmaması de hükümet için büyük risk, salgın kontrolden çıktığına göre hükümet birinci riski seçmiştir. Yapılması gereken şudur:

    1. Öğretmenlere pnömokok aşısı yapılması
    2. Semptomsuz geçirmişse, sorunsuz atlatmış olanların antikor üretip üretmediğine bakarak kişinin risk sınıflandırması yapılmalı.
  • öğretmen1934
    27 Ağustos 2020 15:07
    9 0
    Korona her yere yayıldıkça yayılıyor . Okulların açılması felaket olur. Şimdilik tek çare uzaktan eğitim.
  • semih5
    27 Ağustos 2020 09:13
    7 3
    Aç - kapa yapılacak arkadaşlar . (Hem de sadece belli sınıflara).. Sıkmayın canınızı.. online öğretim devam..
  • koyay
    27 Ağustos 2020 06:19
    6 2
    Neyine açıyon bu manzarada
  • uçankuş
    27 Ağustos 2020 04:42
    8 1
    Açılsın bakalım.Durumlara bakarız.Gereken TEDBİR uygulansın.Kovit patlarsa kapatırız.Uzaktan ve belirsizlik büyük problem.
  • frd03
    27 Ağustos 2020 00:11
    8 0
    yan köy şimdi karantianaya alındı,sebeb o okulun müdür yard ailesinden bir kişide çıkmış pazartesi kurul top katıldığı için ,işin tuhafı ertesi gün bizim okulada geldiler
  • Genç Eğitimci
    26 Ağustos 2020 17:59
    12 0
    Çaba güzel ancak okullar buna hazır değil.
  • deckard
    26 Ağustos 2020 17:02
    10 0
    Bakanlık topu okullara attı.Temiz belgesi alamayan okul açılamayacak.6 farklı dosya hazırlanıp başvuru yapılacak.Okullar denetlenecek.Hizmetli ve bütçe yok.Temizlik malzemesi yok.21 eylüle kadar okullar hazırlansın deniyor.İdarecilere boynuna büyük sorumluluk yüklendi.
  • ismail_zahide
    26 Ağustos 2020 16:44
    12 2
    19 derslikli bir köy okulunda sınıf öğretmeniyim.3 gündür sınıfımı temizlemeye çalışıyorum.Her yer pislik içinde duvarlarımdaki sıvalar dökülmüş.Sınıfımın tavanından kar gibi sıva yağıyor.Okullara maske ve dezenfektan dağıtılıp okullar daha sağlıklı hale gelecek diyorlar hani nerde???
  • selimsima
    26 Ağustos 2020 07:17
    15 1
    Bu sürece okullar hazır değil.
  • naciekinci
    24 Ağustos 2020 22:20
    20 0
    MEB bugün anket başlattı uzaktan eğitim sürecinde ben bu anketin etkisi olacağına inanıyorum çünkü veli anketi: ) okullar kesinlikle hazır değil. Özellikle toplu yemek olayı vs tasimalilarda mümkün değil. Büyükşehir sınıflar kalabalık 2 ye bölme dahi kurtarmaz en fazla 10 kişi olmalı o da sınıf geniş ise.
  • kaynarca87
    24 Ağustos 2020 18:44
    35 3
    Seminerlerin devaminda bile tutarsızlık ve kararsızlık yaşayan meb eğitim doneminde süreci nasıl yönetecek. Elbette ki akşam düşündüm sabah uyguladım mantığıyla...
  • metzel
    24 Ağustos 2020 17:01
    49 3
    Herkes işe gidiyor öğretmenler de gitsin diyen kamuoyunun bir kısmının baskısını kırmak amacıyla MEB tarafından alınmış mantık dışı karar.
  • nazifer5180
    24 Ağustos 2020 14:02
    22 2
    yazacak bir şey yok...her şeyi öğretmenler halleder mantığı var yine..
  • hayze
    23 Ağustos 2020 15:31
    13 2
    Eşi risk grubunda bulunan öğretmen için herhangi bir düzenleme yok sanırım.
  • moonENG
    23 Ağustos 2020 12:17
    3 1
    Sayın naciekinci çocuğunuzdan dolayı(diyabet) e nabız da size de rapor çıkıyor. Kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • adren alize
    23 Ağustos 2020 11:27
    28 1
    MEB okullarda nasıl bir önlem almış?Keşke bunları madde madde açıklasalarda herkes öğrense.
  • naciekinci
    23 Ağustos 2020 01:35
    12 0
    Çocuğuma covid19 risk raporu çıktı (diyabet). Onun sağlık durumundan ötürü ebeveynler olarak faydalabiliyor muyuz? Biz okula gittikten sonra yavrumuz gitmese ne olacak.
  • hikmet941
    22 Ağustos 2020 21:23
    33 4
    Sosyal mesafe diyorlar.1.sınıf öğretmenleri sosyal mesafeyi sağlayarak nasıl okuma yazma öğretecek acaba?
  • ayd_murat
    22 Ağustos 2020 19:37
    21 1
    Benim sınıfım 25 kişi. Sınıf ikiye ayrılabilir. Çocuklar farklı günlerde okula gelebilir. Başlarında sürekli durabilir, sosyal mesafe için elimden geleni yaparım,yaparız.
    Sınıf mevcudu çok fazla olan okullara çözüm bulunmalı. 40-50 mevcutlu sınıflar ne yapacaklar?
    Bizim sınıflar gibi sınıflar açılıp diğer mevcudu yüksek sınıflar için ne yapılmalı bu ilk mesele olmalı, acele edilmeli.
  • tarkan61
    22 Ağustos 2020 18:21
    31 1
    Acin bakalim...Seminerle baslayalim...Pandemi partisine az kaldı...Ilkokulun hangi kademesi egitime hazir olacak Allah aşkina ! Büyükler kendisine sahip olamazken....
  • öğretmen1934
    22 Ağustos 2020 12:41
    37 3
    Okul açılıp birkaç çocuk hayatını kaybedince okullar açılsın diyen veliler bu defa okullar kapansın diye ağlayacak
  • laylaylom_
    21 Ağustos 2020 22:28
    8 2
    @jara20us hocam bu tarz filmlerde önce zenciler, gözlüklüler ve şişmanlar ölüyormuş. Ben uzağı göremiyorum ama gözlük de takmıyorum. Bakalım kurtulabilecek miyim :)
  • snfci
    21 Ağustos 2020 21:55
    15 43
    Okullar açılmalı bence. Şu an bir tane çocuk evinde oturmuyor ki çocukların hepsi sokaklarda parklarda.
  • jara20us
    21 Ağustos 2020 21:26
    23 4
    Senaryoları okuyan öğretmenlerimiz var mı burada? Bizim rolümüz ne, filmin sonunda ölüyor muyuz merak içindeyim :(
  • m_aslan
    21 Ağustos 2020 19:33
    23 4
    Müdür yardımcısıyla konuştum gelin de sınıfları temizleyelim diyor. Hani herşey hazırdı?..
  • m_aslan
    21 Ağustos 2020 19:27
    13 4
    Az önce müdür yardımcısıyla konuştum, gelin de sınıfları temizleyelim diyor. Hani herşey hazırdı?..
  • *HAYAT*
    21 Ağustos 2020 19:12
    11 1
    demirfeza öğretmenim tüm ailesiyle birlikte sokakta saldım çayıra gezenler gönderecek.... onlar için farkeden bişey yok ki...
  • ayhaa_61
    21 Ağustos 2020 17:00
    16 1
    18 eylül e kadar okula gidecek mişiz diye bir haber var,peki canlı dersler ne olacak,tuhaf bir ikilem,hadi okullar açıldı,binlerce öğrenci arasında sosyal mesafe nasıl olacak
  • mudo77
    21 Ağustos 2020 13:37
    45 5
    Vaka sayısı 1 okullar tatil
    Vaka sayısı 1400 okullar açılsın
  • baycore
    21 Ağustos 2020 13:31
    12 2
    Kesinlikle açıldıktan kısa bir süre sonra tekrar uzaktan eğitime geçeceğiz. Ama bütün öğrencilerin bundan faydalanması mümkün değil. Daha çok Whatsapp ile ödev gönderdik. Sınıfın yarısı ancak geri dönüş yaptı. Bu dönem de farklı olacağını düşünmüyorum.
  • Alican65
    21 Ağustos 2020 12:01
    14 19
    Çok tartışmalı bir konu biliyorum ama...
    okulların kapalı tutulmasının çocuklardan koparıp aldığı şeyleri niye konuşmuyoruz milyonlarca ekran bağımlısı çocuk ve genç....
    her alanda rehavet...
    okul söz konusu olunca panik....
    bu gidişle bazı şeyleri yerine koymakta çok zorlanacağız...
  • naciekinci
    21 Ağustos 2020 10:13
    29 2
    Okulların açılması noktasında somut bir ilerleme kaydedildiğini düşünmüyorum, son iki hafta hazırlıklar hızlanır ise onu bilemem. Ama günlük 1000-1500 vakanin olduğu yerde okulları nasıl açacaklar ben de çok merak ediyorum. Şunu deseler şahsen daha inandırıcı bulurum. Toplumsal bağışıklık olacak göze alıyoruz açmayı. Bu doğru ama yanlış fakat samimi bir aciklama olur. Ama öğrenci öğretmen sağlığını düşünüyoruz deyip günlük bu kadar vaka varken (ki okul açılana kadar 1000 altına zor iner bence) açmak ne kadar samimi?
  • m.19
    21 Ağustos 2020 08:28
    29 2
    Okulları açacağız tamam güzel diyelim ki tüm okulları gerçekten istenilen hale getirdiniz şartlar hazır.Tamam.Peki bizler veya öğrenciler okula yürüyerek mi geliyoruz?Bindiğimiz otobüsler ne olacak?Sabahları kalabalık otobüslere binip o güvenli okullara gelmeyecek miyiz? Gerçekten ben bir haftadır hiçbir şey anlamıyorum.Resmen şimdiye kadar hastalanmadıysanız artık olma vaktiniz geldi gibi davranılıyor.Kaç aydır evden çıkmadık.Verdiğimiz bütün emek sorumsuzca davranan kişiler (yazın rahatlıkla dışarda gezenlere sözüm )yüzünden çöpe atılıyor.
  • dürüst
    21 Ağustos 2020 02:12
    25 0
    göreceğiz olacak olan ölümleri ve hastalıkların sorumluluğunu yine öğretmenlere yükleyecekler. İnşaallah kimseye bir şey olmaz, sağlıkla yürür eğitim, ama : görünen köyde kılavuz istemez ki. arkadaşın beş hastalığı var. covid 19 raporu çıkmıyor. o da gidecek seminerlere. adamı gömmek bile nasip olmayacak galiba. malum hastalıktan ölenler çok garip defnediliyorlar. olan yine öğretmenlere olacak, Allah korusun. o zaman öğretmenler çalışmıyor , yatıyorlar diyenler kına yaksınlar.
  • tahir1699
    21 Ağustos 2020 01:24
    34 4
    Evet video konferans ile ders verdik.
    Bunu yapan 3 ülkeden biriymişiz.
    23 kişilik sınıfımdan ortalama 5-6 öğrencim derslerime katılabildi.
    Diğerleri eğitim mağduru!
    Sistem yüklenmeyi kaldıramadı 10 dakika sonra derse katılanları da sistemin dışına attı.
    Çocuklar anne babalarının cep telefonlarının küçük ekranlarından canlı dersi takip etmeye çalıştılar.
    İnterneti biten aileler çocuklarına canlı dersi açamadılar.
    3. sınıf öğrencilerine sabahın 8'inde ders koydular.
    Ailesi tarafından uyandırılamayan çocuklar derslere katılamadı.
    Evet geçen yıl işte böyle başarılı bir video konferansla ders verdik!
  • jara20us
    21 Ağustos 2020 00:59
    6 19
    Bakanımız gerçekten öğretmenine çok değer veriyor, senaryoların uygulabilirliği konusunda her zaman fikrimiz soruldu.
  • demirfeza
    20 Ağustos 2020 23:08
    28 2
    Okullar açılırsa merak ediyorum, hangi veli çocuğunu okula içi rahat rahat gönderebilecek.
  • Kuzey38.
    20 Ağustos 2020 19:25
    8 4
    Kervan yolda düzülür hocam.
  • Şevkiyat
    20 Ağustos 2020 17:47
    7 30
    Yaşasın 21 eylülde okulumuza ve öğrencilerimize kavuşuyoruz...
  • ismailcalikci
    20 Ağustos 2020 17:25
    39 2
    Eğitimin içindeki bir tane öğretmen arkadaşa hiç bir şey sormadan sadece onu yaptık şöyle yaptık böyle yaptık diyorlar. Hiç kimsenin ne yapıldığından haberi bile yok. En iyi okullarda olup biz tedbiri aldık yerine şartları zor olan okullarda ne yapacağız onu söylesinler. Her zamanki gibi topu idareci ve öğretmenlerin üzerine atacaklar kim ne yaparsa yapsın diyecekler...
  • carpediem03
    20 Ağustos 2020 14:42
    42 3
    Yapıyoruz, ediyoruz, yapacağız, edeceğiz...
    Çalışıyoruz...
    Açılsın artık valla yetti canımıza
    Zaten belli ki tüm yük öğretmenlerin omuzuna yüklenecek, gönder yazıyı, gereken önlemlerin alınması... Neyle alırsa alsın, belediyeden mi ister, esnaftan mi kimden bulursa bulsun.
    6 aydır gelinen nokta bu, yani bir adım ilerleme yok.
  • cihangir4010
    20 Ağustos 2020 14:33
    25 3
    Öğretmenler toplum enerjisini emmek için kullanılıyor! Okullar açılsın enerjisi, Öğretmenler çalışmıyor.... vs. 2 hafta açık kalır okullar sonra şubata kadar kapalı.
  • kaansaatci
    20 Ağustos 2020 14:25
    8 41
    Sayın Bakanımız ZİYA SELÇUK beyefendiye güveniyoruz.
    Hayırlısı olsun inşallah
  • aretias28
    20 Ağustos 2020 14:02
    37 3
    Zanımca bütün yük yine öğretmenlerin üzerinde olacak..idare emirler yağdıracak..iki hafta gibi okul olur..toplum bir rahatlar..öğretmenler okula gidiyor der..sonra covid-19 daha da artar..ve uzaktan eğitime devam edilir..
  • Ömer3434
    20 Ağustos 2020 13:38
    38 0
    Tüm sümilasyonları yaptık ne demek, okullarda yardımcı personel yok kim temizlik yapacak.
  • Deniz_33
    20 Ağustos 2020 13:38
    22 1
    Özel okulların kayıt alması önemli tabi ..
  • mrcmrt
    20 Ağustos 2020 12:50
    23 0
    Açın özel okulları sizde kurtulun, bizde kurtulalım.
  • cmustafaengin
    20 Ağustos 2020 12:02
    47 1
    Olacaklardan veya öleceklerden öğretmenleri sorumlu tutmayın da açın tabiiki. Herkes muradına ersin. Öğretmen yatmasın!!! Veliler maske taktığı için çocuklara da maske takıp, tedbirle göndersin! Bir arkadaşından bulaşırsa kan davası gütmesin. Öğretmene bulaşır, ondan bulaşırsa CİME e şikayet etmesin. Şikayet gelirse hemen ceza derdine düşülmesin vs vs vs.
  • selimsima
    19 Ağustos 2020 22:33
    59 1
    Ben bir öğretmenim. Küçüklerin de gençlerin de tedbirsiz davranacağını ve arkadaşlarını, servis arkadaşlarını, ailelerini veya yakınlarını riske edeceklerini ve tehlikeye atacaklarina eminim. Nasıl göze alabileceğiz. Aklım almıyor.
  • aslıhan25
    19 Ağustos 2020 22:15
    7 27
    artık evde katlanamıyorum lgs ye hazırlanıyordum 3 ay evde devam ettim okulda denmelerde 490 falan yapıyordum fakat evde düzenim bozuldu ve lgs den 350 aldım
  • kenan34
    19 Ağustos 2020 19:36
    10 39
    Okullar açılsın...
  • öğretmen1934
    19 Ağustos 2020 15:13
    42 1
    Son sözü korona söyler.
  • basogretmen16
    19 Ağustos 2020 13:56
    52 2
    e nabız sistemi üzerindeki hastalığımdan dolayı risk grubundayım fakat yöneticileri kapsamadığı için her gün okula gitmek zorunda kalıyorum.üstelik 200 kişinin olduğu yüz yüze toplantılara katılıyoruz kovid ile ilgili.bakanlık yöneticileri hiç düşünmeyecek mi acaba ? tüm sorumluluğu üstümüze attı bizden sayfalarca plan ve evrak istiyor bütçemiz yok okulu hazır hale getirin diyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK