Bakan Selçuk: Okulların açılması için hedefimiz 1 Haziran

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Mehmet Acet'in moderatörlüğünde Başkent Kulis'nde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, 'Eğer illere göre kademeli kademeli okulların açılımı olursa buna hazırız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; 'Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un açıklamalarından satır başları;

Dünya genelinde okulların açılış raporlarını takip ediyoruz. Türkiye'nin sağlık açısından verilerin neler gösterdiği bilim kurulunun neler söyleyeceği sadece Türkiye'nin iyileşmesi yetmiyor. Hepsini analiz ediyoruz.

HEDEF 1 HAZİRAN

Bizim için 1 Haziran hedef. Hayatın normalleşmesini istiyoruz. Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması Eylül'e kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı İçişleri bakanlığı hep beraber karar alıyoruz.

EĞER İLLERE GÖRE OKULLARIN AÇILIMI OLURSA...

Bizim bazı illerimiz de hiç vaka yok. Bazı illerimiz de çok vaka var. Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz.

HER ÇOCUĞA ÖZEL REHBERLİK HİZMETİ

Covid-19 salgını nedeniyle öğrencilerimizin yüz yüze eğitim imkânından uzak kaldığı bu günlerde akademik gelişim çalışmaları ile birlikte sosyal duygusal ve kariyer gelişimlerinin bir bütün olarak desteklenmesi amacıyla rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. 23 Mart-7 Mayıs 2020 tarihleri arasında okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri ile rehberlik ve araştırma merkezleri tarafından 1, 5 ayda 7 milyon öğrenci ve 5.5 milyon veliye rehberlik hizmeti verdik. Bu kadar geniş kapsamlı bir rehberlik hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Tüm imkânlarımızla çocuklarımızın ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu süreci koordine eden Bakan Yardımcım Mahmut Özer’e, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül ve çalışma arkadaşlarına, özel eğitim ve rehberlik öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum.

Şimdi yeniden motive olma zamanı yeniden yükselme zamanı. Yapay zeka temelli akıllı destek sistemi getirdik. Her bir çocuğa özel rehberlik sistemi geliştirdik.

LGS NASIL OLACAK?

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıyoruz. 

20 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI

Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar.

 

Haber7

  • 3 23
  • 10 Mayıs 2020 15:32 11.392
  • Aktif Haberler
  • aysgl5959
    18 Mayıs 2020 11:56
    2 0
    Ben hıcbır ogrencının sorumluluğunu almak istemiyorum
  • hagrid34
    12 Mayıs 2020 12:38
    0 0
    Okullar 24 Ağustos'ta açılacak. TELAFİ eğitimi yapılacak. (Kaynak: covid-19 Normalleşme planı)
  • gültican
    12 Mayıs 2020 01:10
    14 1
    Hani "kuzum, okul yok"tu...
  • turko_
    11 Mayıs 2020 12:03
    17 1
    Her şeyde olduğu gibi kervan yolda düzülür anlayışını benimsedik.
    Bakanlık ile, il ilçeye, ilçe okullara baskı yapa yapa durumu kotarmaya çalışıyoruz.
  • php_korsan
    11 Mayıs 2020 09:18
    18 0
    Bence de açalım komple.Sonra akşam okul haberleri izleriz.Filanca okulda hizmetli, filanca okulda 4 öğretmen...
  • seher_amidi
    11 Mayıs 2020 02:25
    16 0
    Ben çok korkuyorum gebeyim ve açılırsa büyük bir risk taşıyacağız. Evdeyken bile psikolojimiz bu kadar bozukken okul başlarsa ne olur düşünmek bile istemiyorum
  • harabeyim
    10 Mayıs 2020 21:49
    32 0
    Bir çuval inciri 1 haziranda berbat edebiliriz demek istemiş sayın bakanım.
  • şule44
    10 Mayıs 2020 20:39
    1 16
    Eğitim de fırsat eşitliği gozetilmezse bakan beyin dediği doğru benim bulunduğum ilde toplam vaka sayisi 30 kadar mis ve artık vaka sayısının bitme noktasına gelindi galiba ve eba da okadar çok evrak hazırlamada okul açılması daha iyi tercihli gönderebilir Ler 25 kişilik sınıfta yaptığım canlı ders ise 8 ve 10 kişi arasında bir çoğunda internet de var ama sistem ilgisisizlik derken zaman geçiyor.
  • daywalker_01
    10 Mayıs 2020 20:15
    36 1
    Galiba MEB e velilerden çok istek yapılıyor acinda biran once kurtulalım çocuklardan diye.birde Haziran 1 de velilerden dilekçe isterler cocugumu kendi rizamla gönderiyorum diye.olmayacak şey değil bu memleketin net bir gundemi yok.sadece bir maddede istikrar var çok şükür zamlar
  • yselimc
    10 Mayıs 2020 19:39
    22 1
    Hastalığın yok olması beklenirse okullar seneye de açılmaz. En iyi ihtimal virüsün mutasyona uğrayıp kendini bitirmesi. Aşının bulunması bile en iyi ihtimalle bir yılı bulur diyorlar. Ne kadar tedbir alınırsa alınsın, okulların açılması büyük risk taşır. Öğretmen ve öğrencinin psikolojisi daha kötüye gider.
  • hagrid34
    10 Mayıs 2020 19:34
    39 3
    1. Okulun açılmasındaki bu inat neden?

    2. Bazı illerde çocuklar deste iken bazı illerde çocuklar evde olacak. Bu durum öğrenciler arasında eşitsizlik yaratmaz mı?

    3. Sayın bakan bu konuda 2 ay boyunca hemen hemen her gün neden açıklama yapma ihtiyacı duydu?

    4. Tuvaletler başlı başına bir sorun iken okulların hazır olduğunu söylemek gerçekçi mi?
  • laylaylom_
    10 Mayıs 2020 19:26
    36 2
    Okul haziranda açılabilir diyenler önce kendileri 1 hafta 300-500 öğrencili okullarda eğitim-öğretim yapsınlar. Bakalım bulaştı mı, bulaşacak mı, öğrecilerde veya çalışanlar arasında taşıyıcı olan var mı korkusu olmadan 1 ders yapabilecekler mi?
  • Oguz3838
    10 Mayıs 2020 18:56
    45 4
    Gördüğü her mikrofona koşarak giden bir bakan hiç istememiştim. Çünkü çok konuşan hiç kimsenin iş yaptığını görmedim.
    Hep işin reklam boyutunda adam. Önlük, oda dizaynı, zil sesi, çocuk-veli pohpohlama... Hepsi yüzeysel.
    Maalesef hakiki icraat peşinde koşan bir bakan hala gelmedi.
  • Nhlzkrya
    10 Mayıs 2020 17:36
    36 2
    Haziran ayı yine gündem haline getiriliyor.Neden anlamıyorum hem öğretmen hem öğrencinin sağlığını riske atmak olur bu
  • tarkan61
    10 Mayıs 2020 17:06
    54 2
    Bakan sanırım Issız bir adada coronavirüsten uzak yaşıyor...Sayın Bakanım 1 Haziran çok geç olur mümkünse yarın açalım ! Bize de çocuklara da virüs mirüs vız gelir...Hepiniz gelinn....!
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK