Bakan Selçuk: Yüz Yüze Eğitim Önceliğimiz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, "Ortaokullara baktığımızda yüzde 76 civarında bir katılım var ve liselerde de yüzde 70 civarında bir katılım var. Çok üzücü bir şekilde bu artışları izliyoruz ama okullara devam konusunda da artışlar devam ediyor, istatistikler yükseldiğini gösteriyor" ifadelerini kullandı...

Yüz yüze eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim en önemli önceliğimiz yüz yüze eğitim fakat OECD ülkeleri içerisinde Slovakya, Kosta Rika, Kolombiya gibi ülkelerden sonra en çok okulların kapalı olduğu ülkeler arasında ilk 5'te yer alıyoruz. Bu, sağlık önceliği prensibimizden kaynaklanan bir yaklaşım" dedi.

"HER İLE ÖZGÜ KARARLAR ALINIYOR"

Bakan Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü: "Valiliklerimiz, İl Hıfzısıhha Kurullarıyla beraber değerlendirmeler yapıyorlar ve her ile özgü kararlar alıyorlar. Tüm valilerimize, ekiplerimize teşekkür ediyorum. Zor bir süreç yaşıyoruz ama bunu hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Bir taraftan aşı süreci devam ediyor. Toplumumuzda her gün her an değişimleri izleyerek ortak kararlar almaya çaba gösteriyoruz, istiyoruz ki önümüzdeki süreçte yüz yüze eğitime doğru çok daha katılımlı bir şekilde devam edelim, koşullar bir an önce düzelsin. Bizim önceliğimiz tabii ki yüz yüze eğitim ama salgın şartlarını dikkate alarak, okulları açık tutma isteğimize rağmen, diğer ülkelere baktığımızda daha fazla kapalı olduğunu görüyoruz ama bu yine sağlık öncelik prensibimizden kaynaklanan bir şey. Bu zor dönemde bir teşekkür de velilerimize."

 

  • 5 42
  • 02 Nisan 2021 22:13 13.236
  • Aktif Haberler
  • dicey
    05 Nisan 2021 23:41
    2 0
    Teşekkürler tabi velilere. Bizler ölümsüzüz çünkü
  • delikuuurt
    05 Nisan 2021 09:24
    4 0
    Bu kadar ısrar niye 1 ay herkes dişini sıkar hergün vakalar artarken ilkokullar neden hala açik
  • delikuuurt
    05 Nisan 2021 09:20
    3 0
    Bu kadar ısrar niye 1 ay herkes dişini sıkar hergün vakalar artarken ilkokullar neden hala açik
  • burchin
    05 Nisan 2021 07:23
    4 0
    Benim velim de çocuğu sabah okula gönderip çıkışta almaya gelirken söyledi pozitif olduklarını. Öğretmenin sağlığı velinin insiyatifine bırakılmamalı. 4. Pozitif (ailesinden temaslı)vaka çıktı sınıfımda.idare haber vermedi kime geliyor bu mesajlar.
  • D.Hoca7
    04 Nisan 2021 18:09
    6 0
    Benim de 2 velim sakladı pozitif olduklarını, üstelik öğrenci de pozitif, okula mesaj gelmese daha da saklayacaklar ve çocukları göndermeye devam ediyorlardı evde durmuyor okula bırakmak daha iyi diyorlar
  • D.Hoca7
    04 Nisan 2021 17:58
    4 0
    Her yer kapansa ilkokul ve okul öncesi kapanmayacak.. İlkokul çocukları evde yalnız kalamazmış bu yüzden. Yani corona pik yapsa deprem de olsa çalışan veliler için kapanmayacak
  • delikuuurt
    04 Nisan 2021 13:18
    3 0
    Veliler okula gondermek istemiyor zaten en son cuma günü 4 kişi vardı bakalım pazartesi ne olacak
  • delikuuurt
    04 Nisan 2021 13:16
    2 0
    Veliler okula gondermek istemiyor zaten en son cuma günü 4 kişi vardı bakalım pazartesi ne olacak
  • zuzu6777
    04 Nisan 2021 09:07
    11 0
    Hizmetlimizin testi pozitif.Bahçede maskesiz,okulun içinde maskesiz.Biz gelince maske takan bir tipti.İnşallah bize ve yavrulara bulaşmamıştır.
  • naciekinci
    04 Nisan 2021 08:44
    16 2
    Şu durumda okulların açık tutulması son derece hatalı. Sabah Beşiktaş basketbol takımında 33 vaka açıklandı. Düşünün okullar ne olur? Şu an çalıştığım yerde sosyal mesafe 0 ve köy okulu olduğumuz için haftanın 5 günü okuldayız. Sınıf ölçüsü sosyal mesafeye uygun değil, dar. Saldım çayıra mevlam kayıra tarzı bir açılma olduğunu kabul edelim.
  • hülya41
    03 Nisan 2021 23:53
    29 0
    Açıklama yapılmış ama açıklanamamış sanki(Anlamak zor).Öğretmenler olmasa bu işi kurtarabilir miydiniz acaba?Bakandan velilere teşşekkürler( benden teşekkür hepsine değil elbet)Aşı olmayan öğretmenleri ateşin içine atın, hep birlikte mücadele etmiş olalım.Mücadeleyi biz veriyoruz biz.Vaka olmuş 44700 okullar yüz yüze devam.Anlamak çok zor, kaldıkı çocuklar hasta olmaya başladı, miniklere zararı ne acaba bu hastalığın.Uzaktan eğitimde çok daha fazla ders yapıyor öğrenciler ve bir düzen var.İki gün okul bir gün canlı ders 4 gün boş.4gün sonra aynı noktadan devam.Benim açıklamalarda anlaşılır olmadı...
  • g_k_c
    03 Nisan 2021 22:54
    27 0
    Benim bir velim rahatsizmis, gece acile gitmis, test yaptırmış. Sabah da çocuğu okula gönderiyor. Birkac ders sonra farkediyorum cocugun burnu akiyor, öksürüyor, niye geldin diyorum, cocuk sessiz, bir sey demiyor. Ailesini ariyorum okula gelip alın hasta diye. Hocam okula uzak oturuyorum kalsa falan diyor, yok diyorum bu şartlarda olmaz gelin alın. Her neyse eşi gelip alıyor. Biz daha okuldan cikmadan mudur yardimcisi bana mesaj atıyor hocam şu öğrencin temaslı bilgin olsun diye. Bilin bakalım hangi ogrencim ?
    Sonra veliyi ariyorum çıkışta, bana test yaptırdığını hala söylemiyor. Pozitif cikmissiniz diyorum. Benim bilmeme şaşırıyor sonra he evet aksam acile gidip yaptirdiydim diyor. Bu halde çocuğu okula nasil gonderirsiniz, test sonucu cikmadan dedim, hocam onda bi sey yoktu biraz burnu akıyordu derslerden geri kalmasin diye gönderdim dedi, sonrasini hatirlamiyorum, kan beynime çıktı. Off off..
  • sINIFÇI SELİ
    03 Nisan 2021 22:21
    21 1
    en çok biz kapali tuttuk o yüzden şimdi açığız ifadesini üzgünüm, benim mantığım kabul etmiyor...aşağıda bir ogretmenimizin belirttiği gibi şartlar aynı mi peki? kıyas yapılacak bir durum söz konusu değil. insanlar sırf karantinaya girmemek için test yaptirmiyor. ve hasta çocuklar okula yollanıyor. bunun vebali kimin üzerinedir? kaldı ki uzaktan eğitimde 5 gün eğitim alabilen çocuklar, şu an 3 gün alıyor. geçiniz eba tv' yi...hemen hemen hiçbir cocuk artik izlemiyor, bunu hepimiz pekâlâ biliyoruz. bu durumda sağlıklı olan hangisidir uzaktan mı yüz yüze mi? uzaktan egitimden mahrum kalan öğrencilerin şartları duzenlenemedigi için ve ulkenin icinde bulundugu ekonomik kosullarin olusturdugu kaygi sebebiyle şu an tüm eğitim camiası ateşe atılmış durumda. aci ama gerçek!
  • hacker0707
    03 Nisan 2021 22:18
    18 0
    Uzaktan egitim, yuzyuze eğitimden cok daha zor.ama şu bir gerçek öğrenmek isteyen öğrenci, uzaktan egitimlede öğreniyor.dersle alakası olmayan öğrenci de yuzyuze egitimde de ogrenemiyor.sinifim ikiye bölünmesine rağmen 18 öğrenci bir sınıftayız.cami açsam üşüyorlar kıyamıyorum kapatıyorum mecbur.nobetciyken koridorda en az 300 öğrenci ile iç içeyim.buyuk bir okuldayım.ogrenciler el ele kol kola maskeler cenede.uyarmaktan sesim kısılıyor. Avmlerle okulları kiyaslayanlarin akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum.kapali alanda kontrolsüz yüzlerce öğrenciyle saatlerce kalıyoruz.en azından asi olsaydık.cocuklarimi okula göndermiyorum.ama virüsü eve getireceğim diye korkuyorum
  • Farsu
    03 Nisan 2021 21:58
    11 0
    Yarın kapatırlar,bu açıklamanın zamanlaması manidar.
  • koyay
    03 Nisan 2021 21:45
    19 0
    Kim takip ediyor ilkokul lise devam orani hepsi kagit ustunde rakamlar gercek degil. Personelin asisiz cocuklarla ic ice gorev yapiyor nasil icine siniyor Sayin Selcuk?
  • kelebek088
    03 Nisan 2021 21:29
    22 3
    Kendimizi sürekli diğer ülkelerle kıyaslıyoruz tamam kıyaslama gerekli ama yapacaksak en çok kapalı kalan 5 ülkeden biriyiz demekle sınırlamayalım. Acaba açık olan ülkelerde salgın sırasında da, öncesinde de sınıf mevcutları nasıldı, bizimki gibi 40-50 kişi balık istifi mi? Velilerin eğitim düzeyi nasıl? Adam karı-koca pozitifken başımızdan gitsin diye çocuğunu okula yolluyor mu? Bizdeki hes kodu gibi bir sistemleri illaki vardır. Okula alınırken kontrol ediliyor mu? Yoksa bizimki gibi müdürün insiyatifine mi bırakılıyor? Müdür isterse kontrol ediliyor, istemezse edilmiyor mu? Bir de açıklar ama nasıl açıklar o konulara da baksak... tamam açtınız, iyi hoş, herkesi memnun edemeyiz, illa bi taraf memnun olmayacak bu da tamam. Ama bari yiğidi öldürdünüz hakkını verin. Hepinize teşekkürler meslektaşlarım. En çok size teşekkürler. Sağlıkçılar ve emniyet güçlerinden sonra en büyük risk bizde maalesef. Okul açık olmalı ama böyle mi olmalı? Kıytırık avmye girerken bile hes kodu olmadan giremiyosun ama okul serbestttt...
  • selimsima
    03 Nisan 2021 20:58
    10 2
    İller karar alırken hastanedeki boş yatak sayısını nasıl baz alırlar aklım almıyor. Aşı olan öğretmen sayısı, sınıf kapasitesi, öğrenciye yapılan testlerle değerlendirilseydi keşke.
  • selimsima
    03 Nisan 2021 20:54
    13 0
    Bu zor süreci böyle giderse birileri atlatamayacak. Neden aşılamada geç kalındı? Öğrenciler kaç kere test edildi de sınıflara öyle alındı?Büyük riskle sınıfta mesafesiz mesafesiz oturuyorlar. Tenefüste kol kola geziyorlar. İnsanız hepimiz sadece bir can taşıyoruz...
  • aliyildirim.66
    03 Nisan 2021 19:07
    21 1
    Aşı yok mu sayın Bakan aşı?

    Öğretmenlerle ilgili algıyı siz açıklamalırınızla besliyorsunuz.
  • uNNamed
    03 Nisan 2021 18:31
    22 1
    Sayın Bakan , önceliğiniz tüm öğretmenlerin aşılaması olsaydı bizler gönül rahatlığıyla okullarımıza giderdik.

    Zaten tüm öğretmenler okulların açık kalmasını istiyor. Tabiki sağlıklı bir şekilde. Uzaktan eğitimde daha faydalı oluyorum ve daha az yoruluyorum diyen öğretmen bulamazsınız.
  • Petrucci
    03 Nisan 2021 16:44
    13 2
    Dünyada en çok okulların kapalı olduğu 5 ülkeden biriymişiz ve bu bizim sağlığa verdiğimiz önemden kaynaklıymış. Çok şey yazarım da yazınca yayınlanmıyor.
  • php_korsan
    03 Nisan 2021 11:34
    25 0
    Kosta Rika, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı yerdir. Alt, orta, üst sınıf yoktur. Herkes orta kararda yaşar lük araç çok azdır. Kosta Rikalılar yüksek eğitim seviyesine ve dünyadaki en yüksek okur yazar oranlarından birine sahiptirler. Ülkenin sloganı "mutluluktur"
  • emir3417
    03 Nisan 2021 11:28
    29 0
    Velilere teşekkür ederiz gerçekten...
    Biz kimiz ki...
  • php_korsan
    03 Nisan 2021 11:27
    17 0
    Tüm Slovakyalı öğrenciler “maturita” olarak adlandırılan bir okul bitirme sınavına girerler.Her kademede bir üst öğrenime geçiş için bitirme sınavı vardır.Yani yukarıda yazılı ülkelerin eğitim sistemleri bizden daha disiplinlidir.
  • php_korsan
    03 Nisan 2021 11:24
    24 0
    Kolombiya’da Ders kitapları okul tarafından verilmez ve ücretlidir. İnsanlar kendi kitaplarını satın almalıdır. Devlet öğrencilerin öğle yemeklerini ücretsiz olarak sağlar. Kolombiya’da ilköğretimde üniforma kullanır. Tüm çocuklar aynı kıyafetleri giymek zorundadırlar.
    Kolombiya eğitiminde disiplin var kapalı kalsalar da mesele değildir.
  • naciekinci
    03 Nisan 2021 11:14
    12 1
    Okulların açık kalıp kalmama durumu yoğun bakım ile ilişkilidir. Gidişat ya Ramazan öncesi ya da en geç Ramazan Bayramı'na kapanmaya doğru gidiyor maalesef. Keşke vakalar son bulsa da normal hayatımıza dönsek bizim de çocuklarımız var istemez miyiz normale dönmeyi?
  • Cigdemsucuoglu
    03 Nisan 2021 09:56
    30 0
    Velilere tesekkur var... Onlar riskli okullarda eğitim veriyor heral...
  • Brasi
    03 Nisan 2021 06:10
    20 5
    Okullar kapanmalı , hem de hepsi. Vaka sayısı 42 bin. Her geçen gün daha da artıyor. Bir kaç köşe yazarı " öğretmenler yatmaya alıştı" dedi diye ve demesinler diye mi bu ? Bir öğrenci 2 gün okula geliyor, bir günde uzaktan eğitim 3 gün. Haftanın geri kalan günleri ? Uzaktan eğitimde 5 gün eğitim alıyordu çocuk.
    Ya da bütün bunları bırakın, vaka sayısı 42 bin ya.
  • smyi
    02 Nisan 2021 22:45
    31 4
    "Ortaokullara baktığımızda yüzde 76 civarında bir katılım var ve liselerde de yüzde 70 civarında bir katılım var. Çok üzücü bir şekilde bu artışları izliyoruz ama okullara devam konusunda da artışlar devam ediyor, istatistikler yükseldiğini gösteriyor"
    bu cümleyi anlamaya benim Türkçem yetmedi. anlayan varsa açıklayabilir mi?
  • delininbiri
    02 Nisan 2021 22:41
    31 2
    En son böyle dedikten sonra 3 buçuk ay uzaktan eğitim yaptık.
  • carpediem03
    02 Nisan 2021 22:21
    45 2
    Gazeteciler bile aşılamada öğretmenlerin önüne geçiyor, devam eden aşılama süreci derken bunu kastetti sanırım sayın bakan.
    Öğretmen sahipsiz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK