Bakan Selçuk: Tüm Sınıflarda Mümkün Görünmüyor

Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün olmadığını dile getiren Bakan Selçuk, “Öğrenme kayıplarını tespit ediyoruz, gerekli destek verilecek” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor” dedi.

Selçuk, çevrim içi düzenlenen, “Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı” dolayısıyla EBA'dan öğretmenlere seslendi. 15 Şubat Pazartesi itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağına işaret eden Selçuk, salgının en kısa sürede engel olmaktan çıkmasını ve okulların açılmasını dilediğini ifade etti.

Selçuk, salgının seyrine göre en “akli” kararı vermekle sorumlu olduklarını dile getirdi. İhtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak öğretmenleri ve çocukları en güvenli şartlarda sınıflarda buluşturmak için çabaladıklarını anlatan Selçuk, şöyle konuştu:

Öğrenme kayıpları

“Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10’uncu sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız birlikte. Ayrıca bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ediyoruz. Bu kayıpları gidermek için öğrencilerimize gerekli desteği vermek üzere planlamalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda bu konudaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız.”

 

  • 3 6
  • 09 Şubat 2021 11:41 6.683
  • Aktif Haberler
  • morduman
    11 Şubat 2021 18:31
    2 1
    bence anaokullları ile 8-12 sınıflar hariç uzaktan eğitime devam etmeli bu sınıflarda 10 kişilik sınıflarda seyreltilmiş sınıf şeklinde olmalı sağlık her şeyden önemli
  • Meda65
    09 Şubat 2021 23:23
    9 0
    Destek falan hep aynı hikayeler, arkadaşlar kim öğrencisini ne kadar kurtardıysa artık!
  • Farsu
    09 Şubat 2021 20:53
    7 2
    Yol yoluyla gidilebilir yâre,
    Yoldan çıkılabilir apansız,
    Ömür bitebilir yoldan önce ama
    Yol bir yere gitmez.
    O bir durma biçimidir.
  • frd03
    09 Şubat 2021 16:41
    14 3
    Hergün 40 km gidip gelen ;yolda dolmuş kullanan ;kimsenin kimseyi arabasına almak istemediği ;okullarda temizlik sorunları olan ;köyde covid ten dolayı löüm vakası olan köyler haftanın beş günü napıcak ;bari onları da haftanın iki günü yapın ,asıl bulaşıcılığı yüksek yerler köyler bulunduğum köy 40 km merkeze be insanlar sürekli ile ilçeye gezmeye gidiyor hergün hastanedeler
  • cmustafaengin
    09 Şubat 2021 16:39
    11 0
    Pazartesi köy okulu olarak açıklıyoruz bakalım ne zamana kadar açık duracağız kim bilir!
  • fzk64
    09 Şubat 2021 15:48
    7 3
    bu nasıl bir senaryodur ki bir türlü tamamlandırılmıyor .yanar döner bir sistem bence burada öğrenciler (ilkokul) hiç düşünülmüyor 4.sınıflar mesela.
  • turko_
    09 Şubat 2021 12:33
    15 1
    Yol bitti hala harita yapılıyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK