Geçtiğimiz günlerde Covid-19 vaka sayılarının yükselmemesi için özellikle Kurban Bayramı'nda herkesi tedbirlere uymaya çağırarak 6 Eylül'de okulları açmak istediklerini belirten Bakan Selçuk'tan konuya dair bir paylaşım geldi.

"ARTIK BU ÜLKE ÇOCUKLARINI DAHA FAZLA EVE KAPATMAMALI"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, kendisine yöneltilen "Okullar ne zaman açılacak?" sorusuna "Türkiye'nin şu anda, şu aşamada okulları açmaktan daha önemli bir işi olmaması lazım" şeklinde cevap vermişti. Okulların açılması için herkesin üstüne düşeni yapması gerektiğini dile getiren Selçuk, "Okulları açacağız. Artık bu ülke çocuklarını daha fazla eve kapatmamalı, öğretmenlerini daha fazla yormamalı. Velilerimizi daha çok yormamalıyız. Okullarımızı açmalıyız, inşallah 6 Eylül'de açacağız. Hep birlikte bunun için ne gerekiyorsa yapacağız" açıklamasında bulunmuştu.

"YENİ DÖNEME EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAĞIZ"

Bakan Selçuk, bugün Twitter hesabından konuya dair bir açıklamada bulundu. Yaptığı paylaşımda "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor" diyen Bakan Selçuk, Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir" ifadelerini kullandı.