Bakan Selçuk'tan Önemli Açıklamalar

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim çalışmaları ve yeni eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili basın toplantısında konuştu.

İşte Bakan Selçuk'un açıklamaları:

Hazırlıklarımız konusunda aylardır çalışıyoruz, hep belirttiğimiz gibi hangi senaryo olursa olsun bu tedbirleri almak gerekiyor diye. Şimdi bir burukluk var elbette ama bildiğiniz gibi bu bütün dünyada ortaya çıkan bir durum. Ve Türkiye'nin de bu bağlamda her gün belli başlı ülkeleri izleyerek tedbirler noktasında gereğini yaptığını sizlerle paylaşıyoruz. Ben bugün bir sunumla başlayacağım; arkasından sizlerin soruları konusunda da ayrıntıya girme imkanımız da olacak.

UZAKTAN EĞİTİM NASIL OLACAK?

Bu önemli bir soru. Bizim bu soruya verdiğimiz cevap aslında çok net. Şu anda bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sağlık koşulları nedeniyle uzaktan eğitimin ayrı bir yere sahip olduğunu görüyoruz. Mart'tan beri bazı aşamaları paylaşıyoruz sizlerle.

Başlangıçta, biliyorsunuz televizyon kanalları açtık. Bu kanalların içeriğini okul kademelerine göre doldurduk Hep şunu söyledik, dünyada bunu yapabilen çok az sayıda ülke var. Artık niteliğinde de çok iddialı hale geldik.

3 bin 358 ders çekimi yaptık. Bir dersin toplam yapılma süreci yaklaşık 5 gün sürüyor. Üst üste koyduğunuzda kaç yıl olacağını siz düşünün lütfen.

Hala da bu süreç derinleşerek, uzmanlığı artırarak sürüyor. Peki sadece televizyonla yetindik mi? Hayır. Canlı platformlar kurduk, yapay zeka temelli bir eğitim içeriği olması bakımından dünyada yine birkaç ülkede olan bir içerik. Öğrencinin seviyesini ölçen, durumuna göre bölüm tavsiyesinde bulunan, öğrencinin hızına göre; bu hızla gidersen bölümlerini değiştirdim, azalttım, çoğalttım diyebilen bir zeka. Ya da bir öğrencinin bilemediği sorunun hangi konu eksikliğinden kaynaklandığını otomatik olarak bilip, ekrana hazır olarak getiren bir sistem.

Ve bir milyon öğrencim varsa, bir milyon ayrı deneme sınavı yapabilen bir sistem. Bu konu bizim açımızdan kritik.

Öğretmenlerimiz için de çok önemli bir dönem. Ben uzun yıllardır eğitim içindeyiz. Hiçbir dönem bu yılki kadar hizmet içi eğitim gördüğünü görmedim.

Öğretmenlerimiz sürekli olarak bir eğitimin içerisindeler; özellikle dijital becerilerin geliştirilmesi konusunda.

Başka ne yaptık? Canlı sınıflar yaptık. Dünyada canlı sınıf yapabilen ülke sayısı 3-4'ü geçmiyor. Burada eksiklerimiz, hatalarımız vardı. Bunu nereden biliyoruz? Bir araştırma yaptık, uzaktan eğitimin süreciyle ilgili araştırma yaptık.

Öğretmen ve öğrenciler sınıfta olduğu gibi senkron eğitim imkanına buradan sahipler.

Uzaktan eğitimi biz anlık olarak olarak ölçüyoruz. Şu anda hangi sınıf düzeyinde, kaç canlı sınıfta hangi hareket var, kaç öğretmenimiz aktif, orta öğretimdeki öğretmenlerin aktivitesi nedir, hangi şehirdedir, hangi kasabadadır, bütün bunları anlık olarak izliyoruz.

Biz ilk kez, yaz tatilini de eğitim fırsatı olarak değerlendirdik. TV kanallarımız hiç durmaksızın yaz programları, yaz okulları açtı. Yaz tatili süresince de tasarım beceri atölyeleri kurduk. Çocukların her türlü konuda bu dijital becerilerle, dramayla ilgili olabilir. Her konuda atölye imkanına kavuşuyor olması, kişisel olarak katılma fırsatının olması önemli.

"İNTERNET KOTALARI 2 KATINA ÇIKARILIYOR"

 

Erişimde fırsat adaleti olsun diye internet paketi olmayan çocuklarımıza destek olmak; bugün yine operatörlerden olumlu haber geldi. İki katına çıkarılıyor çocuklarımızın eğitimle ilgili kotaları. Bu anlamda da daha yeni gelişmeler olacak.

Öğretmenlerden bize binlerce talep geliyor. Şöyle bir avantajımız var, artık kişiye özel eğitim verebiliyoruz. Yani 'ben şu konuda almak istiyorum' olabilir. Bununla ilgili dünyadaki büyük markaların gönüllü desteği oldu. Ve yüz binlerce öğretmenimizin eğitimini alması ve iki gün önce de sertifika töreni vardı. On binlerce öğretmenimizin dünyanın her yerinde geçerli sertifika almalarını sağlıyoruz. Beş binden fazla lise öğrencimiz uluslararası geçerliliği olan sertifika aldılar.

Yaptığımız araştırma sonucunda, özellikle erişimde sorun yaşayan çocuklarımızın, ilkokul çocuklarının somut bir takım araç gerece de ihtiyacı var. İlk defa Türkiye'de hikaye temelli bir müfredat çalışmasını yaptık. Bir çocuğun hayatı işlenirken, orada matematik sosyal bilgiler fen işleniyor. Bunu çocuklar çok sevdiler. Bunun devamı gelecek inşallah. 22 bin 700 ilkokuldaki çocuklarımızın eline teslim edildi, somut olarak teslim edildi.

Çocuklardan ev yapımı öyküler... Yarışma açtık, evde oturuyorsunuz hadi hikaye yarışması var, hikaye yazın. On binlerce hikaye geldi. Çok enteresan bir yönü var. Çocuklar kendi hayatında neyi yaşıyorsa onu hikayeye yansıtmışlar.

31 Ağustos'ta yüz yüze eğitim başlamazsa senaryomuz var demiştim ya, onun gereğini de bir ay önce hazırladık. Başlasaydı onun gereğini de hazırlamıştık. Onun için hiç tedirginlik yaşamıyoruz, sadece kaliteliyi yükseltmeye çalışıyoruz. Canlı derslerin kapasitesini en az 10 kat artırdık. Destekleyici araçlarımız giderek artacak.

Çalışma kitapları ilk kez çocuklarımıza; bakın ders kitabının dışında çocuklarımızın eline 'öğrenci çalışma kitabı' somut olarak verilecek. Bu yeni bir şey. Ders kitapları da geçen hafta itibariyle çok büyük ölçüde dağıtıldı. Çünkü kitapları iki ay öncesinde bitirmiştik zaten.

TSE ile yaklaşık üç aydır çalışıyoruz. Bir okulun temizliği konusunda nasıl standart olmalı? Neler yapabiliriz, bunu uzmanlar çok uzun süre çalışarak standartlar çıkarıldı. Enfeksiyon önleme kılavuzunu da yayımladık. Bunu velinin, öğretmenin diline göre özel olarak yeniden rehber haline getirilmesi lazım. Hazırlığı tamamladık, tamamlayan okullara da temizlik belgesi veriyoruz.

5200 EBA DESTEK NOKTASI KURULACAK

Bizim internete erişimde bulundukları bölge itibariyle internet altyapısının olmaması... Çocuklarımızın erişiminde sorun var. Peki bu çocuklar 16 milyon çocuğun erişimiyle ilgili bir problem görülmüyor. Ama yaklaşık 1,5 milyon çocuğumuzun erişimiyle ilgili bir problemimiz var, bunu görüyoruz.

Peki bu çocuklara nasıl erişeceğiz? Bu tip durumda olan her bir çocuğumuza, 17 kitaptan oluşan özel bir set veriyoruz. Başka ne yapıyoruz? EBA destek noktası kurmaya başlıyoruz. Bu noktaları erişimde zorluk çeken çocukların bulundukları bölgede kuruyoruz. Onların taşımasını da üstleniyoruz, gezici EBA destek noktası da hazırlıyoruz.

Bütün dünyada böyle bir problem var. Bugün elimizdeki en güçlü araç 31 ağustos için söylüyorum, uzaktan eğitim. Uzaktan eğitimi en iyi şekilde nasıl kullanırız? Bizim derdimiz bu. 31 Ağustos itibariyle bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Yüz yüze eğitimin daha işlevsel olduğunu biliyoruz. Ama mümkün değilse uzaktan eğitimin hakkını sonuna kadar vermek istiyoruz.

Avrupa'da ülkelerin tamamı okulları açtı, açıyor. Ama bizim kendi ülkemize, kendi riskimize özgü hesapları yapıyoruz. Bu çerçevede şu anda uzaktan eğitim daha önemli. Ve buna bütün velilerin sahip çıkması lazım.

Çocuklar ölçme değerlendirme açısından da gördükleri eğitimden sorumluluk sahibi olacaklar.

SORU-CEVAP

SORU: Milyonlarca insanın gözü bu toplantıda. İki sorum olacak; birincisi özel okullar meselesi. Özel okul temsilcileriyle görüşmelerinizin olduğunu biliyoruz. KDV indirimi istediklerini biliyoruz, aynı zamanda velilerin de özel okullardan indirim talepleri var. Somut bir sonuç çıktı mı?

Tabi özel okullarla ilgili olarak defalarca toplantılar yapıp, her bir okulun ayrı ayrı şartları nelerdir, konumu nedir, ücreti nedir... Bunlarla ilgili çözümleme çalışmaları yapıldı ve temsilcilerle uzun soluklu çalışmalar gerçekleştirildi. Ve biz özel okulların velilerin talepleri noktasında, tedbirler alması noktasında beklentilerimizi net olarak ifade ettik. Onların da geçen hafta deklerasyonu oldu. Ve biz bu talebe uyarak, özel okullarda indirim yapması konusunda; okula göre değişecek bir durum söz konusu. Ama her okulun bunu yapması konusunda okul temsilcilerinin bir mutabakatı var.

Vergi ve benzeri hususlar konusunda hayata geçebilecek bazı kolaylaştırmalar, veli lehine... Neler olabilir, bunu da çalışıyoruz. Bir hafta içerisinde belirli bir noktaya da gelmiş olacağız. Netleşen konu şu. Velilerimizin taleplerini özel okullarımızın dikkate alacağını umuyorum. Almaları konusunda da kendileriyle her türlü irtibat içindeyiz.

SORU: Yüz yüze eğitime geçiş süreciyle ilgili bazı haberler yansıdı. Şu sınıflar başlayacak, sonra devam edecek şekilde. Dün de haberler vardı ama yalanlandı. Nasıl bir planlama süreci yürütüyor musunuz?

Dikkat ediyor musunuz, Bilim Kurulu üyelerine sorular soruluyor. Bizim de tavsiyelerini aldığımız bir kuruldan söz ediyoruz. Bu soruyu sorduğunuzda bunun çok net ve belirlenmiş bir cevabının aylar öncesinden olamayacağı, o günkü koşullara bağlı olarak sürekli bir değerlendirmeye muhatap olması gerektiği söyleniyor.

Kurul dese ki, Sağlık Bakanlığımız dese ki "Okulların tamamının açılmasında sakınca yoktur" dese biz bunu elbette açarız. Ama "kesinlikle şu şu olmaz" dese, bizim tam tersini yapıyoruz dememiz söz konusu değil. 

Biz hiçbir çocuğumuzu ve öğretmenimizi riske atan bir karar imza atmayız.

Benim ricam sadece, resmi kaynaklarda MEB'in sitesinde ne yazıyorsa odur. Önemli olan şu, biz 21'inde belirli sınıflarda yüz yüze eğitimi başlatacağız. Salgının seyri itibariyle, sürekli değerlendirme söz konusu olduğu için biz bunu takip ediyoruz. Buna uygun olarak da durumumuzu dikkate alacağız.

SORU: Bu yıl yüz yüze eğitimin yapılmaması gündemde olursa, sınav konusu nasıl değerlendirilecek?

Şimdi tabi bütün bu süreçlerin birbirine bağlı ve ön şartla ilişkisi var. Müfredat sınava bağlı, sınav öğretmene bağlı, öğretmen veliye bağlı. Bu anlamda biz her zaman öğrencimizi zorda bırakmayacak, öğrencimizin ve öğretmenimizin lehine olan kararları alıyoruz. Bize, henüz daha sınav muhtevası diyelim ki YKS ile ilgili... İkinci dönemin sonuna doğru ne yapılır, ÖSYM'ye verilir. Bizim şimdiden belirlemek istediğimiz, belirlediğimiz bazı hususlar da var. Bunun ölçme değerlendirme fırsatı bitmek üzere. Bir hafta içerisinde belirli bir netliğe kavuşacak. Şu anda onların görevi.

SORU: Çalışanlarda tedirginlik var. Uzaktan eğitimle kendilerine çok büyük görev düşüyor. Bu yıl nasıl olacak, çok merak ediliyor. Görüşlerinizi almak isterim...

Ailelerin müthiş bir heyecanı var. Acemilikleri var, ilk kez böyle bir şeye şahit oluyorlar. Yine Bilim Kurulu'nun tavsiyesiyle biz küçük sınıflarla ilgili başlama noktasında çok daha kararlıyız. Çünkü bu çocukların akademik ihtiyacı elbette var ama ilk önce manevi ihtiyacı var. Bunu karşılama için de öğretmeniyle az da olsa, bir şekilde bir tanışsınlar. Tanıştığı kişiyle ilkokul iki, üçüncü sınıf öğrencisinin görüşmesi başka olur. Tanımadığı biriyle görüşmesi başka olur.

Annelerimiz, çok yoruldular. Bunun farkındayız. Bununla ilgili de nasıl bir kolaylık olursa yapacağız. Bu yüzden, öğretmenlerimiz 'okullarda olmak istiyoruz, ulaşamadığımız öğrencilere nasıl ulaşırız' bana sordukları soru bu. Binlerce soru geliyor öğretmen arkadaşlarımdan. Ben inanılmaz derecede memnunum. Bu süreçte, milletimizin zor zamanında milletimize sahip çıktılar.

Okullara gitmek istemiyormuş öğretmenler vesaire, bunlar bana çok anlamsız geliyor. Çünkü öğretmenlerimizin çabasını biliyorum, bu yüzden müteşekkirim.

SORU: 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan öğretmenlerle ilgili alınacak tedbirler nedir?

Risk grubundaki öğretmenlerimizle, hatta bütün öğretmenlerimizle ilgili, servis şoförlerimizle ilgili HES kodları vasıtasıyla herhangi bir öğrencimizin yakınında-ailesinde bir vaka söz konusu ise, o öğrencinin yüz yüze eğitim başladığında okula devam etmemesi konusunda, anlık tedbir alıp da okul yöneticisinin telefonuna düşecek şekilde yazılım altyapımız bitti.

60 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerimiz... Kamu personeline ilişkin genelge üç gün önce yayımlandı. O yayımlanmadan önce bir kararımızı almıştık. Bu öğretmenlerimizin idari izinli sayılması gibi. Böyle bir risk söz konusuyken bizim onları davet etmemiz asla söz konusu olamaz.

Biz öğretmenlerimizin tam zamanlı bir mesai düşünmüyoruz. Okul en güvenli yer. Tedbirimizi olağanüstü alıyoruz.

  • 3 27
  • 29 Ağustos 2020 11:48 19.533
  • CNNTURK
  • sınıfdeniz
  • Aktif Haberler
  • ütopya27
    30 Ağustos 2020 21:47
    9 0
    Hakkınız ödenmez dediler,ödemediler!
  • Osman42tr
    30 Ağustos 2020 16:14
    13 0
    Cüneyt Özdemir : "Pandemi süreci birebir eğitim ile öğretmenliğin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu hepimize öğretmişken hala öğretmenlere laf atanları anlamak mümkün değil.
    Milli Eğitime ek bütçe gelmeli.
    Hiç eveleyip gevelemeden söylememiz lazım;

    Öğretmen maaşları çok düşük ve düzeltilmeli." (kaynak: Cüneyt Özdemir twitter hesabı)
  • okan1212
    30 Ağustos 2020 15:13
    12 1
    Özel okullar derneği baskanida öğretmen maaşlarının en büyük yük olduğunu söyledi arkasına bakan ,sasirdik mi hayır özel okul isletmecisiydi kendileri.
  • defne1020
    29 Ağustos 2020 23:40
    39 0
    Dünyanın en düşük öğretmen maaşlarının arasında olan maaşım, kendisi de eğitimci olduğunu her fırsatta dile getiren bakanım tarafından yük olarak görülüyorsa, lise mezunu bekçiden daha az kazanmam da normaldir, sürekli hor görülmem de. Sayın bakanım, Ziya öğretmenim asıl yük gerçekten biz miyiz?
  • hamurcu38
    29 Ağustos 2020 23:12
    33 0
    Bakan Selçuk ''un en önemli açıklaması atlanmış bence..milli eğitimin asıl yükü öğretmen maaşlarıymış..gören duyan da ne kadar veriyorlarsa artık öğretmene diye düşünmekten kendini alamayacak..
  • RhEmek
    29 Ağustos 2020 22:20
    30 0
    Aylardır açıklamalar açıklamalar; A,B,C,D planları, alınan önlemler, EBA,canlı ders, özveri,sevgi ve daha niceleri. Ancak tüm bu sözlere karşın akıllarda tek soru :
    Pazartesi günü ne olacak ?
  • MümkünDeğil
    29 Ağustos 2020 22:12
    25 1
    Maaşa takılmış.Şeyse çıkalım biz
  • ferayserhan
    29 Ağustos 2020 22:00
    27 0
    Sonuç yine öğretmen kötü yine öğretmen maaş alıp yatıyor bakanımızın geldiği son nokta budur. Hep yuvarlak ifadeler net ifadeler yok herkes kendi başının çaresine baksın
  • daktilo38
    29 Ağustos 2020 21:38
    8 1
    Vakalar artıyorken biz nasıl okula gidecez?
  • ütopya27
    29 Ağustos 2020 21:17
    44 0
    Aldığı eğitime göre memurlar içinde en az maaş alanlar öğretmenlerdir. Mahalle bekçisinden bile daha az maaş alıyoruz. Keşke bunu da söyleseydi!
  • destannn
    29 Ağustos 2020 20:44
    27 0
    Arkadaşlar boşuna dert etmeyin. Toplumun gözünde yatan öğretmen, ayın bakanın yatırım için en büyük yükün öğretmen maaşları söylemiyle hedef tahtasına oturmuştur.
  • ali2344
    29 Ağustos 2020 19:37
    3 0
    Basında yer alan 28 tarihli genelgeye göre planlama var. Kimi il gelip okulda yapın diyor, kimi evde yapın diyor. Canlı dersler 7 Eylülde. 3 hafta boyunca dönüşümlü olarak okula gidilecek.
  • mstacar90
    29 Ağustos 2020 18:55
    8 0
    pazartesi canlı ders var mı yok mu bilen varsa söylesin
  • denis1
    29 Ağustos 2020 18:13
    8 1
    Metzel imzamı atıyorum hocam.Ayrıca çocuktan önemli mi diğer iş kollarındaki hizmetler ki böylesine bir kıyasa giriliyor??
  • maya71
    29 Ağustos 2020 17:35
    3 0
    Bizim okul canlı dersleri 2.hafta planladı.2 sınıf birleştirip her branş 1 saat.5 lere dersim var telafide 4 .sınıf konularını anlatıcaz.
  • okuma
    29 Ağustos 2020 17:32
    10 1
    1. Tüm belirtiler olmasına rağmen negativ çıkabilir pcr, yüzde 40 yanılsaması var. Bana göre daha fazla, bakanlığın yapması gereken 2020 mayis-haziran-temmuz itibariyle öğretmenlerden kan alıp ANTİKOR testi yapmalıydı. Suruntude virüs var mi diye bakıyorlar. Virüs akciğere indiğinde dolaşımda bulunmayabilir, komalık insanlar üst üste negatif çıkabiliyor, çünkü virüs o sırada dolaşıma girme derdinde değil akciğerleri çürütme derdinde. Covidden ölduğu halde negatif çıkanlar olduğu söyleniyor.
    2. Daha dün bir şube müdüru 50 yaşında hastaneye girdikten beş, altı gün sonra hayatını kaybetti.
    3. Titanige binen herkes bu dünyanın en güçlü gemisi diye düşünerek bindi.
    4. Meb ligi koca yazı boş geçirdi. Öğretmenlerin ve okullarin risk değerlendirmesi yazın yapılıp bitirebilirdi, bir sürü hastalığı olan 60 + insanları hastane hastane dolaştırıp "hadi bize covide yakalanırsan ölebileceğini ispat et" deniyor.
    5. Doktorlar ve sağlık çalışanlarında ciddi bir bıkkınlık olduğu söyleniyor, haklilarda.
    6. Hastaneye düşmemiş insanlar bunun ciddiyetinj anlayamaz, entube edilirseniz çırılçıplak yüzükoyun yatıyorsunuz ve altınızı birileri temizliyor. Bunun bir altında işe uykusuz bir şekilde size oksijen basan makinadan oksijen çekmeye çalışıyorsunuz. Kandaki oksijen 85 e düşünce bacaklarınız, kollarınız morarıyor, kalp kasinda sorun varsa yeteri kadar oksijenlemedigi için kalp krizi geçiriyorsunuz. Dolaşım bozukluğunu varsa üstüne diyabet eşlik ediyorsa kanlanma ve oksijen oranı düştüğü için uzunlarınızı dahi kaybedebiliyorsunuz.
  • metzel
    29 Ağustos 2020 16:57
    52 1
    "Kamuda 4,5 milyon çalışan kamu personeli var. Hepsi işinin başında mı? İşiniz başında değil mi?Siz şöyle bir haber duydınız mu, bankada çalışan personelden bazıları koronaya yakalandı, bankacılık faaliyeti durduruldu. Karayollarında çalışan personelden koronaya yakalanan oldu, karayolları hizmetleri durduruldu." Daha önce ne demiştim bakan bey öğretmenler hakkında iyi düşüncelere sahip değil. Şimdi ilk başta dedikleri insanlara normal gelebilir. Ancakkkk sayın bakanın atladığı husus çok ama çok önemli. O saydığı hizmet kollarındaki çalışanların tümü için hizmet verecekleri kişiler halihazırda mevcuttur. (Bankaya insanlar gidiyor, vergi dairelerine gidiyor.) Hizmet alan bu insanlara gitmeyin dendi mi? Hayır. Diğer taraftan öğretmenlerin okulda hizmet vereceği öğrenciler ortada yok ki. Çünkü öğrencilere okula gitmeyin dendi. Bu nasıl bir kıyaslamadır. Nasıl bir mantıktır.
  • atakanözbaki
    29 Ağustos 2020 16:01
    4 20
    Bu bakanın en iyi yaptıgı şey ara tatil getirmek oldu.
  • tubaesra
    29 Ağustos 2020 15:50
    4 0
    Sonuc olarak pazartesi canli ders yapip yapmayacagimiza biz kara veriyoruz galiba.benim kafam netlesmedi uzgunum.
  • hsbk
    29 Ağustos 2020 15:45
    14 0
    1. sınıf öğretmeni olarak istediğim zaman istediğim yerde test yaptırma hakkı verilmesini istiyorum.
  • kbyay
    29 Ağustos 2020 14:00
    42 1
    Öğretmenliğe başladığım ilk yıl bile bu kadar şaşkın ve ne yapacağımı bilmez durumda hissetmemiştim kendimi...Her şey belirsiz,ne olacağını sosyal medyadan takip etmeye çalışıyoruz,saat saat açıklamalar birbiri ile tutarsız...Allah yardımcımız olsun ve bir an önce eski güzel günlerimize dönelim inşallah...Sağlıkla...
  • göbekligeneral
    29 Ağustos 2020 13:56
    31 4
    Sayın bakanımızı iki yıldır takip ediyorum.kendisi öncekilerden çok farklı en başta olaylara yaklaşımı bakımından ama her şey kağıtta olduğu gibi olmuyor. Sahada,pratikte işler kağiıttaki gibi değil.sayın bakanımız habersiz özellikle kırsaldaki okulun birine habersiz tedbili kıyafet gelsin farkı görecektir.Bakanımıza hiç kimse "kral çıplak" cesaretini gösteremiyor.her kurumda olduğu gibi her şeyimiz makyajdan ibaret.
  • aretias28
    29 Ağustos 2020 13:44
    30 4
    Pazartesi hepimiz okuldayız..
    Pardon hepimiz evdeyiz..
    Pazartesi canlı ders yapıyoruz..
    Hayır ya bu hafta plan program var..
    Eba dan canlı ders verilecek..
    Hayır hayır zoom üzerinden dedi uzman müdür yardımcımız Hulusi bey..
    Ek ders verilmeyecekmiş..
    Yanlışşşşş... Zoom üzerinden canlı ders yapanlara iki katı ekders..eba dan yapanlara normal ek ders..
  • kaan01
    29 Ağustos 2020 13:24
    12 0
    Bizim müdür çalışma planı gönderdi dün.Bu plan doğrultusunda evden uzaktan eğitim yapacağımızı söyledi.Pazartesi okula gitmicez.
  • turko_
    29 Ağustos 2020 13:12
    7 3
    Öğretmenlik masa başı iş değil, bankacıyla sigortacıyla kıyaslamak yanlış.
    Bakan bey bunu biliyor ama eli mahkum okulları açacak gibi gözüküyor.
    Sadece seyreltilmiş eğitim vs yaparak okullar bir süre açılacak. Sonra ne olacağını görür gibiyim...
    Allah hepimize kolaylık versin.
  • sametyegül
    29 Ağustos 2020 13:06
    39 0
    Bu yil 1. sinif okutacagim. Gelen kayitlara baktim ek bina verilirse 50 verilmezse 75 ogrencim olacak. Bem hala uzaktan yakindan asagidan yukaridan ne yapacagimi bilmiyorum. Yeni egitim ogretim yili hepimize hayirli olsun
  • cmustafaengin
    29 Ağustos 2020 13:03
    44 4
    Bakanım biz öğretmenleri "Niye sildiniz?" ben onu merak ettim şimdi. Ya da şöyle deyim, 1 milyon öğretmenin yarısı ölse, bankacılar görev başında denilecek mi? Açık ve net olarak bakanımız bizi vatandaşın çenesine atmış ve hedef göstermiştir...

    TEBRİKLER bir ülke öğretmenine böyle değer verdikçe, ilerleme değil anca gerileme olacaktır!
  • erer1001
    29 Ağustos 2020 12:56
    10 0
    Pazartesi hepimiz okuldayız. Uzaktan eğitime pazartesi başlayacağız. Uzaktan eğitim planlamasını yaptık. Okuldan canlı ders imkanı yok. Mecburen ev interneti ile yapılacak. MEB okulda ne yapacağımızı planlamadı. Bilen var mı arkadaşlar okulda ne yapılacak.
  • deryab83
    29 Ağustos 2020 12:42
    27 1
    Tamam ben de katılıyorum,herkes çalışıyor biz de çalışırız, e martta okullari niye kapattınız o zaman,niye uzaktan ders yaptık,sınıfı o zaman da bölebilirdik, vaka daha mi coktu o zaman?
  • nazifer5180
    29 Ağustos 2020 12:33
    10 10
    Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bazı okullarda covid19 çıktığı için, öğretmenlerin okullara gelmemesi yönünde yapılan değerlendirmelerin yanlış olduğunu, "4,5 milyon kamu personeli işinin başında, bankacılar işinin başında, 1 milyon sağlık personeli işinin başında, öğretmenler de işinin başında olacak" dedi....
    ...hmmmm..
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK