Bakan Selçuk: Yeni Eğitim Yılı Hazırlıkları İçin Sahadayız

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim öğretim yılı için gerekli son hazırlıkları ve yeni eğitim yılı çalışma stratejilerini değerlendirmek üzere 81 ilin millî eğitim müdürüyle toplantı yaptı. 

Toplantıda, Bakanlık merkez teşkilatının illeri yalnız bırakmayacağını belirten Selçuk, Bakanlık yöneticilerinin, bizzat sahada ihtiyaçların tespiti ve temini noktasında çalışmalar yapacağını ve bu çalışmalarla Bilim Kurulunu bilgilendirerek okulların açılışı konusunda iş birliğini güçlendireceklerini belirtti. 
 
Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve merkez teşkilatında görevli genel müdürlerin de yer aldığı geniş bir katılımla çevrim içi ortamda gerçekleştirilen toplantıda Bakan Selçuk; yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları, 24 Ağustos'ta başlayacak olan öğretmenlerin mesleki gelişim çalışmaları ve illerde salgına karşı önlemler kapsamında yürütülen faaliyetleri değerlendirdi. 
 
Sağlık Bakanlığı ile birlikte tüm dünyada, Türkiye'de ve il il salgının seyrini sürekli olarak izlediklerini belirten Bakan Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenciler, öğretmenler, veliler ve tüm toplumun sağlığını önceleyerek eğitim faaliyetlerinin devam ettirilmesi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm kabine üyelerinin görüşleriyle bir yol haritası oluşturulduğunu, riskleri azaltmak için her türlü önlemin alındığını belirtti. 
 
24 Ağustos'tan itibaren yapılacak olan öğretmenlerin mesleki çalışmalarının öncelikli konusunun, "yüz yüze eğitim başladığında çocukların uyumunun nasıl sağlanacağı" olduğunu ifade eden Selçuk, "Öğretmenler hangi gün, hangi oyunu nasıl oynayacaklar ki çocuklar bu uyumu içselleştirsinler... Bununla ilgili hazırlıklarımız olacak." diye konuştu.
 
Her okulda dijital eğitimle ilgili oluşabilecek problemleri yönetebilmek için alanda yetkin öğretmenlerin "Uzaktan Eğitim Sorumlusu" olarak görev yapacağının altını çizen Selçuk, aynı şekilde hijyen koşullarının sağlanması noktasında bir sorumluluk paylaşımının da yapılacağını belirtti. 
 
Dünyadaki tecrübeleri de dikkate alarak Türkiye'ye özgü standartlar oluşturulacağını kaydeden Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Öğretmenlerimizin tamamına yönelik ve sürekli bir mesleki gelişim anlayışına doğru gidiyoruz. Her bir dersin uzaktan eğitimle nasıl daha kaliteli verilebileceğine ilişkin çalışmalar yaptık, yapıyoruz. Aldığımız kararlarla ilgili asla bir taassubumuz yok. Hangisi mantıklıysa, hangisinin pedagojik değeri yüksekse onu uygulayabiliriz. Sizlerden gelecek her türlü öneriye açığız. Geçtiğimiz dönem yürüttüğümüz uzaktan eğitim faaliyetlerine yönelik, emin olun, her yerden teşekkür aldık. Her birinizin desteği çok önemli."
 
Uzaktan eğitime erişim sorunu olan öğrenciler için hazırlıkları yapılan EBA Destek Noktasıyla ilgili yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Selçuk, evinde cihaz veya internet olmayan ya da yaşadığı yerde internet altyapısı bulunmayan öğrenciler için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile birlikte çalışmalar yürütüldüğü bilgisini paylaştı. 
 
Türk Standartları Enstitüsü ile birlikte yürütülen "Okulum Temiz Belgesi" verilmesi faaliyetleri kapsamında 2000 denetmen yetiştirildiğini hatırlatan Bakan Selçuk, bu süreçte okullarda daha fazla temizlik personeli istihdam edebilmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığıyla çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.
 
 
  • 3 20
  • 14 Ağustos 2020 16:04 14.218
  • Aktif Haberler
  • php_korsan
    16 Ağustos 2020 22:14
    4 1
    Onlar 82 kişi uzaktan oldu.Biz toplam 102 personelle okulun bodrum katında toplantı yapacağız.Hem de en az 50 tanede küçük çocukları oluyor yanlarında.Ben de anlamıyorum bu işi.Nerede eğitimde bilimsel düşünce??
  • öğretmen3444
    16 Ağustos 2020 18:19
    7 1
    Il milli egitim mudurleri bu kadar önemli toplantiyi neden online yapti acaba
  • demirfeza
    14 Ağustos 2020 23:36
    19 5
    Öğretmenler her zamanki gibi seminer görevlerine uzaktan veya başka türlü 1 Eylül'de baslamali. Ardindan 2 hafta sonra hazırlıklar tamamlanır, video konferans, uzaktan veya zomm her neyse sistemler kurulup öğretmene hazır şekilde teslim edilir ve başlanır. Öyle yaz sıcağında 24 agustos seminerini, kim neye hizmet ederek çıkardı anlamıyorum. Zaten kanuna da ters. Filanca aydır tatildesiniz diyene de lafım, ne tatili kardeşim evde kaldık uzaktan da olsa birşeyler ürettik. Tüm ogretmenlerin ne zorluklar çekerek öğrencilere çalışma hazirladigini bilin yeter.
  • suatbesni
    14 Ağustos 2020 22:30
    11 5
    abi anlamıyorum gerçekten kafam almıyor. il müdürleri ile uzaktan toplantı -ki 81 kişi- öğretmenler okula hadi gittik diyelim -ki inanın gerçekten çok ama çok özledim- 21 eylüle 4 hafta var 4 hafta okulda ne yapacaklar o da belli değil
    not:gitmeye üşenmiyorum idareciyim
  • mrcmrt
    14 Ağustos 2020 20:12
    9 2
    Zoom üzerinden sahalara inmek için bizde hazırız.
  • kafu
    14 Ağustos 2020 19:47
    27 2
    Seminer illa yüz yüze olacaksa okullar ne zaman açılacaksa 1 hafta önce olsun. Örneğin okullar 9 Kasım'da mı açılacak, seminerler 2 Kasım'da başlasın...
  • Deniz_33
    14 Ağustos 2020 19:01
    43 6
    Neden il milli eğitim müdürlerini Ankara’ya çağırmadınız sayın bakanım?
    Madem öğretmenlerin mesleki çalışmaları okulda yüz yüze olacak siz de toplantınızı yüz yüze yapsaydınız..
  • zeki2976
    14 Ağustos 2020 17:44
    28 9
    Seminer çalışmalarının da online yapılmasını istiyoruz.
  • metzel
    14 Ağustos 2020 17:25
    12 1
    Bazı haber sitelerinde geçen desteksiz bilgilerle karşılaştırdığımız zaman yukarıdaki yazıda seminerler 24 Ağustos tarihinde okulda yüz yüze yapılacak diye bir cümle var mı? Yok. Sadece seminerin içeriği konuşulmuş. Dolayısıyla seminerlerin ne şekilde olacağı hala belirsizliğini koruyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK