Bakan Selçuk: Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okulların açılması ile ilgili net bir tarih söylemedik, senaryolar içinde 1 Haziran da var" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, A Haber'de eğitim gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk, LGS tarihinde ilk defa her öğrencimizin kendi okulunda sınava girme imkanını hazırladıklarını belirtti. Selçuk, öğrencilerimizin başka okula giderek tedirgin olmaları, velilerin adres bulma konusundaki endişeleri söz konusu olmaması için çaba harcadıklarını kaydetti.

Selçuk, tüm okullarda rehber öğretmenler koronavirüs tedbirlerinin denetimi kapsamında velilere ve öğrencilere yardımcı olmak için okul dışında görevli olacağını ifade etti.

Selçuk, öğrencilerin sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri e-okul üzerinden açıklanacağını belirtti.

Velilerin okul bahçelerine girişlerine izin verilmeyeceğini söyleyen Selçuk, öğrencilerin önceden dezenfekte edilmiş binalara, maskeleri takılı hâlde, bekletilmeden, sosyal mesafe korunarak, sırayla alınacağını belirtti.

Selçuk, "Sınava gelen öğrencilere, velilere ve sınavda görevli tüm personele okul idaresi tarafından okul girişinde ellerine dezenfektan ve ücretsiz olarak maske dağıtımı yapılacak" dedi.

 

Yeni Şafak

  • 2 18
  • 05 Mayıs 2020 13:04 11.931
  • Aktif Haberler
  • serkanakar
    06 Mayıs 2020 22:19
    6 0
    mealen okullar sınav harici açılmayacak mı denilmiş ben mi öyle anladım sayın meslektaşlarım.
  • hagrid34
    05 Mayıs 2020 23:24
    39 7
    Sayın bakan göreve geldiğinden beri her sorulan soruya ''senaryolarımız var'' rahat olsun herkes, bize güvenin diyor. valla ben eğitime olumlu yansıyan bir senaryolarını görmedim. Onun için güvenmiyorum.
  • zb77
    05 Mayıs 2020 22:13
    14 6
    Bakanımıza allah kolaylıklar versin. Dünya yanıyor bu illetten.1 Haziran gönlümüz tabi ki ister ama zor. Sınavları güvenli bir şekilde yapıp bu dönemi kapatmak en doğrusu olacak. Var gücümüzle 1 Eylül'e odaklanmalı ve plan yapmalıyız. Hiç hafife alınacak bir olgu değil covid-19
  • Hasan0618
    05 Mayıs 2020 21:15
    13 0
    Önce sağlık ve güvenli bir ortam.
  • Hasan0618
    05 Mayıs 2020 21:11
    8 0
    Önce sağlık ve güvenli bir ortam.
  • ütopya27
    05 Mayıs 2020 18:18
    23 0
    #Okulumu Özledim diye kampanya açıp herkesi katılıma zorlayıp okulları erken açmayı mı planlamışlar.Ben şokkkkk!
  • Oguz3838
    05 Mayıs 2020 18:10
    37 0
    Eğitime dair tek umudum, şurada gördüğüm samimiyet kokan meslektaşlarım. Her şartta ellerinden gelenin en iyisini verip kendilerinin yarı katkısını veremeyen mesleklerden dahi düşük maaşlarla çalışırlar; ama vicdanları sağlamdır. Vesselam.
  • gazel78
    05 Mayıs 2020 17:10
    9 0
    Canyongası ve ataöğretmen harika tesbitler yapmışsınız
  • Can Yongası
    05 Mayıs 2020 15:49
    51 1
    TALTİF

    1. İyilik ederek gönül alma.

    2. Birini nişan, madalya, aylık artırma vb. şeylerle ödüllendirme.

    TDK yukarıda belirttiğim şekilde açıklıyor taltifin anlamını.

    Resmi bir dil. Özellikle memuriyet ödüllerinde geçiyor. En azından ben ilk orada gördüm. Taltif edildiğimden değil, edilenin nişanında gördüm.

    Memuriyetin alt kademelerinde yer alıyorsanız, sizin çalışmalarınız sayesinde üstleriniz taltif edilir. Tecrübelerimle sabittir.

    Diyelim ki bağlı olduğunuz ilçe kaymakamı, proje üstüne proje üretiyor biliniz ki gözü yüksekte. Siz çalışacaksınız o yükselecek.

    Ya da vali. Okuma kampanyaları, gene proje üstüne projeler, şunlar bunlar derken hoop yükseldi bile. Vali nereye yükseliyor tam emin değilim.

    Okulda diyelim, elinizden geleni yapıyorsunuz, görevinizi aksatmıyorsunuz cevval de bir amiriniz var. Hayırlı olsun, taltif uzak değil. Sorun şu ki sizle alakalı değil.

    EBA yoğun olarak gündemde bu ara. Kazamızın EBA'yı aktif kullanımı ise istenen seviyede değil. Sıralamada gerilerdeyiz ve "yokarı" doğru bir tırmanış isteniyor.

    Tırmanmaya tırmanırdım. Lakin ben tırmaladıkça taltif "öte yana gediyoru."

    Yaşım kaçtı hatırlamıyorum. Bir kitabın önsözünün şu cümleyle bittiğine tanık oldum:

    "Gayret bizden, tevfik Allah'tan."

    Okullar bi' açılsaydı hayırlısıyla...

    (Tevfik: Allah'ın yardımına kavuşma.)
  • ataogretmen
    05 Mayıs 2020 14:45
    50 0
    Neden okulumu özledim diye hastag açtırıp, il milli eğitim, ilçe milli eğitim ve okul gruplarına mesaj attırıp, twitterda gündem olacağız, öğretmenler öğrencilere, velilere göndersin, bilgilendirsin, re twit yapsın herkes şeklinde yönlendirme yapıyorsunuz. Daha sonrada on binlerce kişi okulun açılmasını istiyor şeklinde mesaj veriyorsunuz? Geçen gün sözleşmeli öğretmen alımıyla da ilgili re twit istediniz, bizi ilgilendirmeyen veya herkesin tasvip etmediği konularda gündem oluşturma amaçlı mesaj atılması direktifi vermeyin illere.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK