Bakan Selçuk'tan Gündeme Dair Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, A Haber'de canlı yayınlanan Memleket Meselesi programında gündeme dair kritik açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, " Şimdilik 2+5 ileride koşullar değişirse günler de değişir. Veliler için kılavuzlar hazırladık. Ailelerin ne yapması konusunda detayları anlatıyoruz." dedi. Öte yandan Selçuk, "Bu sene bütün öğrencilerimiz bilsin ki bütün müfredattan sorumlular ve sınava girecekler. Bu sene 8. ve 12. sınıflar için özel destek paketlerimiz var." açıklamasını yaptı. Eğitimde HES uygulamasında da değinen Ziya Selçuk, "MEB ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması HES uygulaması tamamlandı. HES takibiyle pozitif vakanın bilgisini alıyoruz. Pozitif vaka olursa gereken prosedürü uyguluyoruz." ifadelerini kullandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, A Haber'de yayınlanan Memleket Meselesi programında eğitim-öğretime dair açıklamalar yaptı.

Bakan Ziya Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

SİZ ÇOCUĞUNUZU OKULARA GÖNDERİR MİYDİNİZ?

Veriye dayalı olarak karar vermeyi tercih ederim. Korona virüs küresel bir konu. Velilerin kaygı duyması normaldir. Biz riski en aza indirdiğimiz seviyede tuttuk.

EĞİTİMDE 2+5 UYGULAMASI

Burada Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri gerçekten çok önemli. Bizim belirli konularla ilgili karar verirken elbette danışarak karar vermek söz konusu. Bu memleket konusu. Bu kararı verirken istişare ediyoruz. Kabinede tartışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız önerilere göre bir karar alıyor. Şimdilik 2+5 ileride koşullar değişirse günler de değişir. Veliler için kılavuzlar hazırladık. Ailelerin ne yapması konusunda detayları anlatıyoruz.

Gerekli koşulları sağlayabildiğimiz ve riski en aza indirdiğimiz, kontrollü yapabildiğimiz seviyede tuttuk. O yüzden o seviye okul öncesi ve 1. sınıfta kaldı.

Bu sadece akademik değil, psikolojik, sosyolojik bir karar. O yüzden güven tazeleyerek bize inanmalarını sağlamak durumundayız.

EĞİTİMDE HES UYGULAMASI... "BUNU BURADA İLK DEFA SÖYLÜYORUZ" DEDİ VE AÇIKLADI

Okullarımız velilerimizle temas ediyor, veliler randevulu olarak okullara geliyor. Velilere dikkat edilecekleri söyleniyor. Veli kılavuzu hazırladık. Veli kılavuzunda ayrıntılı olarak anlatılıyor. Sınıf öğretmenlerimiz de bunu paylaşacak. Sınıf öğretmenlerimiz, servis şoförlerimiz eğitim aldı.

"HES TAKİBİYLE POZİTİF VAKALARIN BİLGİSİNİ ALIYORUZ"

Taahhütname o kadar kötü bir şekilde yorumlandı ki. Biz nasıl veliye bundan sen sorumlusun diyebiliriz. Böyle bir şey olabilir mi? Oradaki tahütname veliyi bilgilendirme formu.

Bu tedbirlerle bunu yapıyor olmak bizi rahatlatıyor. Avrupa ülkelerinin tamamına yakınında tüm sınıfları tam zamanlı açıyorlar. Bizim okullarımız kamuya açık alanlarda en güvenilir alanlardan birisidir. Sürekli kontrol, dezenfekte, takip var.

PAZARTESİ, SALI SINIFIN YARISI GELECEK

Yüz yüze eğitimde 2 gün hangi günler olacak? Tüm Türkiye'de aynı günler olarak mı düşünülüyor yoksa bu illere ya da okul yöneticilerine mi bırakılacak?" sorusu üzerine, "Temelde pazartesi-salı günleri sınıfın yarısının gelmesini istiyoruz. Bu diyelim ki 'kırmızı, yeşil veya mavi grup' olur. İkinci grup da mavi grup olarak perşembe-cuma gelsin, çarşamba günü ve hafta sonu bir ara verelim istiyoruz. Niye ikiye bölüyoruz, bölmezsek sosyal mesafeyi sağlayamıyoruz.

SORU: ÇOCUĞUMU OKUL ÖNCESİ EĞİTİME GÖNDERMEYİP 1. SINIFTAN BAŞLATMALI MIYIM?

Biz zaten bir velinin bunu bildiği halde çocuğunu okula göndermesini beklemeyiz. Bizler herhangi bir pozitif vaka halinde bunu anlık olarak bilgiyi zaten alıyoruz. Böyle bir sistem kurduk. Bugün tamamlandı. İlk defa burada söylüyoruz. MEB ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması HES uygulaması tamamlandı.

HES takibiyle pozitif vakanın bilgisini alıyoruz. Pozitif vaka olursa gereken prosedürü uyguluyoruz.

Bu durum öyle sıradan bir durum değil. Olağan dışı bir durum. Kaygısı olan, kronik rahatsızlığı olan durumlarda ben göndermek istemiyorum derse bizim görevimiz başka bir yol sunmak. Biz uzaktan eğitimi öneriyoruz onu tavsiye ediyoruz eğer veli istemezse. Eğer okula göndermek isterse okula gelip bu formu onaylaması gerekiyor.

O yaşlar çok kritik yaşlar. Alıcı dediğimiz yaşlar. 1 sene bekleyebilir ama buna rağmen göndermesini tavsiye ederim. Çünkü çocuklarımız okul ortamında temel kavramlarını almadığında ilkokul 1. sınıfta zorluk çekiyor. O yüzden tavsiye ederim.

Bizim vazifemiz bu 2 günün dışındaki günlerde yapacağımız çalışmalarda bu çocuklarımıza velilerimize destek olmak. İlk defa bu anlamda bir öğretmen olacak. İlk defa resmi anlamda okul ortamında olacak. Bu çocuklarımız eğer öğretmeni görmezse tanışmazsa, duygusal bağlantı kurmazsa hiç okula gitmediğinde duygusal bağ oluşmuyor. Aslında hedefimiz daha çok okul ortamına alışması, öğretmeniyle tanışması. İlk kez gördüğü birine bağ kurmak çok zor.

(Biz okulları açmakta erken mi davranıyoruz yoksa geç mi kaldık?) Bütün ülkeler bunu açıyor da siz niye 1. sınıftan başladınız diye bir eleştiri bekledim. Elbette haklılık payı olabilir, elbette saygı duyuyoruz. Bizim görevimiz herkesi dinlemek. Ama burada karar verirken makul olan şu: Bir kararı bilimsel tabloya bakarak ortaya koyarsınız. Bunların hepsini okurken bunlar sonucunda bir görüş oluşturursunuz. Bizim nasıl bir vebal altında olduğumuzu kimse bilemez. Bu karar altında ne kadar ezildiğimizi bilmeleri lazım. Bu karar eğitimsel kararın çok ötesinde. Bu kararı verirken bilimsel verilerimiz var. Biz de diyoruz ki biraz geç kalalım, sağlık çok önemli. Risk varsa biz yokuz diyoruz. O yüzden de tam hizasında bırakıyoruz. Diğer sınıflarla ilgili de birkaç hafta sonra değerlendirme yapacağız. Takvim olamaz, ben vaka sayısının seyrini bilemiyorum. Bilim Kurulu'nun 1 ay sonrası için ne diyeceğini bilemiyorum. Bunu bilemezken şöyle olacak demek olmaz. Dikkatli konuşmalıyız, dikkatli karar vermeliyiz. Bizim amacımız ne? Temelli hepsini açmak.

3 ay önce bir şey söyledim ben. Dedim ki "Bizim senaryolarımız var. Onlardan birini uygulayacağız." Bugün o süreç gerçek oldu. 2+5 uygulamasını devreye soktuk. Eğer Bakan Koca, "Şu ille ilgili tavsiyemiz var" derse onla ilgili düşünceleri dikkate almalıyız. Biz duruma bakarak esnek bir karar almak zorundayız. Biz Sağlık Bakanlığı'yla her gün görüşüyoruz. Sürekli irtibat halindeyiz. HES ile ilgili yapılan uygulama için 2.5 aydır çalışıyoruz ve bugün tamamlandı.

"MÜFREDATLARI EBA ÜZERİNDEN ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞACAĞIZ"

Müfredatı biz tam olarak çocuklarımızla paylaşacağız. EBA TV de paylaşırız, internette paylaşırız, yüz yüze paylaşırız. Eskiden çok imkan yoktu şimdi bu imkanlarımız çok daha fazla var.

8. VE 12. SINIFLAR İÇİN MÜFREDAT DÜZENLEMESİ OLACAK MI?

Bu sene bütün öğrencilerimiz bilsin ki bütün müfredattan sorumlular ve sınava girecekler. Bu sene 8. ve 12. sınıflar için özel destek paketlerimiz var.

SINIFLARDA MASKE TEDARİĞİ

Bir bütçeyi okulların ihtiyacı için bütün illere gönderdik. Her hafta il müdürlerimizle toplanıyoruz. "Arkadaşlar bir imkanınız var mı?" diye soruyoruz. Sadece meslek liselerimizde 50 milyon maske ürettik. Bazı okullarımızın eksiği olabilir.

Çocuklar okula geldiğinde, öğretmenler okula geldiğinde tabi ki maskesini vereceğiz. Her okulda ateş ölçerler lazım olacak. Hepsinin satın almasını gerçekleştirdik.

"TÜM SINAVLARI OKULLARDA YAPACAĞIZ"

Bunu da ilk kez burada açıklamış olalım. Biz geçen sene salgın ani bir şekilde bütün dünyada gündeme gelince diğer ülkeler gibi bazı konularda hazırlıksızdık. Böyle bir salgın olabileceğini tahmin etmiyorduk. Dolayısıyla o şartlara uygun kararlar aldık. Bu sene öğrencilerimizin müfredatımızın tamamından sorumlu olmasını, ölçme değerlendirme açısından okullarda sınav yapılmasını gündeme getiriyoruz. Bütün sınıflar için de tüm sınavlarda okullarımızda yapacağız. Uzaktan eğitim devam ediyor olsa bile.

EĞİTİMDE EBA SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Bizin EBA ile ilgili dünya çapında aldığımız bir mesafe var. Ben akademisyen kökenli biriyim. Bu anlamda cümle kurarken dikkatli cümle kuruyorum. Bizim ilk başta EBA'nın kapasitesi çok çok düşüktü. 10 binler seviyesinde. İlk fırsatta kapasiteyi 7 katına çıakrdık. Ve 30-40 bin için varolan kapasiteyi 1 milyon kişiye çıkardık. Ancak internet trafiği olan bir husus. Bir takım sıkıntılar var biliyoruz ama genele baktığımızda biz birçok sorunu çöktük. Dünya Bankası'ndan kredi aldık. Ve böylelikle dünyanın eğitimde dijital altyapısı en güçlü ülkelerden biri olacağız.

EBA'nın dünya kalitesinde standartlara ulaşabilmesi için bazı uluslarası kıstaslar getirdik. EBA'nın gelişimi devam ediyor. İçeriğini tümüyle yeniledik. Uluslarası strandarda dönüştürdük. Videolar, canlı dersler, müzikler, sporla ilgili içerikler. Yüzbinlerce içerik, istemediğiniz kadar içerik var.

Dezavantajlı çocuklarımız var ve bunları tek tek biliyoruz. Çeşitli bakanlıklardan aldığımız verilerle. Ne yapabiliriz, yaylada mezrada, internet altyapsının olmadığı yerlerde çocuklarımız var. Bunlara nasıl ulaşabiliriz düşünüyoruz. EBA destek merkezi adı altında merkezler kuruyoruz. Dün saat 2'yi çeyrek geçe 2 bin EBA merkez vardı. Bu ne olacak 20 bine gidecek. Çok kısa bir süre içerisinde olacak.

Çocuklarımız EBA destek Merkezleri'nde çalışabilirler, istedikleri kadar hizmet alabilirler. Pandemi dönemi tamamlandıktan sonra da EBA yüz yüze eğitime entegre edilecek. Okulların ne kadar indirim yapacağını gün gün takip ediyoruz. Geride bıraktığımız yılda verilmeyen hizmetler var; servis, yemek gibi. Bu hizmetler verilmediyse bedellerinin iade edilmesi gerekir.

BAKAN SELÇUK'TAN "SALGIN DÖNEMİNDE SINAVLAR NASIL YAPILACAK? SORUSUNA YANIT

Hijyenle ilgili önlemlerimiz var. Randevulu sistemle sınav yapmak zorundayız çünkü bütün öğrencileri aynı gün okula çağıramıyoruz. 7. sınıfların sınavı olacaksa bir grup sabahtan, bir grup öğleden sonra gelebilir. Her şey normal giderse LGS Haziran başında olacak.

"VİDEO HAZIRLADIK..."

Uyum süreciyle ilgili oyun tabanlı bir yaklaşımımız var. 'Temassız Oyunlar' kitabımız var. Bu şekilde oyunlarla maske, mesafe, hijyen ne demektir, videolar, dokümanlar, afişler hazırladık. Çocuğumuzun canlı sınıfa nasıl hazırlanması gerektiğiyle ilgili video hazırladık. Dünyada ilk kez tüm ülke çapında destek hattını biz kurduk.

MESLEK LİSELERİNDE EĞİTİM NASIL OLACAK?

Meslek liselerinin uygulamalı derslerini bir an önce başlatmak niyetimiz. Randevulu olarak, gruplar halinde çalışmalar yapılabilir ama kitlesel olarak söz konusu değil. Meslek lisesi uygulama demek ve bu konuda fazla gecikmeden bir tedbir alıp uygulamalı derslerle ilgili küçük gruplar halinde bir çalışma başlatacağız. Bizden birkaç hafta içerisinde haber beklesinler.

MESLEK LİSELERİNDE STAJ

Bu seneye özgü olarak staj konusunda bir esnekliğimiz olacak. Hemen önceki günlerde bir açıklama gelebilir.

YENİ ÖĞRETMEN ATAMASI NASIL OLACAK? "İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE KONUYU DEĞERLENDİRİYORUZ"

Bu yılla ilgili hemen önümüzdeki haftadan itibaren öğretmenlerimizin başlamasıyla ilgili bir tebliğ 2 gün önce yayımlandı zaten. Yeni atamalar konusunda elbette imkanlar ölçüsünde konuyu değerlendiriyoruz. Böyle bir konu olduğunda zamanı geldiğinde paylaşırız.

 

  • 3 37
  • 16 Eylül 2020 22:33 22.348
  • Aktif Haberler
  • ayshen11
    19 Eylül 2020 19:48
    2 0
    Okulumuz dezenfekte falan edilmedi, hizmetli yok tuvaletler temizlenmedi ve genel temizlik yapılmadu, tuvaletlerde sabun yok, okulda maske yok, öğretmeni olduğum sınıfı -her yıl olduğu gibi- kendim temizledim, ama dezenfente işlemini yapamadım malesef, kitaplar eksik... Ama her okul hazır ha!
  • ashker
    19 Eylül 2020 18:20
    2 0
    Şu anda bir haber kanalının altyazı kısmından bir son dakika haberi geçiyor: “Okullarda tüm dezenfeksiyon çalışmaları tamamlandı. Hijyen ve dezenfektan ihtiyaçları karşılandı.” demiş Sayın Bakanımız. Daha dün okuluma gittim ve öğrenci masalarının ve oturaklarının üstünde bulunan tozları yüzey temizleyici ve dezenfektan yardımıyla temizledim. Camları temizlemeye zamanım yetmedi. Sınıfıma dezenfeksiyon ve sensörlü dezenfektan aleti aldım. Bir kutu maske, eldiven, siperlik ve önlük aldım.
    1) Bütün okullar eğitim-öğretime hazır hale getirildi denilmişti.
    2) Maske dağıtımını biz yapacağız demiştiler (devlet demişti).
    3) Öğretmenlerimize önlük dağıtacağız demişlerdi.
    Önceden ne güzel unutkandım. Şimdi ise aylardır söylenen “Her türlü senaryoya hazırız.” cümlesi gibi söylenen birçok söz belleğimden silinmiyor.
  • koyay
    19 Eylül 2020 16:16
    2 0
    Bu P.tesi de sabah marş çalıp gülerek foto çektiriyor muyuz?
  • hll-22
    19 Eylül 2020 14:28
    2 2
    Ek dersler verilecek mi maddi olarak zor durumdayız
  • cmustafaengin
    19 Eylül 2020 11:46
    4 0
    Sabah dersi olup EBA ya giremeyen şanslı kişilerdenim! Rezalet diz boyu! Bırakın kimi Skype den yapsın, kimisi YouTube'de video çeksin. Öğretmene bırakın kontrolü de EBA ya girilebilsin!!! Attığım çalışmalar dahi açılmıyor.
  • Karakedi
    19 Eylül 2020 11:44
    6 0
    Ya okullar tam acilsin ya da tam kapansin.ne boyle nabza gore serbet.kimin ne oldugu ne ogrendigi belli degil.geri donutsuz egitimmi olur
  • muallimmusa
    19 Eylül 2020 10:40
    26 0
    Herkeste ev interneti yok. Herkes canlı derse giremiyor. Ses yok.
    Eba bedava interneti canlı derste geçerli değil. Ses yok.
    Herkeste bilgisayar tablet yok. Ekranı kırık telefonla ödev yapmaya çalışan çok. Anne evde yoksa ders de yok. Ses yok
    Öğretmenlere ek ders verilecek mi? Ses yok
    Ek ders için müdürler, zoom dan 30 derse tamamlayın diyor. çocuğa günde 6, haftada 30 ders canlı ders eziyet değil de nedir? Ses yok.
    Kimseden ses yok. Her şey yolunda demek ki :(
  • sedef65
    19 Eylül 2020 10:08
    6 0
    İnternetim bitti, internetim yok, eba'ya giremiyorum, telefonum bozuk. Peki ben şimdi nasıl ders işleyeceğim. Sabah 08:30'da dersim vardı. Arayarak uyandırdıklarım oldu. İnterneti olmayan, yeterli araç gerece sahip olmayan, bilinçli ailesi olmayan çocuklar ne yapacak? Velilerimden iki tanesi okuma bilmiyor. Bir tanesi arayıp rahatsız sormayım diye beni engelledi. Şaka gibi ama gerçek. Bu çocuklar ne olacak? Eba girişlerinde herkese sınırsız internet verilse, bu imkanı olmayan çocuklarda düşünülse... Bir de alt yapı sorunu var tabi. Eba alt yapısı, internet alt yapısı..
  • faul
    19 Eylül 2020 09:55
    9 0
    Aylardır her türlü senaryoya hazırız balonu patladı.Meb de her zaman kervan yolda düzülür mantığı ne yazık ki devam ediyor.Sosyal medyada biz hazırız diye mavi boncuk dağıtan işgüzar idareciler , yöneticiler varken daha çookk belirsizlikle devam eder.Herkesten çok istiyorum normale dönmeyi, yüz yüze eğitimi..Ama meb diğer kurumlara(sağlık hariç) feda edildi. Kendi çocuğumu gönderirim diyemeyenler ya da göndermem diyenler vatandaştan ne bekliyorlar acaba..Sizin canınızdan daha az mı kıymetli vatandaşın canı..Allah sonumuzu hayır etsin.
  • mahmutocak42
    19 Eylül 2020 00:21
    6 0
    zeki2976 hocam sıkıntı şu ebanım günde 4-5 saat ders yüklenecek kapasitesi yok.Bunu yukarıdakiler de biliyor.
  • OKYANUS88
    18 Eylül 2020 19:35
    5 0
    Sayın başkanımızın aciklamalarindan sonra 48 saat kritik deyip duruyor medya. Ne yani o kadar plan yapip pazar aksami acmiyoruz vakalar cok mu artti diyecekler? İnşallah derler
  • kaynarca87
    18 Eylül 2020 17:03
    16 0
    Bakan bey sürekli temassiz oyunlardan bahsediyor. Biz şimdi sadece oyun oynamaya mi gidiyoruz. Bunun için mi çolugumuzu cocugumuzu riske atıyoruz. Su an resmen kendimi piyon gibi hissediyorum.
  • kaynarca87
    18 Eylül 2020 17:00
    9 0
    Göndermezdim diyememiş laf çevirmiş.
  • delininbiri
    18 Eylül 2020 15:13
    5 0
    Arasiniflar nasıl olacak hala bir netlik Yok.
  • elif180
    18 Eylül 2020 08:16
    9 0
    Ebada Canlı ders sayılarının arttırılmasından önce bilgisayarı olmayan,köylerde olan çocuklarımıza mutlaka bilgisayar temini olmalı,sonra da ebaya ücretsiz giriş sağlanmalı ki uzaktan eğitim tüm öğrencilerimiz için faydalı olabilsin !!!
  • RhEmek
    17 Eylül 2020 23:59
    2 0
    Bütün özel okullar "sadece" uzaktan eğitim mi yapıyorlar bir aydır ? Sene sonu LGS ve YKS sınavlarında çocukların önüne soru kitapçıkları konduğunda, eminim özel ya da devlet okulu fark etmeksizin tüm çocuklar okula az çok eşit sürede gitmiş olacaktır.
  • zeki2976
    17 Eylül 2020 23:07
    2 2
    1. Sınıfların okula başlamasından başka şeyden söz edilmiyor. Bizde özel okullar gibi en azından günlük 4 saat uzaktan eğitim yapabiliriz. Eba'dan 2 saatle hiç bir faydamız olamayacak. Eba'da canlı derslerin suresi artırılmalı. Ama şunu da söyleyeyim zoom gibi başka programlardan yapmayı da istemem.
  • burak.1827
    17 Eylül 2020 15:53
    29 1
    Tek temennim planlanan iki üç haftanın ardından uzaktan eğitime geçilmesi. Tablo bu haldeyken devam etmek, hele ki kapalı ortamlarda uzun süre bulunmak akıl alacak şey değil. Sağlık Bakanı dünkü konuşmasında salgının başından daha kötü haldeyiz dedi. O halde okullar niye açılıyor? Nisandaki yasaklar niye geri gelmiyor?? Aklım almıyor benim.
  • burak.1827
    17 Eylül 2020 15:30
    9 0
    Köy okulundayız ve ne dezenfektanımız var ne ateş ölçer. Hiçbir önlem de yok sosyal mesafeyi ayarlamak haricinde. Nasıl olacak bakalım. Temennim planladıkları iki üç haftadan sonrasında uzaktan eğitime geçmek. Yoksa durum kötü olur.
  • stone0707
    17 Eylül 2020 13:10
    8 0
    Canı yanmayan canı tabanın halinden anlamaz.butun imkanların olduğu bir okulda (ki bu bile zor artık da neyse) belki korunabilirsiniz.Fakat dezavantajları olan en ücra köy okullarında yasanacaklari düşünmek istemiyorum bile.hele öğretmenimin yaşayacaklarını...
  • laylaylom_
    17 Eylül 2020 10:44
    23 1
    Bakan veya bir Bilim Kurulu üyesi herhangi bir köy okulunu ya da 50-60 kişilik sınıfları gezsin, çocuğumu bu okula gönderirim desin o zaman açsınlar okulları. Çocuk senin olmayınca feda etmek de kolay oluyor. Görmek istemeseler de her yer hatta çoğu yer özel okul imkanlarında değil maalesef.
  • toprakana
    17 Eylül 2020 10:28
    11 0
    Cimbom 80 rica ederim hocam dün beni bir velim aradı 1. Sınıf aynen şöyle dedi "hocam ben endişeliyim evimizde yaşlılarımız ile beraber kalıyoruz kronik hastalar ben şimdi bu çocuğu göndersem okulda virüs kapsa bunu eve taşısa ben bunun vebalini nasıl uzerime alayım gondermeyecegim " ne diyebilirim bu velime şimdi aslında konunun ne kadar önemli olduğunu bildiren bir düşünce herkes bu konuda farklı düşünüyor ben bu riski asla almazdım bir kişi bile nefessiz kalarak olecekse bunun karşılığında hiçbir dünyevi kazancı tercih etmezdim eğitimin telafisi var ama giden geri gelmez bunlar benim düşüncelerim bunun herkes farkında daha dün bilim kurulu üyesi riskin büyüklüğünü tane tane anlattı ama üzücü tarafı sonuna buna rağmen açılmalı diyor herkes risk var ama diyor ve gerisi açılmalı kelimesi ile devam ediyor insallah doğru karardır bize bu saatten sonra verilen görevi yapmak düşüyor inşallah bedeli ağır olmaz kimse için
  • cimbom_80
    17 Eylül 2020 09:33
    4 10
    Toprakana hocam teşekkürler, bakan bey de bence biliyor bir çok şeyi, konuşmasının teması hep, eğitim telafisi olur da sağlığın olmaz idi ki hâlâ da öyledir, ancak toplumsal bir baskı oluştu galiba hani elinde olmayan şeyler var gibi, naçizane düşüncem.
  • toprakana
    17 Eylül 2020 06:59
    4 0
    Cimbom 80 bütün meseleyi tek cümlede özetlemiş tebrikler sayın hocam
  • milaz
    17 Eylül 2020 02:43
    11 0
    Çok merak ediyorum bilim kurulu üyeleri çocuklarını okula gönderecek mı?
  • abete
    17 Eylül 2020 00:38
    3 0
    Bakanin konusmasinda pazar kelimesi yok
  • abete
    17 Eylül 2020 00:34
    2 0
    2 gün okul 5 gun okul yok demek istemis cocuklar icin.
  • sevfer
    17 Eylül 2020 00:06
    1 1
    Ben yayını izlemedim yazıda da konu açıklanmamış. 2+5 derken ne kastediliyor?
  • suatbesni
    16 Eylül 2020 23:22
    3 0
    c.tesi nedense unutulmuş herhalde oraya
    iyep ???
    destek eğitim ????
  • naciekinci
    16 Eylül 2020 23:19
    4 2
    Cumartesi okul yok arkadaşlar programı izliyorum burada yazan kişi yanlış yazmış Cumartesi Pazar yok diye bizzat bakan söyledi. Çarşamba yok birde
  • suatin
    16 Eylül 2020 23:03
    4 2
    Cumartesi günü okul mu planlanıyor yoksa bana mı öyle geliyor?
  • cimbom_80
    16 Eylül 2020 22:50
    39 1
    Çocuğunuzu okula gönderir misiniz? Sorusuna verilen daha doğrusu verilmeyen cevap, her şeyi özetliyor sanırım.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK