Bakan Selçuk'tan Yüz Yüze Eğitime Geçiş Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitimin detaylarını paylaştı. Selçuk, "Öğrenciler haftada 2 gün okulda olacak. Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 12 Ekim Pazartesi günü tüm ilkokulları, köy okullarını, 8 ve 12. sınıflar ile özel gereksinimli çocuklarımızın okullarını açıyoruz" açıklamasında bulunmuştu. 

Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların açılmasına ilişkin detayları paylaştı. 

Bakan Selçuk'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle: 

"Velilerimizin okulların açılmasındaki yoğun arzusunu göz önünde bulundurduk. Eğitim her koşulda öncelikli bi yere sahip. Bilimsel veriler ışığında çocuklarımızın öğrenme kayıplarını dikkate alarak okullarımızda yüz yüze eğitime geçiyoruz.

12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık.

İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okulları yüz yüze eğitime devam edemeyecek. Uygun olmayan köy okulları için bölgesel karar alınacak.

Aşamalı geçiş planlamamızın ilk aşamasını hayata geçirerek 21 Eylül'de yüz yüze eğitime başlamış olduk. Hijyen ve sosyal mesafeyle yüz yüze eğitimde üçüncü aşamadayız. Yeni aşamaya geçmek için hazırız. Aşamalı geçiş planlarımız sorunsuz ilerliyor.

"HAFTANIN İKİ GÜNÜ OKULA GİDİLECEK"

12 Ekim Pazartesi günü uzaktan ve yüz yüze eğitim birarada ilerleyecek. Yüz yüze eğitim için gruplara ayrılacak, öğrencilerin sayısı azaltılacak, ders süresi kısaltılacak. Öğrenciler haftanın 2 günü okulda olacak.

Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilerimize esneklik tanınacak. İsteyen çocuğunu okula gönderecek. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak. Okula devam etmeyenler EBA içeriğinden sorumlu olacak.

Bilgisayar ve internet konusunda 12 bin 111 EBA destek noktası oluşturduk. Bilgisayar ve internet konusunda sorun yaşayan öğrencilerimiz, buradan EBA'ya bağlanabilecekler.

500 BİN TABLET ÖNÜMÜZDEKİ HAFTADAN İTİBAREN DAĞITILACAK

Öğrencilere 500 bin tablet ulaştırılacak. Hazırlamış olduğumuz bir strateji var buna göre önümüzdeki haftadan itibaren dağıtılmaya başlayacak. İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Cumartesi günü eğitim olabilir, bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım."

 

NTV

  • 7 30
  • 06 Ekim 2020 11:47 31.064
  • Aktif Haberler
  • D.Hoca7
    08 Ekim 2020 01:00
    6 0
    Her cümlesinde yine “velî” kelimesini kullanmış sayın bakanımız.
    Veli odaklı,
    Veli Merkezli,
    Veli için,
    Velinin isteğine göre ..
    veli seçmense öğretmen de seçmen
  • laylaylom_
    07 Ekim 2020 12:33
    14 2
    İlk göreve başladığı zaman konuşmasıyla, üslubuyla takdir ettiğim bakan artık tv ye çıktığında kanal değiştiriyorum. Ama pandemide velilerin gözünde yüceldiniz. Tebrikler bakan bey.
  • hlmssknhrf
    07 Ekim 2020 10:51
    13 0
    "Velilerin sesine kulak verdik."
    "1. sınıf velilerini rahatlatmıştık." gibi cümlelerle öğretmenlere toplumda "çocuk bakıcısı" gözüyle bakılmasının, bakan ağzından da onaylanmasıdır. Ziya Bey, veli ve öğrenci odaklı giderken biz uygulayıcıları kaybetti, tıpkı motivasyonumuzun kaybolması gibi...
  • ütopya27
    07 Ekim 2020 08:42
    9 3
    Tabletin yanında ücretsiz sınırsız internet de verin ki işe yarasın.
  • sumsah
    07 Ekim 2020 00:19
    22 1
    Interneti olmayan tableti ne yapacak.Bir evde sınırsız internet varsa zaten o evde illa bir telefon,bilgisayar vardır.Asıl sorundan uzaklar.
  • tubaberil
    06 Ekim 2020 23:40
    10 1
    Öyle güzel açıklandı ki herkes birbirine soruyor. Ben sormuyorum ama etrafa bakacağım kim ne yaparsa aynısını yapacağım
  • emir3417
    06 Ekim 2020 23:40
    15 0
    Sınıfta risk büyük bence benim bazı veliler ve çocukar pozitif vaka idi.hepsini geç eşim yakalandı.ben çocuğa baktım .şimdi diyorlar ki öğretmen devam edecek.evde birisi hastalandı diyelim okula gidip ders mi anlatacağız.ben evde eşim tedavi olurken neler çektim neler...
  • emir3417
    06 Ekim 2020 23:37
    14 0
    Sınıfı 2 ye böldük.bazı dersleri okulda işledik.diğer günlerde canlı ders yaptık.okula hiç gelmeyen öğrencinin durumu ne olacak.eksiklikleri kim tamamlayacak.
    Bence o çocıkları veli göndermediğne göre sorumluluğu da öğretmene vermemek gerekir.veli başının çaresine bakmalı
  • ahmethoca3474
    06 Ekim 2020 23:22
    0 5
    *Bakan Ziya Selçuk'tan Açıklamalar 06.10.2020*
    ilkokul 2-3-4, Ortaokul 8. Sınıflar, lise hazırlık ve 12. Sınıflar ve özel eğitimde yüzyüze eğitime başlıyoruz.
    Öğrenciler haftanın iki günü okulda olacaklar.
    Sınıf mevcutları azaltılacak ve okulda kalış süreleri kısaltılacak.
    bu aşamada da isteyen veliler çocuklarını okula göndermeyebilecek. Ancak öğrenciler mutlaka uzaktan eğitime devam edecek ve tüm müfredattan sorumlu olacaklar.
    Denetmenler düzenli olarak okulları denetliyorlar.
    Kaygı duyan veliler süreci görünce rahatlayacaklardır. 1 Sınıflar da katılım oranı %80'i geçti.
    Öğrenci sayısına bakılmaksızın uygun görülen köy okulları eğitime açılacak.
    Uzaktan eğitim tüm seviyelerde eş zamanlı olarak devam edecek. EBATV kanalları tüm dersleri günde 3 kez tekrar edilecek.
    EBA Ders anlatımları, canlı dersler devam edecek. EBA destek noktası internet ve pc sorunu yaşayan çocuklarımıza çare olacak. Öğrenciler kendilerine en yakın okulda bu imkandan faydalanabilecekler.
    Tablet bilgisayar 500bin öğrenciye öncelikle ihtiyaç sahiplerine verilecek önümüzdeki haftadan itibaren. Ailelerin gelir durumu, eba ulaşım durumu, okuyan kardeş sayısı vb kriterlere göre sınıflandırma yapıldı. Tabletler önümüzdeki haftadan itibaren il müdürlükleri aracılığıyla okullara gönderilecek.
    Öğretmenler heyecanla öğrencilerini bekliyor. Biz hazırız. Uzaktan eğitim veren tüm öğretmenlerimize yürekten teşekkür ediyorum.
    Önümüzdeki haftalarda diger tüm sınıflar için gözden geçirme yapılacak.
    50 kişilik sınıflar istisnai durumlar. Türkiyede kaç sınıfta böyle bir durum var. Her hafta il müdürlerimizle görüşüyoruz. Değerlendiriyoruz. Gereğini yaparız.
    Öğrencilerin internet problemi için çalışmalar devam ediyor.
    Öğrenciler seyreltilerek ilkokulda tüm sınıflar okula alınacak. Hangi gün hangi saatte okula gelecekler tablolarımız hazır. Duyuracağız.
    Ilkokulda dağıttık, haftaya da
    maskeleri biz dağıtacağız.
    Cumartesi okul olabilir. Bölgesel olarak ve ihtiyaç varsa yaparız.
    Önümüzdeki haftalarda vaka ve temaslı sayısına göre diğer sınıflar için
    karar vereceğiz. Şu an belli değil.
    HES kodu sorguluyoruz. Sorun varsa okul müdürünu bilgilendiriyoruz.
    Derste maske takma zorunluluğu konusunda standart yok. İngiltere'de 12 yaş altı maske yok.
    DYK sadece sınav gruplarında devam edecek.
    Perşembe günü il müdürleri ile toplantı yapıp tüm teknik ayrıntılar açıklayacağız.
  • yildirayg
    06 Ekim 2020 22:16
    7 4
    Okullar açılacak ama nasıl?
    Tüm sınıf mı? Sınıf bölünecek mi?
    Ayrıntısı herhalde belli değil.
    Sınıflar bölünebilir ama işte bu noktada ciddi ve hesapta olmayan bir sorun çıkıyor.
    İyi bir örnekle duruma baksak:
    Diyelim ki sınıf 24 kişilik sınıfı 2ye böldük.
    çocuklar 2 gün okula. öğretmen 4 gün. ve 4 günde sadece 2 günün planı işlenecek. O zaman hafta sonu mecburen uzaktan ders verilse bile dersler eksik kalıyor.
  • hsynmmrt
    06 Ekim 2020 22:15
    7 2
    Her açıklama ve resmi yazı kafaları biraz daha karıştırıyor. Okulların açılması meselesini geçtim deniyorki kılavuz var idareci öğretmen öğrenci bununla ilgili eğitildi. Biz eğitim almadık. Okulda sınıfta vaka olsa kimse ne yapacağını bilmiyor. Kılavuz yayınlamış sağlık bak. ama milli eğitiminkiler kadar çok açıklayıcı olmuş okuyunca ne yapılacağı anlaşılmıyor
  • cimbom_80
    06 Ekim 2020 21:44
    7 4
    Arkadaşlar bu süreçte açılması herkesi düşündürüyor evet ama zaman akıp gidiyor, çocuklar eriyor, zaten vaka olursa gereken hamleler yapılacak. Mesafe az nüfuslu okullarda sağlanır ama beni de düşündüren kontamine nesneler.
  • cimbom_80
    06 Ekim 2020 21:43
    2 4
    Arkadaşlar bu süreçte açılması herkesi düşündürüyor evet ama zaman akıp gidiyor, çocuklar eriyor, zaten vaka olursa gereken hamleler yapılacak. Mesafe az nüfuslu okullarda sağlanır ama beni de düşündüren kontamine olayı.
  • ahmethoca3474
    06 Ekim 2020 21:09
    1 4
    Ben bakanımızı dinleyemedim 2 guba mı ayrılacak sınıf ?Annesi çalıştığı için canlı derslere katılamayan bir öğrencim var.Bugün aradı hocam sınıf kalabalık olursa okula göndermem dedi 2 grup mu olacak nasıl olacak diye sordu ayrıntılı bilgi sahibi olan var mı arkadaşlar?
  • sehery
    06 Ekim 2020 21:02
    12 3
    Yine hazırlıksızız yine emir talimatla iş yapıyoruz, hem çocuklar süper taşıyıcı deyip hem okullarda toplamak hangi üstün zekanın fikri acaba? Benim suçum ne ailemin suçu ne evde baktığım aylardır uçan sinekten koruduğum yaşlı babamın suçu ne?
  • eren_87
    06 Ekim 2020 20:36
    5 2
    Çocuklar ve veliler okulda maskeli; ama okul dışında büyük oranda maskesiz. Okul da bile uyarmamıza rağmen cocuklar maskeyle çok oynuyor ve maskenin içine ellerini sürüyor, elleri sürekli suratlarında. Veliler ve öğrenciler okul girişinde çıkışında iç içeler. Diğer sınıfların da başlaması facia olacak.
  • 06yolcu
    06 Ekim 2020 20:25
    11 2
    bu önlemler nerede hangi okulda bilen varsa söylesin okula gittim girişte elimi temizleyeceğim bir madde yok müdüre sordum ödenek yok dedi yani ben anlamıyorum anlayan var sa anlatsın bakan beyin anlattığı okullar nerede
  • 58SERVET
    06 Ekim 2020 20:22
    5 9
    3 haftadır okuldayım.Çok şükür sorun olmadı. 1.sınıf olarak okullarda güzel 3 hafta geçirdik.
  • serencam27
    06 Ekim 2020 20:01
    23 3
    Yüz yüze eğitimin ne şekilde yapılacağını; öğretmen, öğrenci, veli olarak çok merak ediyorduk. Bu açıklama olmasaydı nolurdu halimiz ?
  • fbkral
    06 Ekim 2020 19:58
    30 3
    Bu kadar çocukla, doktorlardan sonra en büyük riski alarak çalışacak meslek grubunun maaşlarını arttırmaları gerek.Kapalı ortamda risk büyük, koruyucu kıyafet ve özel maske gönderilmiştir zaten!!
  • fatihmustaf
    06 Ekim 2020 19:51
    4 3
    24 Kasıma kadar BAKAN gider,okul biter ...
  • mehmetalibozlu
    06 Ekim 2020 19:30
    11 20
    beni hafta sonu kimse çalıştıramaz diyen arkadaşlar 30 saati tamamlayamayın da göreyim sizi
  • ccetin
    06 Ekim 2020 19:24
    28 3
    Bugün dersin sonunda anneleri toplayıp pazartesi okullar açılıyor dedim canlı yayında bir göbek atmadıkları kaldı.
    Bir de soruyorlar önce gönderip sonra caysak olur mu? Kaparo veriyor sanki.
    Verhasıl alınan kararlar hep birilerinin gazını almaya yönelik.
    Bilimsel veri meri hikaye.
  • hemze65
    06 Ekim 2020 19:24
    8 11
    Yarın ne olacak belli değil.Okullar açılsın. Hastalık artarsa tekrar kapatılır.Riskli mi?Evet.Ama denemekten başka çare yok.Bir çok ülke okulları açtı.
  • suskun4004
    06 Ekim 2020 19:18
    26 3
    İki Gün Açılacak Deniyor.bunlar Sayı Saymayı Bilmiyorlar Sanırım Bir Sınıf İkiye Bölünecekmiş Ve Her Bölünen İki Gün Gelecekmiş. Bunlar 2+2 Nin Kaç Ettiğini Bilmiyor Sonra Da Gelmeyen öğrenci Canlı Ders Alacakmış Kimden Derseniz? öğretmenden!.. Haftanın Dört Günü Okula Gel Sonra Eve Git Otur Tabletin Başına Altı Saat Canlı Ders Ver.
  • smyi
    06 Ekim 2020 19:13
    7 3
    öğretmenlere de esneklik tanınsa keşke
  • İVRİZ
    06 Ekim 2020 17:46
    29 4
    Açıklanan açıklamalarında bir açıklamaya ihtiyacı var gibi gibi....
  • güneyapt
    06 Ekim 2020 17:23
    18 3
    Kronik rahatsızlığı olan öğretmenlerin durumu ne olacak acaba? Seminerde öğrenci yokken idari izinli idik,okullar açılıyor ve hiç bir açıklama yok.
  • ogretmen1089
    06 Ekim 2020 16:56
    19 3
    Kervan yolda dizilir mantığıyla eğitim-öğretim başlatılıyor. Okullarda bakanın dediği önlemler ne alınmış ne de herhangi bir hazırlık var. Her şey olacağına bırakılmış.
  • mstykt
    06 Ekim 2020 16:47
    26 4
    Bana cumartesi canli ders yapacaksin deme gibi bir zorunluluğu olamaz.Carsamba zaten 5 is gününü tamamlatıyorsunuz bize.Kanunen de yeri yok bunun.Herkesin kendine göre bir özel hayati var.Neyiz biz köle mi ?
  • ahudeniz
    06 Ekim 2020 16:44
    17 4
    bu z planıydı galiba bakan beyin
  • Deniz_33
    06 Ekim 2020 16:08
    36 2
    Bu çok açıklayıcı açıklamaları bize açıkladığınız için size minnettarız sayın Bakan'ım :)
  • bahcetka
    06 Ekim 2020 16:04
    16 6
    Sıkılmıştık evde.Aksiyon heyacan lazımdı.Kararı alanları tebrik ederim.
  • mustafa_51
    06 Ekim 2020 15:54
    18 1
    Beni haftasonu hiçbir güç çalıştıramaz, ha gelir de çocuklara ben bakarım derse, ben de çalışırım.
  • Oguz8
    06 Ekim 2020 15:28
    28 5
    4 sınıf bir arada benim okulum. Nasıl yapılacağı konusunda hiç bir tarif yok. Haftada 8 gün mü geleyim okula? :D
    Ne yapacağımızı bari bize bırakın! Valla sizden iyi yönetmezsem süreci işi bırakırım.
  • Petrucci
    06 Ekim 2020 15:10
    34 2
    Öğretmen haftada 6 gün hem okula gelecek hem evden canlı derslere devam edecek hem ebatv olacak. Cumartesi dahil sabahtan akşama kadar whatsapp, eba, zoom,tv üstüne okul. Dünyada örneği var mı böyle bir sistemin?
  • lunat
    06 Ekim 2020 14:20
    30 4
    bence bakan da henüz bilmiyor napacağını
  • sametyegül
    06 Ekim 2020 14:11
    36 4
    Bakanim yine her seyi aciklamis kafamizda hic soru isareti kalmadi.
  • poyraz27
    06 Ekim 2020 13:57
    18 4
    Açıklamanın da açıklamaya ihtiyacı var yine. Sendikaların bile öğretmen sendikası olduğunu unutup kendini MEB yerine koyarak açıklama yaptığı, biz öğretmenlerin bezdirilerek açılsın kurtulalım dedirtildiği bir ortamda elbet ne olursa olsun okullar açılır. Arkadaşların dediği gibi bir kafa karışıklığı var. Küçük yaş grubu arası risk az deniyor. Peki ya öğretmen, idareci, görevlileri neden açıklama yaparken
    kimse cümle içinde kullanmıyor? 5-10 vakada uzaktan eğitime geçilirken 1600 vakada neden açılıyor? Ayrıca kronik hasta öğretmenler de bir açıklama olmazsa zor durumda kalacak. İhtiyacım var, gel sınıfının başına deyip idare çağırabilir. Bununla da alakalı bir düzenleme şart. İnşallah şu virüsten ve meslek hayatımızı etkileyen sorunlardan bir an önce kurtuluruz.
  • elserim
    06 Ekim 2020 13:56
    1 3
    okulda Türkçe matamatik ve fen bilgisi olur 2 gün 10 saat bir gurup 2 gun 10 saat diğer gurup orta okulda böyle olur diğer şubeler açılsa dahı bu 3 ders dışında okulda ders olmaz
  • kafu
    06 Ekim 2020 13:15
    6 3
    Muhtemelen İlkokul 1. sınıflar gibi sınıflar sınıflar 2'ye bölünecek. Yarısı Pazartesi-Salı diğer yarısı Perşembe-Cuma gelecek. Çarşamba ve Cumartesi canlı derslere devam.
  • ali2344
    06 Ekim 2020 13:13
    5 4
    mondschein arkadaşın yazdığı gibi şehir içi ulaşımda pozitif olan kişinin binmesine izin vermeyeceksin. Ancak her öğretmenin özel arabası yok. Pozitif olan öğretmen okula devam edecekse uçarak mı okula ulaşacak.
  • koyay
    06 Ekim 2020 12:56
    12 4
    Yine her şeyi okul yönetimlerinin kucağına bırakacaklar.
  • jackb
    06 Ekim 2020 12:53
    7 3
    Yine bir sonsuz belirsizlik örneği...
  • öznur33
    06 Ekim 2020 12:53
    13 3
    Hem yuzyuze hem uzaktan nasil olacak . Daha cok yorulmaya devam .
  • okuma
    06 Ekim 2020 12:48
    14 6
    Covid yoğun bakima full tulum, nd5 maske siperlik hatta negatif basınçlı tulumla giriyorsun gerekli ilaçları damar yoluna veriyorsun ve çıkıyorsun tüm bunlar sınırlı zamanda gerçekleşiyor. Hastalnirsan pcr testi elinin altında erken müdahale mümkün.

    Okulda normal kıyafetinle, dandik bim maskesiyle, belki su katılmış dezenfektamla belki az önce maskesi yere düşen ama alıp geri takan çocukla muhattapsin. Bir çocuğun ailesi 4 kişi ise sınıfın 20 kişi ise, sınıfa girdigin her gün 800 kişiyle muhattap oluyorsun.
  • carpediem03
    06 Ekim 2020 12:47
    7 1
    Şimdi benim aklıma takılan iki tane soru var.
    Bir : Özellikle tam zamanlı açılması planlanan köy okullarında, okula gelmeyi istemeyen, uzaktan eğitimi seçen öğrencilere, kim, nasıl uzaktan eğitim verecek?
    İki: Bu eğitimlerin 5 gün 5er saat olacağını varsayarsak 5 saat kalıyor, bu 5 saati canlı ders mi yapacağız?
  • sarkat
    06 Ekim 2020 12:45
    9 4
    Sayın Bakanımız Selçuk, CB'miz, bakanlarımız, milletvekillerimiz ve bürokratlarımız çocuklarını veya torunlarını okullara gönderecekler mi acaba? Video ve fotolar çekilsinler bir görelim. Turizmci, kırtasiyeci, servisçi tepki gösteriyor diye bu şekilde ani kararlar bence çok yanlış
  • tatanka82
    06 Ekim 2020 12:43
    17 3
    Nasıl açıklama bu Allah aşkına , hiçbir detay yok... Sinir felan kalmadı
  • seyfi ünaldı
    06 Ekim 2020 12:35
    12 3
    1.sınıflar için okullar açıldığında "Hastalığın seyri değil, velinin tepkisi ve tavrı ölçülüyor" demiştim. 1.sını velisinin büyük bölümü düşünmeksizin çocuğunu okula gönderdi ve sürpriz sayılmayacak yeni karar geldi peşinden.
    Filmin devamını önümüzdeki günlerde görürüz artık.
  • muallim024
    06 Ekim 2020 12:33
    8 4
    Tabletler acunun topladığı tabletler mi yoksa
  • Oguz8
    06 Ekim 2020 12:33
    10 3
    1 ayda vaka sayılarında değişen pek bir şey olmamasına rağmen ilkokulları yüz yüze eğitime açtık.
    İşin acın tarafı, Ankara'nın dışındaki okullardan bihaber, ülkenin internet alt yapısının rezalet olduğunu bilmeyen bir Meb vardı.

    Bakan Selçuk polyannacılığı bırakmalı.
  • öffpüff
    06 Ekim 2020 12:32
    12 4
    Biri kuyuya bir taş attı şimdi çıkar çıkarabilirsen.
  • ramazi
    06 Ekim 2020 12:32
    5 4
    la akşamın tekrarı olmuş ne anladık hiçbirşey elde var sıfır zavadanak gitti falan...
  • mermeri
    06 Ekim 2020 12:31
    24 3
    Merak ediyorum. Bu açıklamada bilmediğiniz ne öğrendiniz?
  • mersin123
    06 Ekim 2020 12:30
    17 3
    Mayıs ayında önemli olan sağlık deniliyordu eğitimin telafisi var sağlığın telafi yok deniliyordu bu çelişki değilmi
  • ekilit
    06 Ekim 2020 12:30
    7 1
    Mondschein yüreğime tercüme olmuşsunuz.
  • neokan
    06 Ekim 2020 12:24
    11 2
    ne anladık :hiçbirşey
  • mondschein
    06 Ekim 2020 12:12
    61 4
    Kardeşim açılıp açılmaması değil durum, karışıklık. Geçen gün haberde pozitif çıkan bir evi polis girilmez diye bantliyor. Ev sahipleri de içerde. Yani orda öyle davranıp da pozitif çıksa bile maske ile devam demek...virüs kiminde daha güçlü kiminde daha mı zayıf da muamele farklı. Şehiriçi otobüste HES kodu olacak.pozitifsen binemeyeceksin ama okula girebilecek öğretmen veya öğrenci.universite açılmıyor ama.ilkokul aciliyor. Üniversite öğrencileri daha dikkatsiz...yani net bir uygulama yok ne yazık ki, burası Türkiye
  • muallim024
    06 Ekim 2020 12:09
    58 2
    Yine hicbir seyin belli olmadığı bir aciklama
  • rapnzl
    06 Ekim 2020 12:05
    47 4
    Bu durumda öğretmen nasıl derslerde ilerleyecek? Okula gelen, gelmeyen, canlı derse giren girmeyen, kim hangi konuda kaldı.... tam bir karmaşa.
  • Oguz8
    06 Ekim 2020 11:59
    35 1
    Zaten her şey önceden hazırmış ya :D
    Açıklamada başka açıklama yapmadı bakan bey :D
  • aliyildirim.66
    06 Ekim 2020 11:58
    20 2
    Yüz yüze eğitime geçiyorsak tablet dağıtımı niye ki? Hem de 500 bir tane.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK